Rockstar avslöjar hur de ska lyckas trimma Max Payne 3:s multiplayer med ett narrativ.

#Max Payne 3 kommer att bli ett tungt storydrivet spel och nu avslöjar #Rockstar hur de ska lyckas berätta en historia även i spelets multiplayer.

I gängkrigen (gang wars) möts två lag i en serie matcher som sömlöst anpassar sig efter förutsättningarna. Det kan exempelvis börja med en drogdeal som går fruktansvärt snett där det ena laget, i sann capture the flag-stil, måste hämta väskor med pengar och bära dem till säkra punkter. Inget utöver det vanliga, skillnaden kommer i nästa rond.

Istället för att lagen byter roller och spelar om scenariot skapas ett nytt beroende på hur omgången innan utvecklade sig vilket ger en logisk fortsättning av "historien". Den mest dominanta spelaren kan exempelvis få ett pris på sitt huvud. Eller så kan den första ronden gå ut på att ta över territorium medan den efterföljande kan handla om att desarmera bomber i sina nya områden.

Det ska växlas friskt mellan teamplay och mer individbaserade matcher. Dina uppdrag kommer, precis som i singleplayer-delen, framföras av Max Payne och i seriestrippar.

Källa: IGN

Bitch best be trollin' 16/12 Det kan naturligtis bli kul, men jag hoppas dom fokuserar på singleplayer i första hand. Jag vill inte se ett "påklistrat" multiplayer - som ingen någonsin spelar, som tagit resurser från det "riktiga" spelet i skapande-processen. Max Payne handlar inte... 16/12 Det låter faktiskt riktigt kul, som bättre Kane & Lynch multiplayer eller nåt liknande. 15/12 Jävligt goda idéer! Nu vilar allt på att genomförandet blir bra. Jag håller tummarna som fan! 15/12 Jävligt goda idéer! Nu vilar allt på att genomförandet blir bra. Jag håller tummarna som fan! 15/12 Låter ju svingrymt det kanske är nått sånt man skymtade i GTA5 teasern där man kunde ana att man körde typ Co-op. Dock så måste dom fixa ordenkliga servrar som har nån form av regel emot allt folk som kör med 14.4modem.. alltid nån som laggar något kopi... 15/12 För mig spelar det ingen roll vad de gör med MP. Det låter lite intressant ändå måste jag säga. Bara SP är intakt och håller lika hög kvalitet som 1an och 2an så är jag mer än nöjd. 15/12 Bara de inte torskar på sp när de fokuserar så mycket på mp. Personligen bryr jag mig inte om mp i max payne. om det lyckas så visst, det vore trevligt. Men de tidigare Max payne spelen hade ingen multiplayer och var fortfarande oerhört bra. Det handlar... 15/12 Helt rätt av Rockstar. Känns bara bättre och bättre! :) 15/12 Låter lite småkul. Kan vara värt att testas när man ändå ska skaffa spelet för Singleplayerdelen. 15/12
Skicka en rättelse