Nintendos legendariske speldesigner förklarar att han fortfarande har mycket kvar att ge.

Efter en Wired-intervju som missvisande fick hela spelvärlden att tro att Shigeru Miyamoto skulle dra sig tillbaka så ger #Nintendos legendariske speldesigner svar på tal i en nypublicerad Wall Street Journal-intervju. Där förklarar han att han är vid god hälsa och inte alls har några planer på att pensionera sig inom den närmsta framtiden. Herr Miyamoto är 59 år.

Att Shigeru Miyamoto är livsviktig för Nintendo på mer än ett sätt bevisades i och med att företagets aktiekurs sjönk med två procent efter det uppmärksammade uttalandet. Samtidigt, trots att Shigeru Miyamoto alltså inte har några planer på att sluta, tycks han och Nintendo redan ha planer för den dag det är dags.

– Vi behöver skapa en organisationsstruktur som kan klara sig utan mig. Jag borde också erkänna att de kanske vore bättre utan mig; jag menar att en annorlunda approach och annorlunda förmågor kan stiga fram, även om jag inte ska lägga mer fokus på detta för i sådana fall kanske artikeln säger "Herr Miyamoto funderar på att sluta", för det är inte fallet, säger Shigeru Miyamoto.

Nintendo har också givit ett officiellt uttalande om Mario- och Zelda-skaparens status vid företaget.

– Shigeru Miyamotos roll hos Nintendo förändras inte. Han kommer fortsätta vara en drivkraft i Nintendos utvecklingsansträngningar. När han diskuterade sina prioriteringar hos Nintendo vid en mediaintervju förklarade herr Miyamoto hur han uppmuntrar de yngre utvecklarna vid företaget att ta mer initiativ och ansvar för att utveckla mjukvara. Han försökte förmedla sina prioriteringar framöver, inklusive att överse all tv-spelsutveckling och försäkra sig om kvalitén hos alla produkter. Herr Miyamoto diskuterade också sin önskan att testa nya idéer och upplevelser av det slag som fick han att bli intresserad av tv-spel från början, skriver Nintendo.

Skicka en rättelse