Kickstarter-projektet fick sitt stridssystem utvecklat innan den kommande enspelarkampanjen. Fritt att prova på för alla efter dess free-to-play-släpp på Steam.

Förra året Kickstartades #The Banner Saga, ett omgångsbaserat taktiskt lir, av gänget på Stoic som har rötter i bland annat forna #Bioware. Fokus ligger på vikingmytologi och en storskalig enspelarkampanj är att vänta. Dock har gänget först utvecklat stridssystemet och släppt det löst för allmänheten i free-to-play-format med namnet #The Banner Saga: Factions.

Det enda du behöver göra för att prova på är att ta dig till Steam-sidan, ladda ner och spela på.

Var uppmärksam på att spelet kritiserats för att ha vissa pay to win-tendenser, något som enligt senaste utvecklaruppdateringen inte alls var tanken. Förhoppningsvis är problemen bara kortsiktiga.

Spelade 2 matcher, förlorade 1:a men fi hade bara en archer kvar med 1 hp, rätt balanserad match imo, nästa match vann jag med ungefär lika stor marginal. Känns inledningsvis som att deras matchmaking verkar fungera någorlunda 04/03 Försökte spela det några rundor för någon dag sedan... I 3 av de 5 matcherna jag gav mig på så lämnade motspelaren innan det kommit igång ordentligt. Avvaktar nog tills den stora folkmassan testat och insett att det inte är något för dem. 04/03 Håller med dig och hoppas du har rätt. 04/03 Det är intressant för mig med. Fast det blir inget så länge de inte släpper det ordentligt. 04/03 Detta är nog mer tänkt att få folk intresserade av spelet när det senare släpps och visa hur striderna kommer fungera (lite som Fallout : Tactics). De har sagt att de haft mycket hjälp av denna MP del för balansen av SP spelet men vissa anser att detta... 04/03 Jag tankar ner det nu, har kollat en del first impressions som var positiva. Även om det skulle vara P2W så är det ju bara att skita i det, ingen skada skedd. 04/03 Det saknas turbaserade spel nu för tiden. Skulle inte säga att spelet är snyggt :/ men det ser i alla fall litet skoj ut, p2w suger dock. 03/03 p2w suger och likaså alla spel som använder sig av detta och liknande. Släpp hela spelet för en engångsumma så köper jag det. 03/03 Hoppas verkligen på enspelarkampanjen och att den kommer snart! Älskar deras animering och stil. 03/03 Storskalig enspelarkampanj låter väldigt intressant! 03/03
Skicka en rättelse