Inlägg av madman_ozzy

Inlägg som madman_ozzy har skrivit i forumet

Skrivet av Gertzy:

Tycker det är bra att FZ skriver om detta och inte väjer sig för att det finns politisk dimension i "storyn". Att säga "vi är här för att läsa om spel och inte politik" är att blunda för verkligheten och att allt har en politisk sida. Det går inte att avskärma sig från verkligheten med undanflykter om underhållning. Vi må haft 200 år av fred men vi kan inte blunda för vad som händer i vår direkta närhet bara för att vi har lyxen att göra det. Hade det varit ett spel som glorifierat Hitler och nazismen hade jag förväntat mig att FZ skrivit om det trots att det inte bara är ytlig underhållning. Det här händer här och nu, och har pågått i ett år imorgon, så att sponsra och okritiskt konsumera kommunistpropaganda som glorifierar det Ryssf@nskapet försöker uppnå med forna gloria Soviet är direkt osmakligt. Ni som spelar på Game Pass tar ju bara del utav det utbud Microsoft ger er och redan betalar för så ser mer att MS gör fel som betalar för att ha det på tjänsten än ni. Ni som stoltserar med att ni köper det och att ingen bestämmer över er, det är heller inte poängen, det här är ingen diktatur (ännu) vi lever i och ingen försöker liksom styra era livsval. Sluta tro det handlar om er. Men om Ryssland får bestämma så är det väl endast sånt här ni får spela i framtiden. Så tänk på det innan ni glorifierar dem och skänker bort den frihet ni inte ens ser rakt framför er.

Är 5h in i spelet och än så länge är det knappast glorifierande att visa Soviet som en total dystopi, förstår inte riktigt vad det här med att det skulle vara propaganda FÖR ryssland kommer ifrån. Förövrigt så är ju studion fördelad över mer än 10 länder bland annat "Poland, Ukraine, Austria, Georgia, Israel, Armenia, UAE, Serbia, and Cyprus".

Skrivet av roftg:

Har inte upplevt att spelet har ett "lager av buggar" jag spelar på series x..

Jag är kanske 4h in på PC och har inte stött på någon bugg. Med det sagt så har säkert recensenten spelat det innan dag 1-patchen.

Skrivet av Anton Q:

Haha ja. Tack för lite stöd

Det känns rätt tydligt att dom direkt refererat till Bioshock vad gäller det mesta - och det blir därmed också tydligt att dom själva inte haft något som helst intresse av att berätta en egen historia eller att skapa en unik värld.
Därmed så faller typ allt på den fronten (det mesta i spelet typ) helt platt.

Bioshock är ett av mina favoritspel of all time, och tycker att Infinite fumlar efter en egen identitet samtidigt som det ska vara vara "Bioshock(Registered Trademark)" och resultatet blev en besvikelse (Bioshock 2 vill jag inte ens prata om, jag känner en arg rant börja blossa upp inom mig på en gång).

Jag hoppas "Judas" kommer vara något nytt och fett (dom har pysslat med det i ungefär 8 år nu).

Judas:
https://www.youtube.com/watch?v=pmefiirV0JM

Tips på video där Ken Levine pratar om speldesign han funtat på efter Infinite släpptes:
https://www.youtube.com/watch?v=58FWUkA8y2Q


Jag tycker ni faller på era egna argument, jag gillar skarpt både Bioshock och Atomic Heart men för att vara djävulens advokat så kan jag vända eran kritik av Atomic Heart och använda den direkt på Bioshock. "Bioshock hade kunnat vara ett bra spel om det inte bara var en kopia av System Shock"

Kultur lånar och kopierar ständigt delar från tidigare verk, att det görs 50 filmer om året med en "romeo och julia-story" innebär inte att alla dom är dåliga. Eran kritik får det att låta som om varenda road movie bara är en kass kopia av Oddyssen och varenda hämnd film bara en Hamlet-kopia.

Med eran logik skulle jag kunna kalla Bioshock för både en doom-klon, system shock-klon ellet thief-klon.

Att bioshock lånar och kopierar gör det inte per automatik dålogt

Neon White

CarVup på min morbrors Amiga 500.

Gott mos! MSFS var mitt GOTY för i fjol. Har senaste månaden tagit en paus från flygeriet för att satsa mer på traditionella spel men då vet jag att på tisdag är det dags igen. Spenderade oförskämt mycket tid uppe skyn 2020.

Att böja sig för totalitära regimer det è punk!

Microsoft flight simulator

Finns det ngn nackdel med att stjäla i spelet? Jag försöker smyga runt npc:ernas synfält när jag kleptomanar runt men verkar inte behövas?

Skrivet av Fredrik Eriksson:

Jag tycker definitivt INTE att detta är The Witcher 3, fast i förstaperson och i cyberpunk-miljö. Jag tycker mer det känns som en shooter parat med ett djupt rollspel. Det är sin egen best. The Witcher 3-arvet går snarare igen i ambitioner och hur tunga vissa sidospår är, exempelvis.

Tack Fredrik! Utmärkt recension, kan inte varit lätt att skriva utan att spoila. Ditt svar på min fråga fick mig även att bestämma mig för köp.

Fredrik Eriksson
Hade väldigt svårt för gameplayet i W3 då Geralt kändes som en 90-årig reumatiker att styra och strida med däremot gillade jag storyn och världsbygget samt hur välskrivna sidequestsen var. Skulle du säga att Cyberpunks gameplay känns mer som witcher i framtoden? Eller Deus Ex: MD med CDPRs manus och världsbygge? Det är tanken på det sistnämnda som väcker lite hype i mig.

Skrivet av rangman_106:

Har redan förbokat och bestämt mig för ps5 vad det än är för pris pga alla exklusiv spel som kommer. Sen får man se om man köper xbox när nya halo kommer eller om man kan köra det på pc om det kommer där.

Halo kommer till pc samt alla andra förstaparts spel från microsoft.

Hade inte tänkt köpa ngn konsoll alls denna generation då jag i princip enbart spelar på pc och skall uppgradera den i höst. Men efter att hört om att Xbox All acccess kommer till sverige så blev jag betydligt sugnare på Series X, dels för att jag redan månatligen betalar för gamepass, dels för att min 4k spelare har gett upp och dels för att det var väldigt många intressanta tredjepartsspel som ska komma till konsolversionen av gamepass enligt en av deras konferenser.

Om All Access går på 350:- i sverige så blir det ett köp.

Microsofts gamepass är på en riktig segertur under dom senaste veckorna. Först Flight simulator som snittar 91 på opencritic, sen Wasteland 3 som snittar 86 och nu CK3 på 91. Gamepass kan vara den bästa dealen ngnsin, nu ska man bara ha tid att spela oxå

FPS spelens snabbhet, pickups, och projektilvapen. Finns inget som går upp mot att i ljusets hastighet strafejumpa medans man duckar undan en knippe missiler för att sen rocketjumpa över en fiende och sen raila honom i nacken. Plus att hälsopickups är roligare att jaga med hjärtat i halsgropen än att vänta bakom vägg tills ketchupen försvinner från skärmens kanter.

Jag fick nyss in en rapport från George Orwells grav. En gejser av kräks väller upp från hans viloplats

Bästa budget joystick:Logitech extreme 3d pro

Mellan budget: x52 pro H.O.T.A.S

Hög budget: X56 Rhino H.O.T.A.S

Greve-Budget: Thrustmaster Warthog H.O.T.A.S

Var det någon som förstod om alla tredjepartsutvecklade spel som skulle komma till gamepass dag 1 även släpps på Gamepass på PC dag 1?

Lite synd ändå, tittar extremt lite på streamers men när det varit live-events exempelvis E3 så har jag alltid valt mixer om det funnits som alternativ. Betydligt bättre bildkvalite och inga "buffringsstopp".

Ssdn måste vara jävligt snabb om den måste vara aerodynamisk för att hålla. Skämtåsido(?) gillar personligen mer stilren elektronik som inte känns så ”gamer”...Varför kan ingen bara göra en konsoll som ser ut som en gammal pioneer förstärkare i borstat stål?