Karaktären Tiny Tina i Borderlands 2 anklagas för att vara rasistisk.

Trots att Calle tyckte Borderlands 2 var mycket bra i sin recension, så har den senaste tiden inte varit en dans på rosor för #Gearbox Software. På internets högborg för små, korta och ibland obegripliga små statusuppdateringar har det flitigt diskuterats huruvida Tiny Tina från #Borderlands 2 är rasistisk eller ej. Man kan läsa en stor samling "tweets" på Kotaku, till och med Randy Pitchford på #Gearbox Software har gett sig in i diskussionen. Det hela handlar om att karaktären använder en sorts slang som används av minoriteter i Nordamerika.

För en vit medelklasskille från Göteborgs yttre utkant är det här naturligtvis väldigt svårt att ta in, och kanske kan några av våra medlemmar ge sin syn på ämnet istället.

Man kan kika på en film med Tiny Tina här nedan.

Trodde bara det var muslimer som tog så här illa upp?? Giiiiiiizez.. snart får man inte säga nått eller göra något längre 07/02 Jag tror inte att många svarta tar illa upp av detta. Nej, detta låter som något som skitnödiga vita vänster-aktivister med för lite att göra går runt och stör sig på. Sånna som du som förespråkar att alla ska bete sig som den färgen de har, så att du... 07/02 06/02 Att kultur ständigt förändras råder absolut inget tvivel om. Det är inget statiskt fenomen. Svensk kultur har självklart förändrats sedan 1000-talet. Viktigt att belysa när det gäller kulturell förändring är att, stora kulturella förändringar ofta möts... 06/02 Som någon sa tidigare, om hon hade varit svart hade det varit mycket värre gensvar från PK-maffian. Roligaste karaktären i spelet enligt mig. 06/02 Om allt är individuellt i slutändan så borde ingen behöva bli kränkt för att en tjej i ett tv-spel använder slanguttryck? Vissa svarta pratar inte med slang. Andra gör det. Get it? Du motsäger dig själv. 06/02 Jag tycker inte folk ska kränka varandra. Det gäller både på individuellt plan och systematiskt plan. När det gäller mångkultur ser jag kultur som något som hela tiden förändras. Vad som är typiskt svenskt är ju inte samma sak på 1100-, 1500-, 1600-,... 06/02 Fast nu är det ju så att majoriteten av de svarta som var aktiva i frigörelsen på 60-talet fortfarande lever. Och det spelar som sagt ingen roll om vad DU/NI/VI tycker att DE ska ta illa upp av, de kommer ändå ta illa upp. Sen är det ju upp till var och... 05/02 man tackar, skall tänka på det, brukar inte skriva så mycket på forum :P 05/02 Nu är du ute och cyklar. Bara för att det finns ett fåtal svarta som tar illa upp, skall det tillåtas styra hela debatten? Skall minoriteter få fullmakt på att bestämma vad man kan ta illa upp ut av, utan en debatt? I så fall är väll du en sådan som tyc... 05/02
Skicka en rättelse