Inlägg av Denultimatamackan

Inlägg som Denultimatamackan har skrivit i forumet

Skrivet av Gen:

Jag tyckte det lät lite Känns som att man ser snusare överallt, och då ska vi inte ens snacka om ungdomarna med sitt vita snus.

När jag pluggade så kändes det som att hälften av alla kvinnliga universitetsstudenter snusade.

Av någon anledning så visade min högst ovetenskapliga studie att de kvinnor som snusade mest var kvinnliga psykologstudenter.

Jag var storsnusare och feströkare som student, och visst är det fint med nikotin i början. Älskade känslan av att trycka in en snus och luta mig tillbaka i fåtöljen. Gärna med en kopp kaffe eller en kall öl. Magiskt.

MEN, och detta är det jäkliga. Efter ett tag så vänjer sig kroppen och man måste ha nikotin för att ens må normalt. Hela tiden måste det in i kroppen för att man ska kunna hålla sig flytande.

När man väl är fast så får man ut som minst av det. Helt värdelöst.

Slutade för flera år sedan men ibland så börjar hjärnan fortfarande romantisera skiten.

Skrivet av NeoWeo:

Den stora frågan är väl vad de ska ersätta med. Tror ni det blir frukt och grönsaker? 😊

Trippel French hot dog för att konkurrera ut OKQ8s dubbla French hot dog.

Filmerna är magiska. Första filmen är nog den största filmupplevelsen jag varit med om. Gick säkert och såg den fem gånger på bio.

Dock så skulle jag få panik av att sitta och se alla under en dag.

Vad är spel ens längre? Det känns mest som produkter som kommer ut ur anonyma fabriker.

Jag känner verkligen att jag måste sluta läsa spelmedia. Det är en hobby som ska vara kul, men varje gång jag går in på en spelsida eller lyssnar på en spelpodd så känns det som att jag läser Dagens industris spelsektion.

Bara prat om chefer, uppköp, aktier, siffror, nedskärningar.

Fattar att det blir så. Det är lätt att göra nyheter baserat på olika rykten och press releaser. Men tråkigt är det.

Något jag tycker är ganska tråkigt är att spelmedia idag består av så otroligt mycket bevakning av själva industrin i sig. Väldigt mycket fokus på chefer, siffror, ekonomi, kontroverser.

Väldigt mycket fokus på det negativa.

Jag brukar lyssna på podden speljuntan men den borde byta namn till gnälljuntan för det är alltid 30 minuter negativitet om spelindustrin.

Det är lite som med vanliga nyheterna idag. Man får lätt en bild av att allt bara är skit, men det pågår mycket bra grejer också, trots att inte det skapar rubriker.

Ser ut som att det är en riktig monsterkonsol som tornar upp på horisonten. Nästa Mario och Zelda kommer att se magiskt ut 😊

Svindlande att det snart är 20 år sedan konsolen släpptes. Det känns overkligt.

Skrivet av Trycket:

Vi borde mynta ett ord för de som var negativa om hur det var förr. Alla pratar om att när man ser positivt på något i det förflutna har man rosafärgade glasögon och att det inte var riktigt lika bra som man tyckte.

Det finns lika många med svartfärgade glasögon som ser det som sämre än vad det var.
Kanske finns ett ord?

Jag tycker att det är tråkigt att man så ofta hamnar i en så binär diskussion. Som att man måste välja sida.

Som att antingen var allt bättre förr eller så är allt bättre nu. Men så är det ju inte. Det är en blandning.

Var spel ”bättre” förr? Det tycker jag inte. Många spel idag skulle fått mitt tioåriga jag att svimma tror jag om jag såg dem 1999.

Var spelindustrin bättre på att leverera nya upplevelser som kändes fräscha förr? Ja, det skulle jag absolut säga.

Jag saknar attityden och självförtroendet från förr. Man ville överraska publiken. Det fanns en ”Ni vet inte om att ni vill ha detta, men när ni sett trailern så kommer ni knappt kunna vänta på att få spela spelet”- attityd.

Nu är det mer ”Här har ni precis vad ni är vana vid och vill ha, fast lite bättre och snyggare”.

Det var mycket lättare att vara lycklig ovetande om världens tillstånd innan sociala medier. Det är ibland verkligen svårt att se världen som magisk och härlig när man känner till hur det står till där ute.

Jag växte upp i en fantastiskt härlig småstad där jag hela barndomen och tonåren kunde driva runt fritt hyfsat ovetandes om allt som skedde runt om i världen, förutom via nyheter som man såg på ibland. Vi hade våran lan, våra spel, vår videobutik osv.

Jag upplever det som att barn idag via TikTok, Instagram och snapchat redan vid en väldigt ung ålder blir medvetna om allt skit som händer i världen.

Jag arbetade som högstadielärare i många år och upplever att barn idag redan i en tidig ålder betraktar världen som ganska obehaglig och kaosartad på ett helt annat sätt än vad jag och mina vänner gjorde.

Jag är född sent 80-tal och kan ibland nästan drabbas av en extrem nostalgi till åren ca 1995 - 2005.

Världen kändes så otroligt spännande och magisk då. Det är lätt att tänka att det bara handlar om barndomens naivitet och nostalgins rosa skimmer. Men jag tror inte att det bara handlar om det. Särskilt inte om man var intresserad av spel och film.

Tänk på utvecklingen som skedde under dessa tio år. SNES och PS1 fram till PS3 och Xbox360. Ungefär tio år mellan, men skillnaden är enorm. I tillägg etablerades spelserier som dominerar än idag. Diablo, Warcraft, GTA, Resident Evil, Pokémon, Counter-Strike, Battlefield ja, listan kan göras lång.

PC-byggande, bredband, Lan-kulturen. Från att ha suttit och spelat max 4 pers så kunde man plötsligt spela mot en enorm mängd främmande människor. Världen öppnade upp sig.

Om man var intresserad av spel och upplevde det som att det väntade något spännande bakom varje hörn, så var det faktiskt för att det ofta var så att det väntade något nytt och spännande bakom varje hörn.

Jämför utvecklingen inom spelbranschen mellan 1994 och 2004 och sedan utvecklingen mellan 2014 - 2024.

Det som jag tycker gör att kulturen är så extremt ospännande idag är att det ofta känns som att någon 2005 sa ”STOPP! Från och med nu ska vi inte komma på något nytt inom spel, film och musik och bara göra varianter, uppföljare och reboots på sådant som släppts innan!”

Men man får försöka hitta nya intressen som gör livet spännande igen.

Skrivet av Sarato:

Jag vet inte om jag håller med. 4Chan förr var nog lika illa 2005 som 4Chan idag.

Vet inte om just 4Chan är ett så bra exempel då det alltid dragit till sig ett visst klientel.

Det jag menar är att ur gruppen födda mellan 1980 - 1990 som var en del av nybyggarvågen online så har väldigt många släppt taget och gått vidare.

Ser jag på mina lankompisar från förr så är det nästan ingen som spelar något längre. Ett avslutat kapitel.

Kvar på många platser blir ett visst klientel.

Jag tror att mycket det har att göra med att klientelet har förändrats mycket också.

Internet var till en början till stor del befolkat av yngre människor och entusiaster. Även en plattformar som Facebook.

Man måste nog ta med det i kalkylen också. Man var hungrig på livet. Öppensinnad. Kontaktsökande.

Det som gör Facebook och Twitter outhärdliga för mig idag är väl egentligen inte plattformarna i sig, utan den enorma mängden av vuxna, vars liv inte blev som de tänkt sig, som nu ska ta ut sin ilska och bitterhet på allt och alla.

Sammanfattning: Folk på internet var bättre förr, inte internet i sig.

Skrivet av Trycket:

Det är tyvärr nödvändigt ont för att hålla kontakten. Om man undviker kommentarer och feeds och enbart för kontakt funkar det. Boomer eller inte tycker jag är irrelevant. Zoomers och tiktok kan man ju säga mycket om.

Alla generationer har väl sina negativa sidor. Men på Facebook är det jäkligt mycket ”arg insändare till tidning”-energi.

Jag försöker verkligen att inte bli en surgubbe som går runt och säger att allt var bättre förr. Jag försöker verkligen ifrågasätta mig själv och fråga mig ”var just detta verkligen bättre förr eller är jag bara nostalgisk?”

Men när det kommer till just sociala medier som till stor del har ersatt forum så verkar det vara väldigt många som inte gillar dem, utan mer ser det som något nödvändigt ont för att hålla kontakten med folk.

Det är sällan som jag hör någon säga något positivt om t.ex. Facebook. Folk verkar vara trötta på att galenskapen härjar fritt där. Trötta på att kommentarsfältet alltid spårar ur. Trötta på boomers som delar fake news eller kommenterar artiklar som de inte läst. Trött på all reklam och avsaknaden av kontroll på vad som visas.

Jag tycker att många verkar uppleva Facebook som en jobbig upplevelse. Och folk under 18 verkar tycka att Facebook är en riktigt dammig boomer-plattform.

Jag saknar verkligen gamla internet.

Det fanns verkligen en helt annan gemenskap. Man lärde ju känna personerna på ett forum på ett helt annat sätt. Lärde sig vad folk hade för åsikter, vilka man gillade samma spel som, vilka man delade åsikter och intressen med, och även vilka som var helt meningslösa att ens diskutera med och vilka som alltid började tjafsa osv.

Internet var ju, hur konstigt det än låter i en tid med sociala medier, mycket mer socialt då.

Jag hängde mest på SuperPlay och Loading.se under dess storhetstid. Där anordnade folk Nintendo DS-träffar i olika städer, andra träffar, kryssningar, julklappsbyte, julkalender där många medlemmar verkligen gick in för det och mycket mer.

Trådar kunde ju även pågå hur länge som helst. I veckor, månader eller ibland till och med år. Då kändes det meningsfullt att delta i diskussioner.

Hur länge lever en diskussion på Facebook eller Reddit? Ett dygn typ. Sedan försvinner din kommentar ut i intet.

Steg 1: Boka tid på vårdcentral för att undersöka så att det inte är något allvarligt.

Steg 2: Börja träna. Farsans ståndpunkt som fysioterapeut i 40 år är att om man inte tränar regelbundet efter en viss ålder så får man skylla sig själv. Ryggsmärta är extremt missförstått och det handlar nästan aldrig om att man sitter dåligt eller lyfter fel (forskning visar att dålig hållning inte påverkar sådant på lång sikt). Ofta handlar det om att man låtit kroppen långsamt förfalla. Alla studier pekar på att träning är det enda som fungerar på lång sikt.

Träning kan fås via fysioterapeut eller PT.

Tack för alla tips! Jag har lyckats rulla igång några auktioner nu.

Hur brukar ni paketera spelen? Vad för kuvert och skydd? Vill gärna packa så bra som möjligt.

1. Bygg en riktigt snygg hemsida med bra information angående vad du erbjuder. Många tror att allt handlar om sociala medier och grejer idag, men att kunna hänvisa till en riktigt proffsig hemsida kommer göra att många (särskilt äldre) tar dig mer seriöst.

2. Sätt ihop några riktigt bra kurser för olika behov.

3. Börja kontakta företag. Gör några gig gratis och gör ett riktigt jäkla bra jobb, i utbyte mot referenser och att du får något citat/skriva på din hemsida att deras företag är en nöjd kund.

Att starta eget handlar till viss del att vara bra på det man gör, men viktigast är att kunna övertyga folk att deras liv kommer att bli bättre och enklare av att jobba med dig.

Släpps den inte i år så kommer det nog att bli ett extremt tråkigt år för Nintendofans.

Super Mario Wonder klev in och räddade upp konsolen efter TotK som många nog ett tag trodde skulle bli det sista stora spelet.

Men över ett år till med Switch? Skulle bli riktigt trist.