Det monumentalt populära Angry Birds har just passerat 500 miljoner nedladdningar. Men Tetris-chefen påstår att det finska spelundret inte kommer leva så värst länge till.

#Angry Birds nådde förra månaden hisnande 500 miljoner nedladdningar. Men #Tetris-managern, Henk Rogers, påstår att spelet inte kommer att leva så länge till.

– Angry Birds är sött och många spelar det ett tag, men spelarna bränner ut sig och går sedan vidare till andra titlar. När du får fram en populär karaktär som Angry Birds-figuren, och har det som ditt centrala tema, blir den snabbt populär för att sedan dö ut och bytas ut mot andra spel.

Tetris har bevisligen cementerat sin plats i spelvärlden då det funnits i olika former sedan 1984.

– Jag tror att när människor spelat det mer än 20 eller 25 år kan verkligen du slå fast att det är här för att stanna, det är inte längre en fluga. Tetris fortsätter att spelas av många. Alla andra har spel som kommer och går. Du måste jobba hårt för att få en okänd titel att bli nummer ett, men när vi återlanserade Tetris blev det nummer ett utan någon marknadsföring. Man kan säga att vi har en orättvis fördel, men jag ju hellre gåsen som värper guldägg.

Tetris är grymt kul, AB får gärna flyga iväg nu. 29/12 Ännu en utvecklare som har fått sitt spel känt genom att stjäla varenda liten detalj i sitt spel från andra. Hoppas innerligt att Rogers har rätt här. 29/12 Om Tetris hade kommit idag och varit lika nyskapande som det var när det kom så hade det garanterat blivit lika populärt. Tetris var ett bra spel och är fortfarande ett bra spel, Tetris är tidlöst, AB är det inte. 29/12 Haha nej jag tror jag väntar ett par år med att köpa den, vill ju gärna ha färsk "mat". Kan inte se hur AB skulle kunna överleva lika länge som spelen jag nämnde, såvida de fortsätter i samma stil som de gör. 29/12 Bara att gå till HM och göra i ordning middagen! 29/12 Angry Birds är en fluga, om det klarar sig lika länge som spel som Donkey Kong, Pac Man och Tetris ska jag gå och köpa mig en hatt och äta upp den. 29/12 Inte nödvändigtvis, vi vet inte hur länge till Bejeweled kommer att leva kvar. Vi vet inte hur länge angry birds kommer att leva kvar. Det enda facit vi har på är tetris. Hade tetris kommit idag hade det kanske skrivits precis likadant om det som det... 29/12 Det där känns jävligt taget ur luften och mer baserat på att just du inte gillar spelet i fråga snarare än hur många som hade varit intresserade av ett pusselspel likt tetris. (Med tanke på hur Bejeweled eller hur fan det stavas, slog igenom utan att... 29/12 Det var kul samma vecka som jag hade min första smartphone, sedan blev det blasé. Lycka till med att skapa nytt spel istället gubbar. 29/12 Tetris är farligt. Spelar man det för mycket kan det bli svårt att läsa tidningen utan att börja spela Tetris med orden istället för att läsa vad som står. 29/12
Skicka en rättelse