Inlägg av grantrytare

Inlägg som grantrytare har skrivit i forumet

Skrivet av Sillgam:

Äntligen. Hoppas detta tar slut snart så att Microsoft kan inleda uppköpet av sega, square enix och Ubisoft. Färre aktörer på marknaden är bra för oss konsumenter eftersom det gör att vi får gratis spel på Game pass som kan spelas från Xcloud på valfri plattform. Fler spel till fler gamers helt enkelt.

Fascinerande!.. När någonsin har färre aktörer och en monopolliknande marknad varit bra för oss konsumenter?.

Skrivet av Gertzy:

Jag prenumererar inte på GamePass och vill inte att affären ska gå igenom för att spelen ska komma dit (CoD-spel t.ex. har jag ändå köpt "löst" till PC för jag föredrar att spela med mus/tangentbord och av vana, spelade första, andra och fjärde (Modern Warfare) där) så det du svamlar om är icke-argument för mig. Visst, många hoppas nog på att flera av deras spel släpps till tjänsten av bekvämlighet - men det kan de ju faktiskt göra ändå utan att denna affären går igenom. Så varför vill jag då att det går igenom om det inte är av så egoistiska skäl som du tror? För att Sony redan har så väletablerat stall av utvecklare och spelserier och MS har få exklusiviteter att möta dem med. Så genom detta uppköp skulle de endast jämna ut spelplanen och öka konkurrensen, och inte minska den till skillnad vad många tror, och precis som du säger så behöver de fokusera på sina studios - vilka de vill att A/B ska ingå i så ser ingen motsättning där. Avslutningsvis måste du lära dig skilja på åsikter och fakta - du må tycka att det inte är "rätt väg att gå" men det betyder inte att affärsmässiga strategier överensstämmer med det. Uppköp kan förstärka ens roll så att framtida släpp blir bättre. Kanske startas även nya spelserier som inte hade startats utan uppköpen. Så det behöver inte bara vara av ondo (egentligen är det väl bara PS5-spelare som förlorar på detta så är det för deras skull affären inte bör gå igenom så kan ju samma ego-argument appliceras här, en grupp tycker sig ha rättigheter att spela något för att de gjort det tidigare och av bekvämlighet bör de få fortsätta så och hela världen ska anpassa sig efter dem...) så tycker de som är emot detta tänker väldigt snävt och inrutat.

Jag brukar kunna hålla mig ifrån att gå in i sådana här diskussioner där det inte finns något konstruktivt att uppnå men detta kompromisslösa sätt att se på saken samt hur du skriver förstärker tyvärr verkligen den bild jag har av vissa "konsolkrigare", finns säkert bättre benämning. "Ser du inte saken på mitt sätt så är du emot oss".

(Fullt medveten om att jag själv sätter mig i samma sits).

Skrivet av Bullen86:

Alla vet varför så många vurmar om dessa typer av uppköp, bara så att de kan få spelen utan extra kostnad (en tidsfråga innan priset höjs) på GP. Hade folk varit tvungna att ändå betala för spelen trots uppköpet, så hade samma personer tyckt att det vore en dålig affär. Vissa hade t.o.m kunnat skita i om t.ex. MS hade köpt upp alla kända utgivare, uteslutat miljontals spelare, bara så att MS kan låsa spelen till sitt ekosystem/GP.

Jag gillar tjänsten likt många andra, men jag tycker att det är ett extremt själviskt tänkande att bara tänka på sig själv. Har sett folk på reddit som beter sig som om ABK-spelen inte kommer existerar eller kunna köpas på Xbox, om inte köpet går igenom och inte finns på GP, tragiskt minst sagt.

Dessa typer av uppköp av denna magnitud måste få sig ett stopp, vare sig det gäller Sony, MS eller Tencent, speciellt när spelen ändå hade dykt upp på platformen. Jag hoppas CMA:s beslut sänder denna signal, att man inte bara kan köpa upp allt hur som helst.

Det MS behöver fokusera sig främst på är sina egna studior och börja få ut AAA-spelen som många har lidit och väntat på i flera år. Att köpa upp utgivare bara för att man har misslyckats med spelsläppen är inte rätt väg.

Exakt!. Det är resonemang som detta som behöver lyftas fram... Oavsett om jag i dagsläget favoriserar Sony både när det gäller hårdvara, affärside 😱😆 så är det inte bra för någon av oss som gillar denna hobby att ett företag kan bara ta bort hela spelserier som vanligtvis kan spelas av den större massan.. Detta gäller lika mycket Sony som någon annan.

Gör fortfarande lite ont i mig när det gäller Fallout/Elder Scrolls o Starfield 😉.

Hans analytiska förmåga verkar ju ju vara lika kass som våra meteorologer gällande väderprognoser 😉 (Tittat på hans tidigare många tokiga analyser). Skämt åsido, jag hoppas inte detta går igenom för hur vi än vrider på det så förlorar inte xbox spelare några spel alls. De kommer kunna spela precis samma spel som tidigare...
Det enda denna affär skulle gjort är att tagit bort spel från en konkurrent o dess spelarbas. Vi som gamers är de som skulle förlorat mest....

Är ju själv väldigt skeptisk till detta men är inte sämre än att kunna erkänna att jag har fel om motsatsen kan påvisas. Ej övertygad att denna modell kommer vara bra för oss gamers i det långa loppet, men kan naturligtvis ha fel även i detta. Framtiden får visa..

Men att uppvisa en skepticism och önska rena fakta kan ju aldrig vara fel. Det är så vanligt i dag att komma med osanningar, dölja med noggranna valda formuleringar.
Att bli påhoppad och förlöjligad för att ifrågasätta är så slående idag när man läser mångas kommentarer.
Även jag skulle vilja se fakta som backar upp hans uttalande. Framför allt då jag är inte övertygad i dagsläget att detta kommer vara bra för mig som gamer.. Gör detta ställningstagande mig till en "fanboy" eller "Sony-slave" då?.. Tragiskt..

Är Gamepass en bra deal?. Få spela massor av spel till en billig peng, självklart... Men i det stora hela och på lång sikt så är jag rädd för att det skadar mer än hjälper.. Bara min åsikt.

Skrivet av Gregerory:

Man försöker få spelaren fortsatt investerad i produkten (tid eller pengar). Detta genom olika sätt beroende på vad det är för sorts spel. Expansioner, mikrotransaktioner, prenumerationer etc. Vi har sett gång på gång de sista åren utvecklare som släppt spel med bristande innehåll men med en klar plan att ge spelaren lite då och då för att försöka hålla dem investerade. Microsofts Gamepass är ett annat exempel. En prenumerationsmodell som i dagsläget säkert ger värde för den kostnaden som är men faran som jag ser är jag har svårt att se att det är hållbart i långa loppet utan att sänka produktionskostnaden (och säkert kvaliteten) på de spel man erbjuder i tjänsten. För att inte tala om ifall modellen skulle var lönbar så kommer vi se liknande tjänster överallt. EA/Ubisoft m.m. Du kommer bli tvungen att prenumerera på flera tjänster för att kunna spela det mesta.

Skrivet av Gregerory:

Fortfarande svårt att greppa hur mycket pengar det är....

Jag är färgad i frågan då jag kör på Sony. I ärlighetens namn är det inte Sonys exklusiviteter som gjort att det blivit Sony. Det är nog bara ngn handfull av spelen som tilltalar mig av dem. Exklusiviteter skaver, en del av de spel som kommer till PC får jag aldrig ta del av.

Tycker dock det finns en stor skillnad här om Bethesdas titlar blir MS exklusive.

Sony bygger egna IPn med egna studios och eventuellt släpper på PC om några år.

MS köper etablerade IPn, ungefär samma sätt som Disney köpt SW och Marvel och hur små hockeylag med hybris från landet fungerar. Kanske släpper på PS.

Ett beteende som jag tycker är förkastligt oavsett om det är Disney, Växjö eller MS.

Håller med om detta!. Tror att det för många inte bara handlar om spelen utan Microsofts affärsmodell. Många med mig inkluderat är inte förtjusta och oroade över hur framtiden kommer se ut med prenumerationsmodeller till höger o vänster samt fler spel baserade på Gaas.

@Molotov: Då både Fallout och Elder Scrolls är några av mina favoritspel så är jag både lite besviken samt skeptisk till vad detta kommer resultera i.

@ChriL: Rätt säker på att jag läst att det kommer säljas en splitter som erbjuder hdmi/optisk ut för just detta.

Bra artikel!.
Jag har länge ställt mig frågandes hur dom egentligen kan tjäna pengar på Gamepass.
Som kund i dagsläget verkar det ju suveränt, nya stora titlar till en spottstyver men risken med detta kan ju bli den att man inte lägger ner det lilla extra eller satsar stort i titlar som man vet skall släppas på Gamepass redan första dagen vid release.
Hur kan antalet spelare vara viktigare eller generera mer än förtjänsten du får genom en högre prislapp på varan från början?.

Enda sättet detta skulle kunna löna sig i längden är ju om de redan nu har planer på att höja priset på Gamepass såpass att det går jämnt upp med de förlorade intäkterna från vanliga köp eller att dom sänker produktionskostnaden på spelen, färre storsatsningar och kanske lägre kvalitet som resultat?.

Skrivet av kanshira:

Vad Andrew wilson säger är att det inte är tillräckligt lönsamt att släppa ett singleplayerspel då och då för att det inte ger utdelning till aktieägarna. Det är då bättre att släppa ett games as a service spel som ska hålla i 10 år fullproppat med mickrotransaktioner så aktieägarna får jämn utdelning och pengarna tickar in permanent. Tyvärr så är spel oftast mer för "men in suits" än för gamers.

Detta!..

Skrivet av eCore:

Håller inte alls med recensionen, tycker story och gameplay är riktigt bra, och med några perks är det inte i närheten av den grindingen som beskrivs! Har vi spelat samma spel? Snart 10 timmar in och än så länge en solklar 4/5

Är av samma åsikt. cirka 10h in i spelet & det jag sett än gillar jag.
Inget God Of War men skulle jag betygsätta det nu så blir det en 8;a .

Tror personligen att någon form av streaming kommer vara vad som gäller i framtiden men att det är lång väg dit.
Finns så många som har medioker uppkoppling & titta bara på USA efter borttagandet av "Net neutrality", internetleverantörerna styr och ställer precis hur dom vill nu. Många har datacaps vilket skulle göra streaming i all form är nästan ohållbart.

Ett av de spel som jag hoppats på skall komma till PSVR. Hade gärna sett AIM-stöd men man kan inte få allt. Ett givet köp :).

Skrivet av DrAg00nEn:

Om Microsoft så gärna vill ha crossplay med PS4 så borde det inte vara några problem för dom att slopa xbl konto kravet.

Tror inte Sony är så glada över att tvinga sina kunder att skapa konto hos största konkurrenten.

Särskilt då Microsoft använder xbl-konton som måttstock för success istället för antal sålda konsoller som dom vägrar dela med sig. (enagement o service m.m)

Snyggt!. Bethesda var ju en av de första att hänga på drevet mot hur Sony hindrade allt med att inte tillåta crossplay och nu kommer detta...

Hoppas själv på 2020. Men inte längre dock då jag längtar efter en ny förbättrad PSVR

Först var jag frågandes till varför dom nekar till detta och mycket skeptisk men efter att läst hans svar så måste jag säga att jag förstår hur dom tänker. I spel vet alla att det kan förekomma otrevligheter & skitsnack spelare emellan & i spel där barn är en stor andel av den spelande populationen blir detta ännu mer känsligt. Sony kan lättare gå in är jag övertygad om & hindra dessa "övertramp" än om flera plattformar är delaktiga. Hur kan Sony stänga av en spelare som spelar på PC eller Xbox som ex.
När du godkänner Sonys användaravtal så ingår du i ett avtal med dom & i och med detta kan dom styra & lite som dom anser vara lämpligt. Detta går ju inte hos de andra som spelar på andra plattformer som sagt... Bara min tolkning av det hela..
Dock ska det sägas att jag "köper" detta enbart med de spel som riktar sig till unga.
Annars är jag helt för cross-play om det kan skötas bra.

@sebrock: eller hur.. Då man spelat detta så inser man vilka möjligheter som finns med VR bara det görs rätt.

@laban005: Har funderat ett tag på att införskaffa Statik då flera andra rekommenderat det. Får göra så thx