Inlägg av Daz

Inlägg som Daz har skrivit i forumet

A Link to the Past till Super Nintendo är det överlägset bästa Zelda-spelet för min del.

Efter det spelet gillar jag även Ocarina of time, Majoras Mask, och Twlight Princess väldigt mycket.

Wind Waker var en stor besvikelse. Inget stort fan av barn i varken spel eller film. Att då springa runt som en liten skitunge var inte min grej. Att åka båt var också redigt tråkigt.

Skyward Sword var inte min grej heller. Har aldrig gillat att vifta för att spela. Men jag tvingade mig igenom spelet för jag hade klarat alla andra Zelda spel som släppts till stationära konsoller.

Breath of the Wild gillade jag inte heller och är enda Zelda spelet till stationära konsoller jag inte spelat igenom och klarat. Jag gillar inte Open World spel och hade hellre sett att Zelda fortsatt som förut. Att vapnen gick sönder hela tiden hjälpte inte heller och var inte roligt för fem öre. Jag hoppas att de skrotar att vapnen går sönder hela tiden i nästa spel.

För mig kändes det som serien var en mycket fattig klon av spelet.

Jag hade velat ha flera avsnitt i serien. Tempot i serien är ibland väldigt långsamt och ibland går det väldigt fort fram. Med fler avsnitt hade de kunnat få med mer i serien och kanske fått ett mer "jämnt" tempo i serien.

Nästan inga konflikter med infekterade, Fedra och andra överlevare jämfört med spelet. Jag menar inte att det ska vara så mycket som det är i spelet men i serien ser man knappt till några konfrontationer med exempelvis infekterade alls.

Alldeles för mycket tid på sidokaraktärer så jag tycker relationen mellan Joel och Ellie blir lidande. I spelet är detta mycket bättre och mer tid läggs på hur deras relation utvecklar sig.

Serien var bra för att komma från ett spel. Men det säger samtidigt inte så mycket. Om jag är snäll så ger jag serien 6 av 10 i betyg. Serien kändes som sagt var som en mycket fattigare variant av berättelsen.

Fanns många saker jag störde mig på. En sak var sista avsnittet när en höggravid kvinna är ute i vildmarken och springer. In i huset med infekterad efter sig. Blir biten men dödar infekterad samt föder ett barn på mindre än en minut. Som far till fyra barn så känns det ytterst tveksamt att en kvinna föder barn på mindre än en minut. Jag vet att det kan gå snabbt ibland men i serien var det bara överdrivet och inte trovärdigt för fem öre. Samt att en höggravid kvinna skulle vara ute i vildmarken alldeles själv har jag också svårt att se någon som helst logik i.

Jag har ett Nvidia Geforce GTX 970 kort från MSI. Kortet lanserades 2014 enligt wiki https://en.wikipedia.org/wiki/GeForce_900_series så mitt grafikkort är gammalt.

Jag köpte det dock inte 2014 utan inköp blev någon gång efter det. Betalade strax över 3000 kronor när det var rea vill jag minnas (kanske 3300 eller något sådant). Det var det billigaste priset enligt prisjakt som kortet någonsin hade legat på då. Valde MSI för att det var rea på det kortet och MSI:s modell hade fin kylning också. Sedan köpte jag kompisens begagnade Nvidia Geforce GTX 970 kort från MSI. Han hade två stycken sådana kort då han tänkte köra SLI men han fixade aldrig det utan körde bara med ett kort. Så han hade ett kort som han använt och ett som han inte använt. Köpte de två korten av honom för 800 kronor när han skulle uppgradera.

I min "nya" dator med delar som jag plockade ihop under hösten/vintern förra året så sitter kompisens begagnade 970 kort. Jag tyckte priserna på grafikkort var hutlösa så valde att köpa alla andra delar förutom ett grafikkort. Skulle vilja köpa ett nytt grafikkort men 970 får duga så länge. Jag väntar tills komponentbristen inte är lika illa och förhoppningsvis är vår krona inte lika svag jämfört med dollarn heller i framtiden. Smärtgränsen för att köpa ett grafikkort går runt 5000 kronor någonstans för mig.

Jag behöver inte det allra senaste utan jag tänker att kommer det kort i de olika klasserna igen: låg, medel, hög eller entusiast så klämmer jag ett mellankort där man får hygglig prestanda till ett bra pris. Istället lägger jag mina pengar på vårt hus, mina barn, samt vår sommarstuga som ligger på stranden vid vattnet. Det finns alltid saker att renovera och lägga tid och pengar på med två hus, 4 barn och en sambo

Tyckte det verkade skumt när jag läste om det första gången. Såg sedan kvinnans video där hon ondgör sig över att de bara erbjöd henne 4000 dollar för jobbet. Var väldigt tveksam till om det stämde och det kändes som hon ljög när hon skrev att Bayonetta är i 450 miljoner dollar klassen vilket jag är extremt tveksam till. Bayonetta 1 och 2 är nischade spel.

Sedan visar det sig att hon blåljuger då hon erbjöds 10 000 dollar men lyckades förhandla upp det till 15 000 dollar. Men hon tackade nej ändå. Det är inte speciellt många arbetstimmar att läsa upp lite dialog för ett spel. Det blir en väldigt bra timpeng om hon hade accepterat.

Undrar hur hennes framtid ser ut. Jag gissar på att det här inte kommer att se bra ut då hon bröt mot sekretessavtal genom att prata om kontraktet. Att hon sedan ljuger om hur mycket hon skulle ha tjänat för att svartmåla arbetsgivaren som tänkt hyra in hennes tjänster ser inte heller bra ut.

Kommer inte att sakna Quick Time Events ifall det helt tas bort ur spelet. Jag har aldrig gillat QTE och alltid tyckt att det gjort spelen sämre.

Vill jag interagera med min underhållning vill jag spela ett riktigt spel med ordentliga kontroller och rörelsescheman för karaktären jag styr. Vill jag inte interagera med min underhållning kan jag titta på en film istället.

Jag har endast köpt ett Early Access spel vilket är 7 Days to Die. Annars väntar jag på spelets fulla release för att få en så pass bra upplevelse som möjligt när jag spelar spelet.

Ett spel som jag går och väntar på att det ska bli färdigt är Baldurs Gate 3. Jag vill spela spelet men känner inte för att stödja Early Access så det blir ett köp först när spelet är färdigt.

Svårt att göra en topp 10 lista för den ser olika ut beroende på dagsform och vilket humör jag är på.

* Max Payne 1 & 2 (PC)
Båda två är helt fantastiska spel och de var bland de första spelen jag spelade som hade en intressant handling och berättande som gjorde att jag kärade ner mig totalt i spelen.

* Medieval 2 Total War (PC)
Spelade både Shogun, Medieval och Rome Total War innan och de var bra spel allihop. Men kronjuvelen i serien är definitivt Medieval 2. Commander and Conquer, Red Alert, Age of Empires, Master of Orion 2, Heroes of Might and Magic 2 samt en massa andra strategispel står sig slätt mot Medieval 2.

* Company of Heroes 1 (PC)
Det enda strategispel som kommer i närheten av Medieval 2 Total War bland de bästa strategispelen som någonsin producerats.

* Alan Wake (PC/Xbox)
Jag gillar thrillers samt böcker från Stephen King. Jag gillar stämningen i spelet, berättandet, karaktärerna, musiken, att det är så unikt och mycket annat. Ett fantastiskt äventyr där man inte får allt serverat på ett silverfat utan får fundera lite själv också.

* Zelda - a Link to the Past (SNES)
Spelade de två andra zeldaspelen innan men det det var denna uppföljare där de fick till allt perfekt. Ett av de allra bästa äventyrsspelen någonsin.

* Witcher 3 The Wild Hunt (PC)
Ett äventyr/rollspel som satte en helt ny standard för spel med öppna världar.

* Jagged Allaince 2 (PC)
Bästa spelet i sin genre. Visst är Xcom och Xcom 2 bra men de kommer inte nära det väldigt gamla Jagged Alliance 2.

Demon's Souls (PS3)
Första From Software spelet jag spelade. Körde det i samband med att det blev gratis att tanka hem för alla Playstation Plus användare. En frisk fläkt bland en allt större mängd spel som höll en allt hårdare och mer krampaktigt i handen. Här var jag fri att gå vart jag ville för att utforska denna besynnerliga värld. Kunde även bli invaderad av andra spelare vilket var en helt ny dimension i spel för mig. Dessutom ett av de spel som är allra mest hardcore. När du dör så har du bara halva livsmätaren. Många bossar slog både fysiskt och magiskt skada så jag kunde inte blockera utan fick lära mig attackerna utantill och undvika dom istället. Begränsat med "gräs" att hela sig med jämfört med Dark Souls där man bara kan sätta sig vid elden så får man tillbaka max antal flaskor. En boss som sänker din level permanent varje gång han träffar dig men en viss attack. Du kan hamna som boss hos andra spelare i en korrupt värld. Det var en fantastiskt upplevelse.

Fallout 2 (PC)
Ett av de första rollspelen jag spelade och också ett av de allra bästa. Fantastisk frihet och ett alldeles underbart bra spel som man kan spela igenom flera gånger med olika builds.

Deus Ex (PC)
Spelet var svincoolt när det kom och tog rollspelandet in i en helt annan dimension. Spelat igenom det flera olika gånger och en given kandidat för ett av de allra bästa spelen någonsin.

När jag var liten köpte mor och far en Nes som jag spelade på. Efter det köpte föräldrarna en SNES när det var dags för den konsollen som vi barn/ungdomar spelade på i familjen. Men jag sprang glatt över till grannarna och spelade också för de hade någon Sega konsoll. Jag hade aldrig någon själv men kompisar hade Atari så jag sprang/cyklade över och så spelade vi det också. Sen köpte föräldrarna en dator och det blev min huvudplattform. Men jag var alltid nyfiken på alla spel till alla format.

När jag började jobba och flyttade hemifrån så köpte jag både Dreamcast, Gamecube, Playstation 2 och Xbox. Generationen efter köpte jag både Xbox 360, Playstation 3 och Nintendo Wii. Sedan har det fortsatt på det spåret att jag köpt alla konsoller för att kunna välja och vraka bland vilket spel jag vill spela utan att behöva bekymra mig om ifall jag har konsollen eller ej.

Jag tror inte ens jag var medveten om konsollkrig när jag var liten då mina kompisar var som jag. Det vill säga att de glatt kom över för att spela Nes, Snes, Nintendo 64, Gamecube eller datorspel som jag växte upp med. De var också nyfikna och ville ha roligt och spela bra spel helt enkelt. Blev nog medveten om konsollkrigande först när det var så jämnt mellan Xbox 360 och Playstation 3 och internet fanns så folk kunde få utlopp för dessa känslor på ett helt annat sätt.

Samma sak med andra märken. Jag har byggt många datorer. Så jag har använt både processorer från AMD och Intel, grafikkort från både Amd och Nvidia. Detsamma gäller även bilar, vitvaror, mobiltelefoner eller vad det nu kan handla om. Tycker det är korkat att köpa produkter från samma företag varje gång man byter. När det är dags för att köpa något nytt så brukar jag oftast fundera flera månader och läsa på vad som ger mest för pengarna i det segmentet jag väljer att lägga mig i. Så jag skulle säga att jag är så långt från en fanboy det bara går att komma och har aldrig förstått meningen med att bara köpa från ett märke.

Kunde någon enstaka fråga men det var mestadels gissningar. Gick hyfsat ändå med gissandet

Min röst gick till Zelda 2 The Adventure of Link just för att det troligtvis är det första spelet med rollspelselement som jag spelade så det är rollspelet som format mig allra mest.

Men det är grymt svårt att bara välja ett spel från den listan. Witcher 3 tycker jag satte en helt ny ribba när det kom och det är ett alldeles fantastiskt spel. Gamla godingar som Fallout 1&2 , Baldurs Gate 1&2, Planescape Torment, Elder Scrolls Morrowind med mera är också väldigt bra spel.

För mig är det omöjligt att säga vilket rollspel som är bäst. Räknar därför upp endel rollspel som format mig genom åren.

NES
The Legend of Zelda
Zelda II The adventure of Link

SNES
Secret of Mana 1&2
Final Fantasy 4&6
Zelda a link to the past
Lufia 1&2
Chrono Trigger
Super Mario RPG
Shadowrun

Thunderscape (PC): Ett av de första rollspelen jag spelade på dator. Fastnade direkt och har till och med spelat igenom det igen i vuxen ålder då det fanns att köpa på GOG. Hade fortfarande kul med spelet i vuxen ålder trots att det är så gammalt. Sedan rullade det på med en massa andra rollspel till dator.

PC
Might and Magic 6 Mandate of Heaven
Baldurs Gate 1&2
Planescape Torment
Fallout 1&2
Neverwinter Nights
Star Wars Knights of the old Republic 1&2
Dragon Age Origin
Elder Scrolls Morrowind
Vampire The Masquerade Redemption, Vampire The Masquerade Bloodlines
Mass Effect 1-3
Witcher 1-3
World of Warcraft Vanilla och The Burning Crusade
Deus Ex
System Shock 2
Demon Souls

Sådär ett axplock av spel med rollspelselement som jag gillade väldigt mycket. Skulle lätt kunna räkna upp över 50 spel med rollspelselement som jag tycker har varit bra men jag får behärska mig och stanna här

Röstade på alternativet att jag klarar mig ett helt år utan spel. När vi köpte hus och jag temporärt gick över och jobbade daghelg (24 arbetstimmar i veckan) så spelade jag inte på ett helt år utan fokuserade min tid på att renovera hela huset och den tid som blev över gick till sambo och övrig familj och vänner.

Nu har jag förutom sambo även fyra barn så spel ligger långt ner i prioriteringslistan. Nu när jag funderar över det så tror jag inte att jag spelat en enda timma under mars månad. Maj, juni. juli och augusti brukar också vara en period varje år som jag knappt spelar då det är så mycket annat som lockar.

Gick inte så dåligt trots att jag gissade på massor med frågor, så jag är nöjd

Piratkopierade massor med spel som ungdom men så fort jag började jobba efter gymnasiet så har jag betalat för mig. Orkade inte med att krångla mer helt enkelt samt att jag hade pengar när jag börjat jobba. Efter det så har jag alltid haft en backlog släpandes så jag har värderat tid mer än pengar. Att hinna med att spela sina spel jämfört med att ens lägga tid på att dra hem spel och försöka få dom att fungera.

Finns något enstaka fall exempelvis när jag tankade hem en engelsk fanöversättning av Secret of Mana 2 till Super Nintendo. Men spelet fanns vanligtvis inte på engelska och jag tror inte att det släpptes utanför Japan. Så ett fåtal såna obskyra fall där det inte ens går att köpa spelen här i Sverige eller att fans gjort en engelsk översättning av ett spel som aldrig dök upp här i Europa.

Kunde väldigt få av frågorna men hade en jäkla tur när jag gissade

Har spelat ändå upp till Assassin's Creed Black Flag som är det sista lönnmördarspelet jag spelade. Missade en poäng på en fråga som jag borde kunnat nämligen namnet på det kvinnliga "väsen" som är med i Ezio spelen. Min gissning föll dock på samma namn som ett Bioshock 2 dlc vilket så klart var fel. Det var 2 stycken väsen och jag antar att det andra kvinnliga väsendet hade det namnet eller så minns jag helt fel.....

Skrivet av FejkFejksson:

Har du testat turok 2 på originalhårdvara?

Japp jag spelade Turok 2 på datorn när det begav sig och det fungerade bra. Tyckte spelet var kul som ungdom och när det kom en remaster för något år sedan så köpte och spelade jag det också. Fortfarande jäkligt skoj spel speciellt med tanke på spelets ålder.

Körde igenom ettan två gånger med kompisar. Första genomspelningen så var det jag och två stycken vänner. Andra genomspelningen så spelade jag igenom det med två andra kamrater. Spelmekaniken var bra och vi hade roligt med spelet. Däremot var handlingen och sidouppdrag kassa men där hade jag hade inga andra förväntningar heller. Då sidouppdrag brukar vara väldigt generiska, tråkiga och repetetiva i stort sett i alla openworld-spel.

Vapnen gick sönder i ettan också. Gick att reparera dom tre till fem gånger beroende på vilken kvalite vapnet hade. Men efter det var de skrot och bara att slänga, enligt mitt minne i alla fall. Så det var ingen ide att bli fäst vid ett vapen utan man fick använda vapnet tills det var förbrukat och sedan gå över till något annat vapen.

Att de tagit bort mycket skjutvapen ser jag enbart som ett STORT plus. Skjutvapen var på tok för starka i ettan. Närstridsmekaniken var betydligt roligare och farligare att använda än att på säkert avstånd skjuta sönder varenda fiende utan att ta någon skada alls.

Verkar konstigt att framsteg inte sparas för alla i gruppen. Det fungerade i ettan att framsteg sparades för alla under båda genomspelningarna jag gjorde med mina vänner utan några problem. Kan vara som du säger att det har med valen att göra så att alla ska kunna göra egna individuella val. Men det ger sig när jag personligen spelar med vänner ifall detta är sant eller falskt.

Kommer mest troligt att vänta minst ett halvår innan jag köper och spelar det med kompisar. Alla spel brukar vara buggiga vid release och jag vill ha en så bra upplevelse som möjligt.

Bra recension även om det känns som vi tycker olika om en hel del grejer!

Jag tyckte Quantum Break var ett av de bästa spelen som producerades under förra generationen. Spelade på svårighetsgraden hard för normal svårighetsgrad brukar man kunna sova sig igenom. Roliga och hårda strider mot spelets fiender och de förmågor man låser upp blev en extra krydda att använda i stridens hetta. 98% av AAA spelen som släpps har antingen en kass eller medioker handling enligt min mening. Handlingen i Quantum Break intresserade mig dock då jag inte sett liknande handling tidigare i ett AAA spel. I filmväg så är mina personliga favoriter i nästan alla fall thrillers och i Quantum Break kändes det som man spelade en thriller där man sakta men säkert nystade upp mer och mer av mysteriet.

Vissa brister i spelet fanns också. Jag är allmänt inte mycket för serier och den serie som kom med Quantum Break är inget undantag. För egen del hade de kunnat skippa den helt och hållet och lagt seriens budget på spelet istället.
För mycket värdelösa samlargrejer i Quantum Break. Förstår verkligen inte att man skräpar ner bra spel med sån skit. Även andra toppspel som The Last of Us och The Last of Us 2 lider av detta. I ettan samlar man firefly medaljonger som inte ger spelaren ett skit och är totalt värdelösa. Samma sak i tvåan där man hittar en massa samlarkort som också är totalt värdelösa. Personligen så hade jag föredragit om man skurit bort alla värdelösa samlargrejer i spel och lagt fokus på att göra bra istället. Hellre färre samlargrejer som faktiskt är bra istället för en massa där majoriteten är värdelösa.

PC är min huvudplattform och jag spelar spelen där om de finns tillgängliga på den plattformen. Men jag har även alla konsoller sedan Playstation 2, Gamecube och Xbox generationen. Detta för att inte missa något utan för att jag ska ha möjlighet att spela det som jag tycker är intressant.

Finns inte spelet på PC så köper jag det till Xbox. Största orsaken är för att Playstations kontroller länge var alldeles för små för mina händer. Känns som deras handkontroller var utvecklade för asiater eller pygmeer med små händer. Fick ont i händerna efter en stunds spelande med dosan till både PS1, PS2 och Playstation 3. Det var först till Playstation 4 som Sonys handkontroll äntligen blev lite större och jag kunde spela med Sonys kontroll i längre sessioner utan att få ont i händerna.

Näst störst orsak att jag köper spel till xboxen är att jag har många vänner som spelar där. De köpte en Xbox och Halo och sedan rullade det på. Sedan när nästa generation Xbox360 släpptes så fortsatte de med Microsofts ekosystem.

Sony och Playstation köper jag för de exklusiva spelen. Som Killzone, Little Big Planet, God of War, Uncharted, The Last of Us, Heavy Rain, Resistance, Ico, Shadow of the Colossus med mera.

Nintendo hamnar lägst i rankingen för min del då de kör sitt eget race och har svagast konsoll. Köper konsollen för de exklusiva spelen som jag tycker verkar intressanta.

Jag har spelat alla andra Halo spel i coop och jag tänker inte bryta den trenden nu. Så jag väntar med att spela Halo Infinite tills coop kommer. Röstade därför på alternativet att det hamnar i backloggen.