Minst fyra miljoner titlar har redan tagit sig in i öppen beta, stängt demotest eller vad man nu vill kalla det. En bunt Kickstarter-titlar är tänkta att släppas i år efter förra årets insamlingsmani och högvis med ny teknologi förväntas tillkännages. What's your pitch?

Förra helgen förde drog vi igång en trevlig diskussion om betatestande som lockade fram många tankvärda inlägg, med mycket fokus kring hur beta idag kanske är en luddigare term än vad det en gång var. En del av er känner er som betatestare vid varje nysläpp tack vare möjligheten för utvecklare att putsa till saker i efterhand. Andra tycker att betatest inte sällan blir som demoversioner och ifrågasätter att folk tar betalt för att folk ska få betatesta. Men nu är det en ny helg, och nya tankar som flödar innan för allas våra pannben.

Diskussionen denna gång blir lite mer futuristisk. Vad kommer egentligen hända när det kommer till spelbranschen under resten av året? Mer och mer pekar mot garanterade tillkännagivanden av #Sonys och #Microsofts kommande spelapparater. Även #Valve kommer visa upp sin box, och flera smärre Android-konsoler har Kickstartats. De tekniska alternativen är många, och allting pekar mot att de blir fler. Är det en teknikbubbla vi har att vänta?

Möjligheterna att ta till dig av spelmediet har utökats även här på FZ i och med vårt färska videomagasin Fragzone. Är det något du saknar i informationsväg? Finns det kanske något som kan/kommer att underlätta dina beslut gällande vilka spel som vore intressanta under året?

Och som glasyr på diskussionsmoroten; om 2012 var Kickstarter- och free-to-play-året, hur tror du vi kommer blicka tillbaka på 2013?

har röstat, givet köp när det släpps!! 03/02 Wildstar Online är det jag ser mest fram emot! :) 03/02 Ha! Vilket skräp :) 03/02 Nja de lär spö de flesta PC på marknaden när de släpps. Min i7 3.5Ghz med 6870 lär inte ha en suck. High-end pc lär de ligga lite efter ja men sen kostar konsollerna också en bråkdel av vad de gör. 03/02 Tråkiga är att Ps4 och Xbox 720 redan har daterad hårdvara innan dem ens släppts... Men det är en annan femma 03/02 Ser mest fram emot eventuella betor på star citizen/elite. Massa godsaker till Wii U detta året också. Ngn ny konsoll kommer jag inte köpa detta året. 03/02 Även ifall det inte är min typ av spel, och jag kommer förmodligen inte att köpa det, så röstade jag upp det. Såg välgjort ut, och önskar dig all lycka med ditt spelsläpp :D 03/02 HL3 kmr med source engine 3 när det kommer vettifan :P dom arbetar på source engine 2 iaf och dom har inte släppt något eget spel förutom dota atm :P 03/02 Det tror jag knappast. Blir ett jävla liv bara när nånting åker ned pga överlastade servrar eller att nånting är helt trasigt. "Scenen" är absolut inte mogen för fem öre för sådant. Beta är beta... det är en icke polerad produkt ännu som är i utveckling... 03/02 Själv tycker jag det är bra att spelföretag börjar med att man kan betala för få beta access. Då ibland får man ej beta, jag betalar mer än gärna 100 kr för beta testa ett spel jag längtar efter sen betalar resten av priset för hela spelet om jag tycker... 03/02
Skicka en rättelse