Inlägg av Sparvfink

Inlägg som Sparvfink har skrivit i forumet

Skrivet av janssonn:

Såg tråden när den skapades och vara nära att kommentera liknande. Tänk dig att gå orolig över att en dag om 5- 10 år så kan problemet inträffa på sin PS5, det är som gå orolig över att bilen kommer gå sönder en dag eller att de slutar sälja fossila bränslen.

Inte jätte förvånad över problematiken, ganska många gånger man har rensat CMOS, öppnar webbläsaren och den klagar på anslutningen inte är säker. Inte så konstigt när datum och tid har återställts till 90-talet så certifikaten får spel.

Haha ja lite så. Finns mycket att bekymra sig över om man vill, själv väljer jag att tänka positivt och ha förtroende för att de löser de eventuella problem som digitaliseringen kan föra med sig.

Skrivet av Shadee:

Tänk dig att det idag inte skulle gå att starta upp sitt NES, SNES, SEGA Master System, SEGA Mega Drive, Nintendo 64 eller PS1 och spela något på dem. Fast det är det som är problemet med spel idag, nu när allt är digitalt. Vi äger dem inte, vi lånar bara och spelar så länge som företagen tycker vi ska spela dem.

Världsnyhet? Nej, men helt klart värt att uppmärksamma tycker jag.

Ja och precis som du idag kan spela på dem kommer du kunna göra med ditt PS4 eller PS5 om du köpt fysiska spel, vilket är det du använder som exempel. Har du däremot köpt allt digitalt så kan det bli så, om det vill sig illa att du får nöja dig med att spela de spelen på ditt Ps6,7 eller 8 (nej jag tror inte det kommer så många Playstation men som exempel) den dagen ditt Ps5 slutar fungera. En fördel du definitivt inte har på de konsoler du nämnde. Det finns dessutom en lösning på problemet med Ps4 och Ps5 om man har intresset och kunnandet att skruva lite med konsolen. Precis som i fallet med de konsoler du nämnde, de kommer inte fungera för evigt utan att vi gör ingrepp i dem. Det är så elektronik fungerar och därför tycker jag detta har absolut noll nyhetsvärde. Företagen ska väl inte behöva varna kunderna om att denna elektroniska produkt kan bli obrukbar om några årtionden, det tycker jag säger sig självt.

Angående att vi idag bara lånar spelen så håller jag med dig att det finns en problematik där men det är en annan fråga.

Skrivet av Godofcheese:

Så du tycker att det här är okay?
Kanske är en dum fråga för du framstår som en rejäl Sony shill

Ja det måste jag verkligen framstå som. Av mina ca 20 inlägg på detta forum handlar ju så många som ett par stycken om något som har med Sony att göra så du har ju gott om underlag för det du säger. Imponerande slutledningsförmåga.

Om jag tycker det är okej? Nej. Tycker jag att det är viktigt och en stor nyhet? Nej. Det utrymmet detta fått sen det kom fram säger mig också att det är så de flesta känner. Vem bryr sig om detta om 15 till 20 år när Sony stänger butiken i Ps5? Om mitt då 50 åriga jag tycker att det är ett problem att jag inte kan rota fram mitt PS5 och spela spel på den, alltså samma spel som jag då troligtvis har 2-3 generationers konsoler efter PS5 att spela dem på har jag nog större problem med mitt liv.

Har svårt att bestämma mig för vilket som är värst. Själva problemet eller hur djupt du grävt för att få skriva lite skit om Sony. Du har dessutom gått och tänkt på det under veckan? Jösses. Finns det inte någon miljon vettigare saker att lägga sin tid på? Till exempel spela på det man själv tycker är roligt och skita i vad andra tycker istället för som dig posta trams i varannan nyhet som handlar om Sony som du uppenbarligen inte gillar.

Spelar allt möjligt och jag har förmodligen spelat ovanligt lite Nintendospel på den. Under årets varma månader väljer jag nästan alltid att köpa spelen på Switch framför andra format därför att det är skönt att ha möjligheten att spela ute eller på balkongen. De spel jag spelat mest är spel som Animal Crossing, Stardew valley och Graveyard keeper. Perfekt konsol för den typen av spel.

Har inte heller fått något mail om att jag inte skulle ha vunnit. Detta drar ju bara ut på lidandet. Märkligt att inte alla får samtidigt, det bör väl vara något automatisk mail som går ut till alla som inte vunnit. Hade varit fint att få ett mail så jag kan gå vidare med mitt liv, men nu går det ju inte!

edit: Okej tack nu kan jag gå vidare. Nu kan jag återgå till soffan och ligga och räkna ned dagarna till oktober eller när nu webhallen levererar.

Råkade såklart rösta fel. Finns en anledning till att jag håller låg profil här, inte ens de enklaste sakerna klarar jag av. Jag går och gömmer mig igen.

Skulle någon här vilja kasta något hårt på mig om ni passerar mig ute någon dag så är det helt okej, jag förstår och jag är beredd att ta mitt straff.

Skrivet av uberpwnage2.0:

Jaså? Vad är det som gör det så kul gentemot alla andra BR-spel? Nu när du skriver sådär blir jag nyfiken och lite smått sugen att prova själv

Tycker om enkelheten och tempot. Det finns inte samma bredd på vapen och utrustning som i till exempel Pubg så i H1 är man färdiglootad på en halvminut då man plockat på sig hjälm,väska,shotgun och en AR-15 sen är det bara ut och jaga. Och då det inte finns så många olika vapen, sikten och skydd i olika grader så har i stort sett alla samma utrustning och striderna sker på mer lika villkor. Av den anledningen finns det inte samma taktiska djup som i andra spel där jag kan bli ihjälskjuten av någon jag inte ens hinner se om jag är lite oförsiktig. I H1 där 99% av alla i matchen har en AR så behöver jag inte vara lika försiktig för jag kommer hinna reagera och besvara elden. På så sätt upplever jag att det blir mycket mer dueller där hur jag siktar och hur jag rör mig i striden är det som avgör om jag går levande ur den snarare än vilken utrustning jag hittat eller hur snabbt och smart jag bygger skydd.

Nu menar jag inte nedvärdera skickligheten som krävs i spel som Fortnite eller Pubg men där finns det så mycket som avgör hur bra en match går men för mig som tycker att skjutandet är det roligaste i BR-spel så tycker jag det är roligast med ett spel där nästan det enda som är av betydelse är hur pass bra jag är på att hantera rekyl och bullet drop.

Men sen kan jag nog heller inte förneka att en anledning till varför jag fortfarande håller H1 högst bland BR-spel är att det är det enda jag någonsin känt mig bra på. Tvivlar på att spelet skulle kännas så hett om jag börjat spela idag och från och med nu måste lägga några hundra timmar på det för att kunna hävda mig. Men förhoppningsvis har jag fel angående det för nya spelare behövs om det ska hålla sig vid liv.

Trodde jag var klar med detta spel men gav det en chans till efter denna uppdatering och nu har jag lagt runt 10 timmar om dagen på det de senaste dagarna. H1 är verkligen inte det bästa spel som gjorts men det är definitivt det roligaste spel jag spelat. Det kommer troligtvis inte hålla så länge den här gången heller och inom ett par veckor är spelet säkert dött igen men att få återuppleva spelet på så sätt som det var när det var som bäst sent 2016 - tidigt 2017 har varit väldigt trevligt. Synd bara att det sker 1-2 år försent för att rädda spelet.

Ser inte riktigt hur detta spel visar en tydlig bild mellan något slags glapp mellan recensenter och "vanliga spelare". De flesta som faktiskt gett spelet en chans verkar liksom de flesta recensenter älska det. Att det dök upp hundratals bottenbetyg till spelet under första dagarna med motiveringar som att det var ospelbart pga kontrollen eller att tempot är långsamt så det känns inte alls som Gta kan man ju knappast ta seriöst.

Spelet hade en fruktansvärd user score på metacritic första tiden men har i takt med att folk som spelat spelet och inte gett upp efter en timma recenserat det klättrat sakta med säkert uppåt.

Så att kritisera recensenter för att blunda för viktiga saker känns i det här fallet lite fel då de flesta recensioner jag läst tagit upp den invecklade kontrollen men tyckt att man lär sig den efter ett tag. Vilket är precis så jag upplevde det och är därför glad att de gjorde sitt jobb och gav spelet en chans och inte recenserade det efter två timmars spelande vilket många av de mest högljudda kritikerna verkat göra. Därmed inte sagt att det inte finns folk som spelat spelet som inte tycker om det för det är väl självklart att alla inte tycker samma sak men att använda det här spelet som bevis på ett glapp mellan spelare och de som skriver om spel känns fel.

Vad jag kan se verkar detta spel röstas fram som årets spel på de flesta forum och spelsidor nu så tydligen är vi rätt många vanliga spelare som håller det högt också. Men vad vet jag det kanske är mutade spelrecensenter som sitter och massröstar.

Har försökt hålla suget efter detta på en rimlig nivå men efter denna trevliga text så börjar det kännas att det närmar sig och väntan blir allt hårdare. Förra spelet är ett av mina favoritspel någonsin så har ganska höga förhoppningar på detta.

Är nog lite skadad efter Zelda men när jag läser att vapnen slits blir jag lite orolig. Ville slå sönder Switchen varje gång vapnen tog slut i jobbiga strider, hoppas jag inte hamnar i lika många såna situationer i detta spel för det kan verkligen förstöra min spelupplevelse. Jag skulle förstås kunna jobba på mitt humör men det känns omständligt.

Skrivet av anon_81726:

@Sparvfink: Problemet är väl snarare när folk tror att alla bara vill spela singleplayerspel .... De spelar man 1 gång om ens det. Att säga att Såny på nåt sätt "vann" är lika meningslöst som dumt. De visade 5 spel.... MS har en betydligt mer divers spelportfolio med spel som tilltalar flera olika grupper. Deras presskonferens gjorde precis vad man förväntar sig och hoppas av en dylik. De presenterade kommande spel och hade en del överraskningar. De snackade inte en massa gojja eller slowmo visade våld för att de inte hade nåt annat å fylla ut med.

Förstår verkligen inte hur du får det till ett problem? Och vadå alla tror? De som uppskattar de spelen och röstade på det gjorde väl det för att de gillar spelen och därmed fann Sonys mest intressant. Det enda problemet här är ju att du inte kan acceptera att folk inte tycker som dig. Det finns inget facit på vilken som faktiskt var bäst utan det helt upp till var och en att bedöma, det är väl lite det som är poängen med att ha en omröstningen om det.

Och nej man spelar inte alla singleplayerspel en gång, du kanske gör men det finns ett antal miljoner människor som inte spelar som dig. Tro det eller ej.

Känns som att varje gång jag har lite förhoppningar på Nintendo gör de mig besviken. Ska försöka bara njuta av deras spel när de väl kommer och sluta titta på sånt här för det tycks alltid sluta med att jag blir förbannad på vad de inte visar. Var säkert en jättetrevlig presentation för de som är intresserade av Smash men jag hade ju hoppats och trott på ett nytt Animal Crossing.

Svårt att bestämma mig vilken som var bäst. Microsoft var trevlig med högt tempo och många nya spel. Sonys var lite segare men de spel som de visade upp kändes betydligt mer intressanta än något annat av det jag sett tidigare på E3 i år. Så i ren presentation vinner väl Microsoft men innehållsmässigt tycker jag Sony var bäst.

Skrivet av anon_81726:

Microsoft utan tvekan...oj vilken åktur det var!

Pinsamt med några Sony fanboys som upvotar bland det värsta skräp E3 har sett.. kändes som Killzone all over.
.

Det är inte riktigt lika pinsamt att rösta på Sony som det är att göra något fjantigt påhopp på de som inte tycker som dig. Knappast konstigt att folk anser Sony vara bäst med tanke på vilka spel de visade upp. Och tycker man det har man all rätt i världen att rösta på det utan att få höra sånt där trams.

Bara spelat i några timmar än men det lever så här långt upp till de förväntningarna jag hade. Och efter alla recensioner och filmer jag läste och såg på så var de naturligtvis enorma. Så spelet är än så länge fantastiskt. Minns inte ens när jag hade så här svårt att slita mig från ett spel. Det är ett gott betyg.

Skrivet av Kimpur:

Pokemon? Yoshi? Kirby? Metroid? Bayonetta?
2018 blir spännande enligt mig!

Yoshi och Kirby är jag personligen trött på så inget som intresserar mig i alla fall och heller inga spelserier som säljer konsoler i den här takten.

Pokémon, Metroid och Bayonetta 3 vet vi i dagsläget nästan ingenting om och finns väl inte mycket som talar för att de skulle släppas redan i år. Men jag har gärna fel angående det.

Hoppas detta stämmer för lite information vad de tänkt sig 2018 behövs. Nu vågar jag inte ha några jätteförväntningar men ett nytt Animal Crossing skulle ju vara fint! Men om de bara visar de upp fler gamla WiiU-spel istället för nya spel så vet jag inte vad jag tar mig till.

Skrivet av Maguz:

Jag anar ugglor som får kläder. Kan det vara så enkelt att köphungern är så stark eftersom folk är trötta på xbox vs playstation tramset med nya versioner som poppar upp under samma generation med förbättrad prestanda att ett nintendo switch köp känns som nästan ett ställningstagande? De två stora konkurrenterna tjivas sinsemellan och nytänkaren switch sveper in som en uppfriskande bris av anti-flammedel och det här är en riktig gamingkonsol för gamers vibrationer?

/Överanalytikern

Fast PS4 säljer fortfarande i mängder och har inte påverkats nämnvärt av Switch så har svårt att se att folk skulle vara trötta på det Sony och Microsoft gör och köper en Switch som något ställningstagande. Tror inte det är svårare än att det släpptes väldigt bra spel till Switch 2017 och att det därför är en väldig hype kring den. Det säljer konsoler. Sen är den väl också släppt väldigt rätt i tiden. Ps4 och Xbox one har funnits ute i flera år nu så skulle tro att det finns ett rätt stort sug efter något nytt och då känns nog en Switch för de flesta som ett mer spännande alternativ än en Ps4 pro eller Xbox one X om man redan har någon av de vanliga konsolerna sen innan.

Det blir intressant att se är hur länge detta håller i sig. 2018 ser allt annat än kul ut för Switch i dagsläget så det kan nog vända rätt fort om inte Nintendo kommer med några nyheter snart. Nu efter Mario odyssey känns det helt tomt så har redan börjat överväga att sälja konsolen men får hoppas Nintendo kan ändra på det inom kort. Men jag har mina tvivel för det skulle ju inte vara första gången de gör mig besviken.

Jag måste försöka ta mig ur mitt Battle royale-beroende så jag får tid till att spela annat. Planerar alltid inför lediga helger att jag ska spela något nytt men sen råkar det ändå bli att jag blir sittandes med Pubg eller H1z1 dygnet runt resten av helgen. Måste bli bättre på att dra en gräns för mitt spelande av den typen av spel. Så mycket annat jag missat de senaste åren på grund av dessa spel. Typiskt min otur.

Skönt ändå att det var Patrick som toppade listan och inte något gammalt ex. Det skulle bli så himla jobbig stämning då när man råkar träffas och måste fråga varandra om livet.

Jag håller absolut inte PUBG som årets spel men tycker det är så otroligt skönt att de som verkligen fastnat för det och tycker att PUBG är det spel de haft roligast med i år vågar stå för det. Så fruktansvärt tråkigt med folk som gör topplistor baserat på vad de fått för sig att man bör tycka. Läste någon som skrev att det spel han haft roligast med i år var nya Call of duty men det kunde han ju inte ha som årets spel så han fick försöka hitta på något annat. Varför kan man inte ha det som årets spel? Det man haft roligast med eller blivit starkast påverkad av på annat sätt bör väl rimligtvis vara årets spel för den personen. Sen vad spelet heter, vem som ligger bakom det eller vilket land spelet kommer ifrån är väl knappast något man ska lägga någon vikt på.

Och angående det där som skrevs tidigare om att man ska kunna stå för sitt val om 10 år. Varför skulle man om 10 år behöva ta ställning till det? Vi förändras med åren, alla spel åldras olika och vad spelet kommer betyda för spelindustrin framöver kan man bara spekulera idag om så om man nu skulle sitta där om tio år och fundera på varför valde jag detta spelet som årets spel så är väl enda slutsatsen man kan dra då är att det troligtvis var för att man tyckte det var årets bästa spel där och då.

Tack för en mycket trevlig stream!