"Jag är arg angående the War Z. Jag är väldigt arg", säger Dayz-skaparen Dean Hall.

#Dayz-skaparen Dean Hall är förbannad på #The War Z-utvecklarna eftersom han anser att de medvetet försökt casha in på Dayz-moddens popularitet. Hela den trassliga The War Z-kontroversen (läs mer om den här) har inverkat negativt på honom och har till och med fått familjemedlemmar att konfrontera honom kring "hans" spel.

– Jag är arg angående the War Z. Jag är väldigt arg. Jag har skadats personligen eftersom vem som helst kan se hur likartade orden är, och fastän de flesta gamers förstår skillnaden, så gör vissa människor inte det, säger Dean Hall.

– Jag har haft familjemedlemmar/nära vänner som inte sett skillnad och som har konfronterat mig kring vad de ansåg var oetiskt beteende som de trodde jag höll på med. Jag tror inte att någon kan förstå just hur irriterad det kan få dig att känna dig när du satsat allt på något, satt hela dig själv och ditt rykte på spel. Så det har inte gjort mitt liv trevligt, och jag tycker inte alls om beteendet och hur konsumenterna behandlats.

är snarlikt namn i en annan sorts media och snarlikt gameplay samma sak för dig ? det var ju på grund av att hela produkten var ett plagiat, inte bara namnet, som folk tog fel. 21/01 Jag förstår inte varför alla blir så arga på när utvecklare kopierar och tar inspiration ifrån varandra. Det kan ju bara göra spelen bättre, eller? Dessutom ger det ju utökad konkurrens, som då leder till att spelen blir allt bättre. Jag spelar med gläd... 21/01 Ok, låter som om det enda moraliska rätta i det här fallet är att pirat-tanka ner War Z om man vill pröva det. :) 20/01 WarZ är ingenting annat än ett bedrägligt och illegalt försök att med vilseledande metoder och falsk marknadsföring passa på att rida på framgången av DayZ medan den fortfarande pågår. Det går därför inte att jämföra med andra projekt som är åratal sins... 20/01 Du menar sarkastiskt. : en typ av humor och indirekt kritik då hånfull sarkasm används mot någon där man överdrivet säger motsatsen till vad man menar" ironi är tex när en möbel snickare inte har några egna möbler hemma. förstår du skillnaden nu mellan... 20/01 ^^ What he said ^^ Och FZ.se's egen Marcus Birro has spoken... Nu så har de ju enl dem själva sålt över 1 miljon kopior, ergo lurat till sig de flesta av dom med oärlig marknadsföring. 19/01 Äsch vafan, War Z failade sönder. så är ju inte precis som att dom kommer tjäna hur mycket som helst. Därimot om Halls lyckas med överföringen av DayZ till ett spel så kommer alla dayZ fans köpa det direkt :) + fler :) 19/01 Lugna ner dig lite, du verkar inte riktigt förstå varför folk ogillar War Z eller rättare sagt dess utvecklare. Day Z är än så länge helt gratis och kan således komma undan med sådant som ett spel som kostar pengar inte kan och inte heller ska. När man... 19/01 Ironiskt menar jag att jag låtsas bryr mig att folk gråter över en att man gillar WarZ tänk lite längre, well om min ironi var värdelös så anmäl mig i don't give a shit. Kommer oavsett spela WarZ även om ni skulle rikta en pistol mot min skalle. Hoppas... 19/01 Va dom tvungna till att döpa spelet till "War Z" 19/01
Skicka en rättelse