En kristen spelare var inte nöjd med de religiösa valen och åberopade ångerrätten.

Även om Johan Hallstan saknade samma ideologiska djup som i det första #Bioshock finns det starka religiösa teman i #Bioshock. Så pass starka att en kristen spelare bad återförsäljaren #Valve om att få pengarna tillbaka. Om du ännu inte har spelat ett av årets kanske bästa spel får vi varna för spoilers i den fortsatta texten.

I spelets inledning måste Booker Dewitt döpas för att få komma in Colombia och det är just denna handling som störde Breen Malmberg så pass mycket att han inte kunde fortsätta spela. Som troende kristen anser han att dopets är ett heligt sakrament som man inte ska ta lättviktigt på och eftersom det inte fanns några möjligheter att undvika det valde han avsluta spelet. Eftersom han köpt spelet på Steam vände han sig till Valve med sin vädjan om att få tillbaka pengarna för spelet, vilket han också fick enligt honom.

Det är inte första, och säkerligen inte sista, gången som religion har påverkat spel och Ken Levine själv förändrade innehållet i spelet efter en dialog med sina troende medarbetare. Och samtidigt som man kan hävda att religiösa inte borde ställa krav på spel har vi i Sverige, och Europa, en hyfsat ångerrätt som låter dig som konsument returnera en vara du inte är nöjd med.

Vilken mupp. Det är ett spel. Dom som gjorde spelet kanske tyckte att det var extremt tungt och tog mycket allvarligt på det? Bevisa motsatsen. Det är ett spel. Det är på låtsats. Det är underhållning. Det är på skoj. Det är roligt. Take a break... Take... 19/04 Att man ska störa sig på ett spel igentligen. Visst vissa gränser ska det ju finnas. Men det är fortfarande bara ett spel. 18/04 I religionens namn har det gjort mer än bara virtuellt dödande. 18/04 Den som hittat på skiten har verkligen fantasi, de som bara tror på den är antingen galen eller bara lättlurade. 18/04 Varför det? Finns ju redan hur många judar som är socialister redan som det är, varför skulle vi behöva en specifik individ till? (Missförstå mig inte, det är bara bra med socialistiska judar, reagerar blott på att folk sätter så mycket vikt bakom en... 18/04 Jag vill inte ha pengarna tillbaka, jag vill ha jesus återupplivad! 18/04 Stor skillnad på att stå skriven som kristen och att vara kristen dock. Majoriteten av svenska befolkningen är "kristna", och utöver våra kulturella traditioner som involverar bland annat dop, så är vi nog världsämst med att faktiskt vara kristna i mer... 18/04 Känns som att man är ute på djupt vatten om man köper ett spel och inte inser att det är ett verk av fiktion framför en, som med filmer och böcker. 18/04 kan man få pengarna tillbaks för att livet suger(för rome 2 dröjer så jävla länge) ? ;) 17/04 Rätten att göra spel med hur mycket religiösa teman man vill, och rätten att returnera av nästan vilket skäl som helst. Ta-daa, alla vinner. Är du religiös och butthurt så ta dina småpengar tillbaka då, men låt alla oss andra köpa spelet hur mycket vi... 17/04
Skicka en rättelse