Passerar milstolpen en miljard dollar i försäljning en dag snabbare än blockbuster-filmen Avatar.

16 dagar tog det för #Call of Duty: Modern Warfare 3 att passera milstolpen en miljard dollar i försäljning, vilket innebär att #Activision nådde drömsiffran en dag före blockbuster-filmen Avatar. Företaget hävdar också att medan biointäkterna är på nedgång så ökar spelandet och de uppåtgående siffrorna "visar inga tecken på att mattas av".

Enligt Activision är Call of Duty nu ett globalt varumärke av samma kaliber som Star Wars, Harry Potter, Lord of the Rings och NFL. Call of Duty-communityn sägs bestå av över 30 miljoner spelare, vilket enligt Activision är fler människor än den sammanlagda befolkningen i världsstäderna New York, London, Tokyo, Paris och Madrid.

– Engagemanget hos vår Call of Duty-publik fortsätter att öka världen över. Call of Duty är ett underhållningsvarumärke som har gjort ett outplånligt uttryck på populärkulturen och dess breda och fortsatta framgång är ytterligare ett bekräftande på att publiken mer och mer värderar interaktiva upplevelser över passiva upplevelser, säger Activision-Blizzard-chefen Bobby Kotick.

Online-tjänsten Call of Duty Elite har över sex miljoner registrerade användare, varav över en miljon av dessa är betalande prenumeranter.

Ofta brukar diskussioner bli gnäll istället. Men detta var gnäll rakt igenom bara för att jag lär aldrig fatta hur folk kan fortsätta köpa det. :D 14/12 It's a swedish thing to gnälla. Frekvensen av gnäll beror på var man bor i landet och hur gammal man är. Jag gnäller relativt lite, förhoppningsvis blir det bättre ju äldre jag blir. 14/12 Skönt att se att det finns en till som jag! Är dessutom lite äldre än dig :D Fattar inte att folk orkar gnälla....gillar man inte...köp inte....gillar man det....köp! Jag tycker mw3 är väldigt underhållande och kontrollen är klockren sen skiter jag att... 14/12 Alla spel är i grunden samma spel, precis som alla filmer, alla böcker, alla människor. Diskursen om att det alltid ska vara något nytt blev gammal så fort det studsade från läppen. Även det här jag skriver nu är gammalt... 14/12 Haha, den var bra! 13/12 Du tycker att det är ett hat bara för att jag sa snorungar i första inlägget eller? Och det är nog du som är arg bakom skärmen när du började kalla mig saker. Så ja. Du kan börja fundera på din egna attityd litegrann. Och sen sa jag att jag förstår att... 13/12 30.000.000 i en värld med 7 miljarder, inte så mycket egentligen... 13/12 Vilken tur att MW3 är det enda spelet jag spelar, jag menar det vet ju du mr random guy av all människor.. Jag spelar för tillfället 4 olika spel, och under mina 15 år som gamer så har en hel del titlar hunnits med. Men jag njuter här verkligen bakom... 13/12 Ja oj vad mycket nytt det finns i spelet. Ett par nya vapen, banor som är riktigt kassa. Samma grafik som förr, ljudet. Återanvänt. Det är som en enda expansion helt enkelt, det enda som är riktigt nytt är själva kampanjen. Och jo jag förstår att folk... 13/12 Jag tycker personligen att singelplayer kampanjen var tok rolig, den innehöll massa episka scener och action, allt vädligt välgjort och proffesionellt utfört, värt varenda krona. Visst fanns det vissa likheter med MW2, men det var väldigt mycket nytt... 13/12
Skicka en rättelse