Markus "Notch" Perssons nästa projekt ser ut att bli ett rymdspel i stil med klassiska rymdhandelsspelet Elite.

Kommer #Minecraft-skaparen Markus "Notch" Persson ge sig i kast med ett open world-rymdspel i stil med klassiska #Elite som nästa projekt? Ja, åtminstone verkar det som en möjlighet han själv är ytterst intresserad av. Men han nämner andra influenser än bara David Brabens gamla titel från 1984.

– Jag vill göra ett rymdspel som är mer som Firefly. Jag vill springa runt på mitt skepp och släcka bränder. Till exempel, skit, kylningssystemet har gått sönder, jag måste släcka elden här, säger Markus Persson.

Om rymdspelet blir av siktar Notch på att utvecklingen ska likna den modell han använde med Minecraft. Det skulle alltså innebära att spelarna skulle kunna köpa spelet långt innan det är färdigutvecklat, och sedan kontinuerligt få ta del av nya uppdateringar under tidens gång.

– Målet är att göra det på samma sätt som jag gjorde med Minecraft, säger Markus Persson.

Skulle du vilja spela ett sandlådeöppet rymdspel signerat Mannen Med Hatten?

Bilden: Markus Persson nämner tv-serien Firefly som en av sina inspirationskällor.

Jag tror vi pratar om serien men ändå. Förstår om man inte gillar, lite b är den förstås. Samtidigt är den så fantastiskt charmig att jag smälter fullständigt. Gillar att huvudkaraktärerna inte är så himla perfekta och genomgoda. Sen handlar det väl om... 29/03 Såklart att alla aliens måste prata engelska. Serien riktar sig mot en engelskspråkig marknad. Och krånglet att uppfinna ett nytt rappakaljespråk eller ta något obskyrt förstör bara mycket i översättning till text, svårt att läsa känslor etc etc. 28/03 Firefly är bajs. Inte ett skit bättre än alla andra mainstream SciFy productioner. De vill så gärna men kommer aldrig över tröskeln att alla aliens måste prata amerikanska. Vem fan orkar titta på B-klass filmer som det... Nää.. fy fan vilken smörja. Eli... 28/03 bla bla bla Firefly bla bla bla. Jag gillar helt enkelt Firefly. 24/03 Efter den senaste tidens uttalanden kan vi iaf konstatera att Notch har smak men att vi inte har en aning om vad han kommer att hitta på. 24/03 Grym potential det här! Hypemeter 110%! :D 24/03 Firefly var verkligen en awesome serie! Med Notch i täten så kan det ju fan inte gå fel....! 24/03 Vill ha. Men inte ett öppet sandlåde rymdspel i minecraft-grafik. Tycker Minecraft grafiken borde stanna i det spelet. Jag har inte antagit att spelet ska vara i samma stil, I'm just saying. 23/03 Blir det ett grafiskt värdelöst spel likt minecraft så är det definitivt inget som man kommer ens pröva på att spela. För vem vill spela ett rymdspel med block och klossar?... 23/03 Låter som Space Station 13 fast med skepp istället för rymdstation. 23/03
Skicka en rättelse