Inlägg av Wattem

Inlägg som Wattem har skrivit i forumet

Mycket rpg för min del märker jag..

Elder scrolls serien
Wizardry 7&8
Fallout 1 2 & 3
Neverwinternights 1&2
They are billions är perfekt att ha igång på ena skärmen och köra youtube/serie på andra medans man funderar på hur man ska bygga.

Och en rad andra men är nog de jag faller tillbaka oftast till.

Håller även på med som nämnt ovan att köra igenom Wizardry 8 för typ 11e gången.
Hittade fz recension från 2002 på spelet för ett tag sen haha rätt kul text. Nån som vet vem som skrev recensionen?

https://m.fz.se/recension/610-wizardry-8

Ser bra ut, blir en preorder så fort möjligheten finns!

@skrewster:

Haha gick igenom för att se om någon nämt callmekevin nog enda personen som lyckas göra verkligen varenda video underhållande

Dragon age inqusition helt klart. Det fick jätte bra betyg när det kom och jag var inte helt nöjd med DA2 direkt.
Men iomed att DA2 fått en hel del kritik som upprepande leveldesign ingen möjlighet att göra sin egen karaktär. Och de nu verkade satsa på Dragon Age mer än nånsin med 3:an så hoppades jag på att de skulle gå back to basics mer, men...
Rakt igenom en "you are the only one with grön partikeleffekt på handen, så-du-är-den enda-som-kan-rädda-världen-story". Tråkiga fetch quest uppdrag, och de har dessutom tagit bort all gore och finishing moves i spelet. Hela spelet kändes bara meh rätt igenom enligt mig.

Använder redan Ubisoft launcher, Origin, Steam, GoG, känner verkligen inte att jag vill ha ännu en. Vill inte ha ännu en launcher där jag behöver regga konto, ge ut uppgifter bli bombad med reklam och ännu ett ställe som potentiellt kan bli hackat så man behöver byta lösenord.

Skrivet av Fletchett:

Ingen som har något tips på hur man bäst börjar med det här? Känns som bara hoppa in fungerar inte (har försökt). Nån som har en bra tutorial video eller nått att rekommendera?

Kan rekommendera Kruggsmash video nedan om du vill få en snabbkurs, annars finns det väldigt många som går igenom allt steg för steg. Jag använde DasTactics när jag lärde mig, mest när jag ville veta hur man gör specifika saker i spelet. (också länk nedan)

https://www.youtube.com/watch?v=eTeQJOC1H38 Krugg

https://www.youtube.com/watch?v=p6wzjlYHL-E Das

Kruggsmash har nog också en av de bästa videos på om man bara vill se någon spela DF överlag.

Började lira DF förra året efter att ha vart sugen på att lära mig det länge, är en liten tröskel men tycker internet har gjort att spelet låter svårare och värre än vad det är. Haft en paus från det nu i väntan på mer uppdateringar. Men hade ingen aning om att de skulle släppa en Steam Version blir väl att återvända tills dess och ge det några hundra timmar till

@raxogox: Ujjj alldeles för många för att skriva upp, försökte se om jag kunde göra nåt utdrag i text format med moddarna nånstans men hittade inget sånt. INI tweaksen är nästan viktigast eftersom Bethesda bara skeppat ett halvfärdigt VR spel, så en hel del som behöver pillas på.
Mycket grafikmoddar,kör på alla som använder till mer 3D texturer på typ träd, byggnader. Gör sjukt mycket för inlevelsen (prestandakrävande dock)
Allt som höjer inlevelsen väder, överlevnad, ingen fast travel och försökt gömma så mycket UI som möjligt så man får läsa lite vart man faktiskt ska gå istället för att gå till markers.

osv osv osv osv

Dragon Dogma skaffa jag till 360 runt tiden det släpptes och var inte alls ett fan av det, utan såldes nog ihop med mitt Xbox. Sen flera år senare hade jag tagit igenom mig lite liknande spel och fick ett crave när jag hörde att det skulle släppas på PC (60 fps tackar man inte nej till). God damn vad bra spel, skulle gärna se en uppföljare på det!

Lätt en stark 4/5

Däremot har jag en lite kontroversiell åsikt när det gäller Oblivion och Morrowind.

Spelade både Morrowind och Oblivion som en galning när de hade släppts, och spelade även om båda ett par år igen efter det.

Har sedan fått sug att spela dessa igen flera gånger men jag kommer alltid på varför jag inte gjort det. Morrowind avskyr jag verkligen combaten i... Älskar precis allt annat i spelet men just där spricker det, även med moddar har jag inte fått det något bra.
Oblivion ogillar bl.a npc:sen samma röster som dyker upp varstans och världen känns lite tom liksom, värsta är ändå grafiken, den har åldrats så dåligt, till och med moddar har svårt att få det att se bra ut tycker jag.

Har väl blivit bortskämd med Skyrim på senare år haha, även om det också har en del flaws

Rant over!

Jag håller på och ta mig igenom ett supermoddad skyrim med min HTC vive pro för tillfället.
Kör som mage och det är riktigt awesome hittils efter mycket trixande, men saknar verkligen ett riktigt RPG som skyrim/fallout gjort för VR där man kan göra annat än bara döda mobs.

Boneworks såg däremot helt sjukt ut! Inte sett det innan så blir verkligen att hålla koll på !

Wow hade inte förväntat mig detta, kändes som 4A games var så sjukt självsäkra på det här släppet.
Jag hade fått bilden av att de siktat lite på inte riktigt open world men åt S.t.a.l.k.e.r nivå alltså öppnare nivåer man tar sig igenom. Men låter som det fortfarande är ganska linjärt? Går det att gå fram och tillbaka mellan områden man redan varit ?

Låter enligt mig som något med mjukvaran om det nu sker lite när som helst oavsett tid/load på datorn.
Gör en backup och ominstallera windows om det inte gjorts på väldigt länge, går att ladda ner gratis till USB sticka om du inte skulle ha CD/ egen usb.

Skulle det fortsätta efter det kan du nästan helt utesluta mjukvarufel, och då börja kolla hårdvara.

Jag kan nog tänka mig att kolla in Epic Store när de fått in lite mer spel. Så länge de tar in tredjepart spel och genomför nån sorts quality control för spelen så har de nog en stor fördel där! Jämfört med steams plattform då...

Hoppas på mycket rollspels element men bra dialoger, möjlighet att ändra hur karaktären ser ut (åtminstone armor/kläder) samt någon form av modstöd så har de min röst!

Lite halvt orelaterad fråga, nån som vet/hört om man kan gå rampage på gatorna mot civila ala gta style ? Likslm reagerar folk på att man drar sitt vapen eller nåt man inte får göra ? Inte för jag tror jag skulle göra det men undrar mer om det går 😃

Tyckte att alltihopa var alldeles för tamt för att vara i en helt ny galax, kunde gått att göra så mycket mer. De har försökt så hårt att få det att verka episkt, bara det att det inte direkt är någon skillnad på de raser/teknologi man stöter på längs vägen mot vad man sett i tidigare spel. Rätt fantasilöst och mediokert liksom.

Upptäckande var likadant, man hittar något som verkar coolt men ger ingen intressant pay off på det alls. Samt alldeles för mycket busy-work och grind quests för min del.

Däremot tyckte jag faktiskt att striderna var mycket bättre och mer dynamiska, skulle bara velat haft lite mer strategi i det, samt mer orders att ge till followers.

Skrivet av uberpwnage2.0:

Jag är mest sugen på att plocka upp Fallout 4 faktiskt. Spelat alla de tidigare spelen och har gillat dem allihopa i viss mån. Haft problem med att börja 4an då folk snackat mycket om att mycket RPG-moment är som bortblåst.

Håller med om att rpg-momenten är mycket sämre i 4:an mycket av det går att fixa med moddar dock (te.x no character voice, samt extended dialogue interface) men upptäckandet och sido uppdragn alltså...Så sjukt ofta så är många av uppdragen bara "gå dit skjut banditerna" eller när man upptäckt nåt som verkar häftigt så finns det Ingen intressant pay off på det alls. Där lyckades Alla tidigare Fallout 1-3 så mycket bättre.

Jag har ändå dock 100 timmar i det innan jag tröttnade på det fullständigt så är du fan av de tidigare, kommer du antingen älska det eller åtmistone få ut ett par timmar ur det.

Jag såde min Htc vive efter ett års användning ungefär. Vill fortfarande ha pro varianten då det är en riktigt cool upplevelse men det kostar fortfarande alldeles för mycket, även om min dator klarar av system kraven. Samt att spelen inte finns där för VR synd nog.

Lär krävas en minst 50% i pris på pro varianten(då med wireless adaptern), något rollspel eller liknande utvecklat För VR innan jag skaffar det igen.

Kul ide! Intressant att se sånt här från de traditionella partierna även om jag i övrigt inte är ett jätte fan av Centerpartiet.

Bra jobbat med intervjun också

Hallå nån som sitter på mer budget hårdvara och fått spelet att flyta bra?

Jag och tjejen letade ett nytt lir och täntke ge oss på monster hunter, jag själv har en high end dator som klarar det utan problem, hon däremot.. inte lika high end. Får just nu knappt det att flyta ok med lägsta inställningar 30 fps.

Tänkte göra en lite mer budget uppgradering så vill höra om nån som inte har det värsta av det värsta som får det att fungera bra i åtminstone 30 (helst 60) fps

Vad har ni för delar i burken ?