Inlägg av monark

Inlägg som monark har skrivit i forumet

123

Duke Nukem är knappast omotiverat våld. Jag menar.. utomjordingarna snor ju brudarna.

Jag har aldrig stört mig på annonser förutom popups, popovers och sen såna som följer din muspekare som en irriterande sak. Dvs reklam som KRÄVER uppmärksamhet. Reklam ska vara passivt och bara intressera mig med distraktioner a.k.a "ooh shiny, ooh shiny, ooh shiny". Så jag installerade flashblock som motmedel mot andra siter, men den verkar vara lite väl overkill. Jag minns att fz kör temabaserade bakgrunder. Men dom är borta. Jag ämnade aldrig att blockera fz eftersom jag tyckte att det var relativt ok reklampolicy.. förutom ibland då mitt minne hävdar att det var en popover för en kampanj som jag blev sur på.

Det finns både fördelar och nackdelar med det. Nackdelen är förstås att jag missar erbjudandet. Fördelen är däremot att jag får en area att korrigera min webbläsare med. T.ex när jag vill klicka någonstans på sidan för att kunna scrolla iom att webbläsare vägrar scrolla förrän du klickar i rätt frame UTAN att automatiskt öppna en reklamlänk som jag absolut inte ville klicka på.

M.a.o jag har inga problem med reklam. Bara störig reklam.

Kan vara ganska kul att plöja igenom, men rekommenderar att man köper det från bargain bin av något slag.

AI'n kan vara ganska frustrerande och pga den skulle jag inte rekommendera detta spel till fullpris. (springer rakt mot en och skjuter)

Skrivet av DonGrif:

Håller med er. Såg inte så kul ut....

Håller med om trianglarna (bf3 tacos). Annars tror jag de körde på konsol. Det brukar se ut sådär när man tittar omkring eftersom det är en liten dvärgjoystick man vevar med. Sån som är gjord för att flyga flygplan med.

Tror jag väntar tills jag ser gameplay först innan jag dömer denna.

Skrivet av 73mpl4R:

Här finns en förklaring till varför alla inte använder HTTPS ännu.

http://arstechnica.com/business/2011/03/https-is-more-secure-...

Kostnaden är negligerbar. Eftersom jag själv är admin för en website som erbjuder båda alternativen så kan jag intyga för det. Mestadelen av kostnaden är att man lägger ned arbetstid och eventuellt kompetensutveckling för de som behöver. Har man jobbat med certifikat förut tenderar det att bli en ganska liten overhead dock.

Sen cachen är ju en annan sak. Jag vet inte vad fz skulle vilja cacha vilket gör att jag inte riktigt kan debattera den frågan på ett vettigt sätt. Det är nog en fråga för fz-anställda. Men om det vore ett hinder så skulle det förstås vara intressant om de förklarade varför.

Ett problem som jag däremot kan föreställa mig är om de kör ett cms som inte erbjuder dynamiska länkar beroende på anropad host. Dvs man går in på https-sidan men helt plötsligt är det länkat till en http-bild. Då kommer din browser att varna användaren om en mixad sida. Sånt är oönskat eftersom man inte kan räkna med att användare kan tolka meddelandet.

Ja och nej. Det är kul att se folk bli exponerade för vad de gjort. Så man kan se en admins dagliga arbete. Speciellt om de frågar själva. Jag har själv varit admin några gånger, och man har väl mött en eller annan kompis som konfronterat en för att man varit en "overzealous admin".

Men sen å andra sidan verkar inte valideringen av individen vara så bra gjord. Tänk om man vill göra det publikt att någon råkade vara en skitstövel vid ett enskilt tillfälle, eller att någon gjort en facerape med deras konto. Och allt man behöver göra är att skriva nickname i den där tråden för att riktigt gnugga in det. Derp...

https vore trevligt

Halloj!

Min första post

Jag tänkte bara lägga in önskemål om https på den här sidan. Gjorde ett par sökningar innan men det verkar inte vara någon som tagit upp ämnet.

telnet> open www.fz.se 443
Trying 81.201.217.110...
^C

Jag jobbar på en arbetsplats där trafiken synas. Vad man surfar på, vad som kommuniceras mot vem etc. Så för mig så är det förstås intressant att logga in först när en https tunnel etableras. Det är en sak att dom vet vad jag surfar på, en helt annan om de vet vem jag är på en webbsida.. eller exakt vad jag skickar för data. Tror inte det är någon som kommer kapa mitt fz.se-konto direkt, men det borde vara standard för en webbsida som har login att ha https-stöd efter login. Certifikaten är inte så himla dyra nuförtiden. Jag tror vi pyntar ungefär 2-5k per år för våra och då är de EV (dyraste) varianten. Det gäller bara att ducka för leverantörer som t.ex symantec.

Prestandan gör man inte heller avkall på. Det är först när tunneln etableras som det blir lite fördröjning på några millsekunder extra. Annars är https i regel lika snabbt om man gör rätt.

Nackdelen som webbsideadministratör? Kan bli krångligt i lastbalanserare och sånt. Men jag förlitar mig på att fz kan det där med data!

Låter det som en bra idé?

123