Inlägg av QuiGonRat

Inlägg som QuiGonRat har skrivit i forumet

Tänker bara på "Jag dödade en naken man på en strand!" - Fredriks allra första kill i PUBG anno 2017 😍

Breddar urvalet med Final Fantasy XVI!

Skrivet av CARTMAN:

Ja, vart är PlayStation 5 60 frames patchen. Det hade jag trott skulle släppas faktiskt till ett så välsålt spel.

Rockstar lär släppa en PS5/XSX-version av spelet istället, precis som de gjorde med GTA V.

Hoppas förstås på en patch istället, men tror mer på en nyversion. Men när det sker vet bara Rockstar, kanske dröjer några år om de nu ska släppa GTA VI härnäst.

Nära!

Kommer inte spela detta alls, ser ganska "dött" ut såhär på förhand (platt och tom värld, kvantitet över kvalitet, trista miljöer etc). Ska hursomhelst bli intressant att läsa recensionerna!

Tror att det kommer bli mer realism precis som i RDR2, men med modern setting då förstås.

Detta medan onlinedelen fortsätter i samma spår som GTA V.

Släpps nästa höst, tror jag.

"Nintendo 2witch" - Mike Tyson.

Skämtåsido tror jag att de kommer vilja köra på Switchformatet (bärbar+stationär) i x-antal generationer framöver (speciellt om uppföljaren blir en lika stor succé som första), så därför tror jag att Nintendo helt enkelt kommer köra på numrerade uppföljare. Switch 2 lanseras 2024, Switch 3 år 2030 osv.

Vem vet, lagom till Switch 4 (2037) kanske de har prestanda likvärdig 3070-korten från 2020!

Men vem bryr sig om prestanda när man får spel som Tears of the Kingdom? Det är så barnsligt kul att känna ren spelglädje igen, trots hostiga frames osv. Sony/Microsoft/pc kanske dazzlar en med vacker grafik, men Nintendos spel är kul att faktiskt spela.

Skrivet av Majoren:

Otroligt sömnigt det vore att släppa de spelen för tredje gången, speciellt då de inte var spektakulärt bra spel till att börja med...
Nått lite mer spännande får man nog hoppas på ändå.

Körde aldrig Wind Waker så det skulle jag gärna spela på Switchen! Samtidigt håller jag med om att det är lagom sömnigt att släppa flera portar av samma spel, men Nintendo (till skillnad mot superexemplet Bethesda med sitt Skyrim) släpper åtminstone nya, spännande delar i sina stora spelserier. Och då får de gärna släppa Wind Waker en gång till, så att lilla jag kan njuta av det utan att behöva skaffa en WiiU eller blöda ur ögonen med Gamecube-originalet.

Har tröttnat på Jim Sterling (blev för mycket gnäll), men en sak sa han som var bra: pay to not play.

Känns helt knäppt att betala för att få erfarenhetspoäng och "slippa" spela själva spelet.

EZ.

(Framför allt när man redan gjort det en gång tidigare och bara kan klicka sig igenom svaren på rekordtid så att alla andra tror att man är omänskligt snabb!)

Skrivet av anon_332538:

Det läckta materialet tycker jag påvisade att de har rätt mycket kvar så vi får suktas än mer.

Det läckta materialet var väl från 2019, om jag inte minns fel. Så ett släpp 2024-2025 är ändå flera års arbete senare!

Mina "SwitchU"-gissningar:
- Visas upp på Gamescom nu i augusti med släppdatum våren 2024.
- OLED-skärm på 7tum.
- AMD-chip istället för Nvidias Tegra-skit.
- Bättre batteritid.
- Bakåtkompatibel med Switch.
- Ungefär lika kraftfull som en PS4a (japp, de kommer fortsätta ligga tio år efter rent prestandamässigt...)
- Ett nytt Super Mario-spel vid release. Galaxy 3, kanske?
- Metroid Prime 4 lanseras exklusivt till SwitchU i november 2024.
- Mario Kart 8 Deluxe Deluxe Edition.
- Prislapp på 449 dollar, dvs 10 000 (nåja, 5999kr) här i Sverige...

Jag är fasen mer taggad på en Rog Ally än Switch 2, men blir gärna överraskad av Nintendo!

Äntligen ett quiz för mig!

Med tanke på att jag redan hunnit tröttna halvvägs igenom min första genomspelning, så känns New Game+ långt bort för min egen del gällande Ragnarök.

Däremot ska RE4-remaken införskaffas snarligen, och säkert varvas 2-3 gånger på rad. Älskade originalet och ska bara klara Hogwarts Legacy först, sedan blir det att ta på sig Leons upphottade skinnjacka!

Positivt:

+ Fusing-systemet som tar bort vapnen-går-ju-bara-sönder-hela-tiden-frustrationen som jag kände i Breath of the Wild.

+ Målsökande pilar! Ispilar! Svampsköldar! Pinne förlängd med högaffel! Hela det påhittiga vapensystemet ser riktigt organiskt ut och lär locka fram Minecraft-kreativiteten i mig.

+ Staminamätaren såg inte ut att dräneras lika snabbt som i föregångaren? Skönt isåfall!

+ Ett nytt Hyrule. Jag var rädd att de skulle återanvända förra kartan i viss mån, men det här ser ju ut att vara en ny värld att utforska. Spännande!

+ "Kan du tänka det kan du göra det" - Hoppas och tror på ENORM frihet gällande fusing av vapen och byggandet av fordon, och att det blir kul snarare än tradigt att snickra ihop diverse saker.

Negativt:

- Ingen grafisk förbättring alls? Ganska väntat, men ändå dåligt och supertrist. 6 år har gått sedan Breath of the Wild (som dessutom var ett spel utvecklat till WiiU från början) så det är ju heeelt rubbat att TotK ser Exakt likadant ut (förutom vatteneffekterna, som istället såg malplacerade ut med sin skimrande realism). Kolla bara på Red Dead 1 jämfört med 2an, God of War 2 jämfört med 3an (originaltrilogin) eller valfri annan spelserie där det gått ett halvt decennium och en konsoluppgradering mellan spelen - uppföljare ÄR alltid snyggare, förutom när det gäller Nintendos spel. Och så kommer de alltid undan på den här punkten... #grafiskt kränkt!

- Blipetiblopp-musiken. Eller "musiken", ska jag säga, då det snarare är ljudeffekter... Var är de ikoniska musikstyckena, de svallande orkestrarna och de minnesvärda tonerna som Zelda är känt för?! Jag minns inte ett enda motiv från BotW, och TotK verkar inte heller få något stämningsfullt soundtrack (av gameplayet från idag att döma). Istället bara intetsägande ljudeffekter som jag kommer störa mig på istället för att vilja höra på. Synd och skam!

- Att resa upp till Sky Islands såg väl liiite väl segt ut ändå?

Allt som allt är jag nyfiken tack vare fusing, men långt ifrån övertygad!

Ska inte spela demon... ska inte spela demon... ska inte... ska! Måste! Vill!

Dead Space-remaken i all ära, men vore det inte för RE4 skulle det nog aldrig funnits ett Dead Space. Eller ett Gears of War, eller något annat post 2005-modernt actionäventyr med kameraperspektiv snett över axeln och "supergritty" atmosfär.

Copyright strike på "Nioh av tio"! 🤌😘

Välförtjänt! Längesen jag körde ett spel som jag blev så totalt indragen i. Försäljningen lär få en rejäl boost när gamla konsolerna får sina versioner också.

Oerhört tillfredsställande att det går så bra för ett spel utan mikrotransaktioner, DLC-planer och andra moderna knep. Det är som att det räcker med att lägga möda på att göra grundspelet så bra som möjligt, vem kunde ana?

Å andra sidan är Harry Potter världens populäraste bokserie (med tillhörande filmadaptioner) så Hogwarts Legacy skulle nog sålt x-antal miljoner även om spelet var sämre... Himla glad att det blev så bra som det blev!

Tänk vad den här texten livade upp en annars så grå tisdag! Ikväll ska jag hem och spela Valheim med min bättre hälft (äntligen har vi två speldatorer i hushållet!) och där kommer spelglädjen sjuda i vikingabåten - hoppas jag. Eller så bråkar vi om hur väggarna ska sitta...

Härlig text, mer sånt här på FZ om man får be!

Vilken fin hyllning till Greta, blev väldigt tagen av hela krönikan. ❤️ Lika underbart som det är att ha katt, lika fruktansvärt är ögonblicket när de till slut måste lämna en.

Stray ligger fortfarande på lur i min backlog, ska försöka hinna (spinna?) med det i vår.

Tack för den här texten, Jocke! Hjärtskärande läsning.🫶