För ett tag sedan gick spelutvecklarna Namco ut med att du kan förstora kvinnors bröst i spelet. Nu marknadsför de spelet med provocerande affischer.

Tidigare skrev vi om att spelare kan förstora kvinnors bröst i #Soulcalibur V. Spelutvecklarna #Namco vill nu gå ännu ett steg längre genom att publicera affischer på kvinnliga kroppsdelar med utmanande klädsel.

På företagets Facebooksida kunde spelare beskåda en barm vars storlek överstiger den normala, för att uttrycka sig milt. En bild på ett underliv med endast en metallbit som skydd publicerades också.

Tydligen kom det in många klagomål. Bilderna är nämligen borttagna från Facebooksidan nu. Det ska bli spännande att se vad baywatchinspirerade Namco kommer dra fram härnäst för att hajpa sitt spel.

Vad tycker FZ:s läsare om japanernas något udda marknadsföringstaktik?

Uppdatering: Bild 2 kan vara en bluffbild enligt originalkällan och läsare. Bild 1 är dock autentisk.

Bästa jag läst på länge. 13/01 Är väl någon sur kärring till Mamma som inte vill att hennes son ska se saker i spel som han redan ser i skolan överallt. Bröst och lättklädda tjejer 11/01 Heheee ^^ 11/01 typiskt roligt skämt. men problemet är ju inte att det inte går att marknadsföra sig såhär i västvärlden, problemet är att det görs varje dag. och för många är det inte ett problem. men det betyder inte att för den sakens skull inte finns bättre sätt... 11/01 Förstår inte vad problemet är? Klockrent att japanerna fortfarande är ett folk som kan marknadsföra såhär. Inte samma moralpanik som i västvärlden angående sex. Står ett japanskt skämt på bilden med brösten också. Svåröversatt men typ "Ha stora förhoppn... 11/01 Västerlänningarna förfasar sig över sex, samtidigt som hela vår kultur är genomsyrad av sex. Dubbelmoralens Mecka eftersom alla också älskar sex (men samtidigt måste barnen skyddas från det!). Sen undrar man varför så många unga män och kvinnor är så... 11/01 Vad säger jag som läsare? "....so?" Det är väl inte värre än H&M 11/01 "Vad tycker FZ:s läsare om japanernas något udda marknadsföringstaktik?" Vore kanske mer behövligt med en analys av diverse märkliga normer som arbetats in inom pressen? Eller ska vi konsekvent förvänta oss liknande raljeringar och kollektiva stämplar... 11/01 FZ recensionen av första The Witcher spelet är ett lyssnade exempel på hur objektiva vissa av skribenterna verkar vara. 10/01 "Sticking feathers up your butt does not make you a chicken." FZ liksom PC Gamer tar ställning. Har alltid gjort. Oavsett om ni vill erkänna det eller ej. 10/01
Skicka en rättelse