Vad engagerade DIG mest på FZ 2018?

Skägg.
10 Chambers
Vad engagerade DIG mest på FZ 2018?

Vi har drivit FZ i 22 år och grunden i det har ju alltid varit att skapa innehåll som engagerar, oavsett om det är roliga länktexter, senaste Battlefield-patchen eller lootlådor. Sen är det ju högst personligt vad som får just finns cylindrar att dra igång. Därför är jag nyfiken på vad som engagerat dig mest under det gångna året.

För mig personligen handlade till exempel 2017 väldigt mycket lootlådor och förtäckt kasinoverksamhet och hur branschen måste börja granska sig själv, innan staten gör det. I år har såklart diskussionerna kring mikrotransaktioner tuffat vidare, särskilt med tanke på Fortnites framfart.

Red Dead 2 blev en stor titel för mig, särkilt med tanke på att jag gillade spelet på helt andra premisser än jag trodde på förhand. Kanske är jag redo för The Witcher 3 nu?

Men nog om mig, vad engagerade dig mest? Var det ett spel, en trend i branschen eller något helt annat?


signatur
Moderator | Testpilot

Jag skulle väl vilja säga att E3 engagerade mig mest i FZ, om jag får tillåtelse att snurra lite på frågan.

Uppesittarkvällarna var fenomenalt roliga och sättet Gurra och Jocke höll det underhållande var riktigt bra. Mycket snack om spelen vi såg på E3 mellan dem och chatten och bara allmänt myspys för varje konferens.


signatur

Testpilot & Twitter
Personbeskrivning: "Han är stygg över alla gränser" - Gustav Höglund
Personbeskrivning 2: "Man kan lita på uber" - Joakim Bennet
Det råder lite tvivel ovan, men jag luktar gott i alla fall.

Skägg.
10 Chambers

@uberpwnage2.0: ett helt legitimt svar, kul!


signatur
Medlem

1. Forumdiskussioner, trådar som Den stora JRPG-tråden. Kul att läsa och ta del utav.

2. Uppesittarkvällarna vid E3, Fräcka fredag. Synd att vi ser och hör mindre av norrländska Gurra, han var störtskön att lyssna på - kommer även med lite variation till redaktionsfavoriter som FPS och The Witcher.

3. Medlemsrecensioner. Jag blir sugen på att bidra med en själv nu när Dragon Quest Builders 2 (JPN) väntas komma imorrn kväll!

4. Devans releasetips (se nedan). Många härliga och spännande titlar!

Releasehästryttare

Startade ju "intressanta spel" i maj i år, tycker det har varit kul att få visa upp spel som de flesta andra har missat annars, glad med så mycket positiv feedback från alla här.

Här är den senaste för er som missat den!

Tråddemonen
Testpilot

Tycker diskussionsforumen har varit fenomenala, @loevet har även börjat bidra med mycket bra trådar som jag gärna vill se en fortsättning på ifrån hans sida.

Från FZs redaktion så vill jag gärna se mer media innehåll likt fräcka fredag och retrocember. Skulle även vilja se mer events där man kan få träffa medlemmar och andra spel entusiaster.

Hobbyjapan 🇯🇵
Andreas Eklöv 🌿

@Zimpan: det kan jag utan problem lova, det har varit riktigt härligt nördande här i forumet i år, det vill jag också ha mer av under 2019!


signatur

Allmän Japan-konnässör och smått besatt av allt som heter JRPG och Metroid.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Plattformar: PC, PS5, PS4 Pro, Nintendo Switch, N3DS, PS Vita, IOS/Android.

Medlem

Jag upptäckte FZ för första gången i år i samband med att Loading lades ner den 25 maj.

Annars har det handlat mycket om Nintendo Classic Mini för mig något som det också gjorde under 2017.
Jag hoppades mycket på att Nintendo skulle avslöja en Nintendo 64 Classic Mini och att Sony skulle avslöja en Playstation Classic Mini.
En Playstation Classic avslöjades, dock blev den långt ifrån det man hoppades på.
Tyvärr så fick vi inte veta något om en Nintendo 64 Classic Mini förutom att det inte verkar finnas några planer på det just nu från Nintendo's håll, trots att det har ryktats och att det kommit fram saker som har tytt på att en Nintendo 64 Classic Mini har varit på väg.


signatur

ゼルダの城

Backloggens befriare

Jag är ju ingen forum fantast på det sättet, även om det kan vara intressant ibland..

Min topplista skulle jag säga är:
1. Veckans Tomas Helenius
2. Alla småtramsgrejer, photoshoppningar, små videor med t.ex. Jingle Boy.
3. Onsdagsstreamen
4. Fräcka Fredag
5. E3 var magiskt med uppesittarkvällarna och vloggarna
6. GEEKS gemensamma projekt överlag och Fulkultur mer specifikt


signatur

Ad hoc addendum

Medlem

Fulkulktur såklart!

Medlem

På FZ, forumdiskussioner, utan tvekan.


signatur

I drank what?

Medlem

Från redaktionens håll var det helt klart uppesittarkvällarna under e3. Och de fräcka fredagarna såklart.

Medlem

Garanterat att snacka skit och foliehatta på forumet.


signatur

"Wonderful! Time for a celebration... Cheese for everyone!"
"Epic is shit, change my mind"

Destroyer of framsidan
Hedersgurka

Framsidan. Framsidan har engagerat mig mest.


signatur

Trottoarkantssnubblande insjögangster.

Grafik: GTX 960M
Moderkort: Raccolto Nero d'Avola Cabernet Sauvignon Organic , 2017

Ambassadör
Xbox

Red Dead Redemption 2 som kom och för första gången på länge gav en spelupplevelse som påminde om den förundran man kände inför spel som yngre. En helt fantastisk upplevelse och ett av de bästa spel jag någonsin spelat. Den fullständigt episka RDR2-tråden på forumet som blev till en upplevelse i sig där folk samlas kring en gemensam sak över konsolgränser och annat trams vilket är fantastiskt trevligt.

E3 och den grymma bevakningen här på FZ var riktigt trevligt. Både uppesittarkvällarna från studion och allt material som producerades i Amerikat var fantastiskt kul att följa.

Alla bra diskussioner i kommentarsfält och forum, alla grymma trådar som folk skapar. Ja, communityt här på FZ helt enkelt. Det fick ett uppsving i år tycker jag.

Allmänt i spelvärlden så har jag av uppenbara skäl uppskattat att Microsofts satsning på Xbox och gaming börjat ge genomslag även utanför fanskaran. Medier har börjat svänga och en hel del folk har börjat lämna gamla skyttegravar, det tycker jag märkts även här på FZ bland communityt.


signatur

Jump in.

Medlem
Sånt här är intresserant för jag kollar ALDRIG på sånt
Skrivet av Zimpan:

Tycker diskussionsforumen har varit fenomenala, @loevet har även börjat bidra med mycket bra trådar som jag gärna vill se en fortsättning på ifrån hans sida.

Från FZs redaktion så vill jag gärna se mer media innehåll likt fräcka fredag och retrocember. Skulle även vilja se mer events där man kan få träffa medlemmar och andra spel entusiaster.

Texter plöjer jag typ 75% av allt som FZ skriver (ibland är det uppenbart ointressant för mig). Men media? Nein! Jag läser hellre nått på 3 minuter än hör någon prata i 10... Men jag förstår såklart att olika media passar för olika innehåll .

Medlem

Från er på redaktionen har jag verkligen uppskattat att ni streamat så pass mycket. Fräcka fredag och onsdagsstreamarna har blivit tradition för mig. Och uppesittarkvällen på E3 var riktigt kul och den hoppas jag återkommer.

Från medlemmarnas är det medlemsrecensionerna. Jag läser nästan alla, även om jag inte alltid kommenterar. Tycker det är kul att höra amatörernas röster, och inte bara era egna recensenter.

Sen måste jag berömma alla här på FZ. Tycker generellt att tonen i diskussionerna här på forumet är på en bra nivå. Visst blir det ett och annat barnsligt påhopp ibland, men överlag känns vi alla vuxna här på FZ.

Och sen måste jag nämna Veckans Helenius. Detta rafflande drama med tät spänning och fantastiskt skådespel. Jag är fortfarande övertygad om att @Loevet, @Fredrik Eriksson och de andra skribenterna inte finns på riktigt. Det är Tomas som skriver allt på sajten.

Medlem

Måste erkänna att jag tycker quizen är riktigt roliga annars är det väl forumet och rapportering kring spelnyheter m.m. När det är stora event såsom E3 är det extra kul att va här

Medlem
Skrivet av Rackaren:

Måste erkänna att jag tycker quizen är riktigt roliga annars är det väl forumet och rapportering kring spelnyheter m.m. När det är stora event såsom E3 är det extra kul att va här

Jag håller med dig. Brukar själv testa något quiz här ibland. Det är riktigt roligt.


signatur

ゼルダの城

Medlem

Uppesittarkvällarna under e3 skulle jag säga. Mysiga och välregisserade!

Diskussionsmässigt var nog "höjdpunkten" ändå konsekvenstankarna som kom av Blizzards totala avsaknad av fingertoppskänsla avseende Diablo Immortal-avslöjandet. Att en av de stora giganterna så tydligt tappat alla känsla och kontakt med sina fans var bedrövligt att beskåda. Det som blev tydligt för mig var just att det inte ens i vår spelvärld får finnas giganter som i all oändlighet fortsätter att vara relevanta. De kommer, precis som tidigare giganter inom andra områden, förpassas till historien. Blizzard och Valve ligger dåligt till båda två. De centralt kreativa krafterna lämnar skeppen en efter en. Därom står inga tvivel.


signatur

Cptn BaseballBatBoy!

Medlem

Alla Livestreamar där man kunnat live-chatta och tjöta med både FZ´s redaktion samt community på ett mer direkt sätt. Oftast varit mycket godare och trevligare ton där än i forumen.

Kul när man tillsammans följt E3 och andra live avslöjanden!


signatur

Nämen!

Skribent

Medlemmarna. Det är väldigt härligt att dyka ner i kommentarerna efter att man skrivit en recension och få diskutera det man skrivit. Medlemmarna är FZ:as styrka och sen är det ju alltid lite spännande att se om förstasidan finns kvar.


signatur

I am the black wizards.

Fragtjuv

Det absolut bästa på FZ i år var E3. Fantastiskt roligt att följa det tillsammans med Gurra och Jocke. Utöver det så tycker jag att hemsidan fortsätter vara läsvärd och forumet är alltid roligt att ta en titt i. Dessutom är Fräcka fredag ett trevligt inslag varje vecka.


signatur

Xbox Series X
Playstation 5
AMD Ryzen 7 7700 CPU
MSI GeForce RTX 4060Ti VENTUS 2X OC
Kingston M.2 NV2 PCIe 4.0 NVMe SSD 2TB

Medlem

Forumet - Gemenskapen, recensioner och tips från medlemmarna, närheten mellan redaktionen och medlemmarna, och lite allmänt snack om allt mellan himmel och jord.

"Framsidan" - Ofta bra och intressanta spelnyheter och recensioner.

Fulkultur - En mycket trevlig och intressant pod.

"Fräcka Fredag" och andra "vloggar" från FZ.

Medlem
Medlem

Allting... FZ äger, kollar minst 1 gång per dag!

Medlem

Uppesittarkvällarna vid E3 gillade jag skarpt!

Tyckte även er quizz-kväll på Nerds Bar den 16e November var guld, även om frågorna var korkat svåra för det mesta. (Vilket betyder att dom var svåra för korkade människor som jag)


signatur

Gillar du bra och ösig musik? Checka mitt band INCIVILITY på Spotify

Testpilot / Ambassadör
Speedrunning

Forumet, främst ämnen som Nintendo, speedrunning, retro och på senare tid JRPGn. Men det är skönt att det alltid finns något att prata om.

Får såklart inte glömma @Gustav Höglund's jobb med medlemsrecensioner. Ett väldigt välkommet tillskott till forumet. Jag hade planerat att kunna vara mer delaktig i det, men lovet kom emellan. Känns som det gjort communityn mer sammansvetsad.

Tycker Ambassadörs-satsningen varit väldigt trevligt att ta och vara del av. Jag har lärt mig mycket om Quake överlag, vilket är kul!
Bra jobbat FZ!

Streams! Kalaskul, har inte lika mycket tid att kolla på jobbet som förut, men VODs är också uppskattat.

Jag ser gärna mer ännu satsningar på streams runt diverse evenemang. Gärna med gäster om möjligt. Det ger interaktion och skapar starkare relationer, men det är dessutom rätt tidskrävande.


signatur

Testpilot | #FZ-ambassadör #Speedrunning & #Retro | Twitter
Stora Retrotråden - Stora Speedruntråden
Dator: i7-2600K | P8P67-Pro | R9 280x | 12GB DDR3
Konsoler: NES, SNES, N64, GCN, Wii, Wii U, Switch, Genesis, PS2, PS3, (PS4), Xbox 360, Xbox One S

Medlem

Att det är betydligt trevligare stämning bland kommentarerna här än på andra spelforum.

Medlem

Streamingar har alltid varit uppskattat. Men jag skulle vilja ha lite videorecensioner. Nu när jag är sugen på ett spel blir de oftast att jag läser recension på FZ sen gå in på youtube för att se gameplay.

12
Skriv svar