#Paranautical Activity är en fps-roguelike, som om #Doom och #Spelunky skulle kära ner sig och skaffa ett kärleksbarn. Utvecklarna #Code Avarice försökte få spelet godkänt genom Steams Greenlight-process, men mitt under resan blev de kontaktade av utgivaren #Adult Swim och övergav verifieringsprocessen. Ett drag som skulle visa sig vara mycket olyckligt.

#Valve beslutade nämligen att neka Paranautical Activity tillträde till Steam med motiveringen att de inte vill uppmuntra indieutvecklare att ge bort delar av sina royalties till etablerade utgivare, för att hoppa över Greenlight. Valves Doug Lombardi sa följande till Pcgamesn:

– Vi undersöker Greenlight-röster, recensioner och många andra faktorer i Greenlight-processen. Vårt meddelande till indieutvecklare angående utgivare är att vända sig till dem av andra anledningar än att dela royalties med dem för att bli automatiskt godkänd på Greenlight.

Code Avarice tycker det är svårt för små utvecklare att hävda sig på Greenlight, men har ändå påbörjat ett nytt försök för att få spelet godkänt där. Sidan hittar ni här.

Absolut, visst hade det blivit en annorlunda reaktion men är det så konstigt? Det är såklart för bra PR de lät företaget presenteras av denna rörelse fast den goda gärningens värde uppfylls ju oavsett, där är jag med. Det kan dock ses som provocerande... 03/06 Förstår inte grejen med att folk gnäller över att Steam/Origin är dyrt eller bara allmänt dåligt. Jag är inte ett fan av Origin men det beror på att jag är ganska dåligt informerad om programmet, inte för att jag faktiskt har något vettigt att säga om... 03/06 Det blir å andra sidan problematiskt när folk trackar ner på företag oavsett sammanhanget...när EA uttalat sitt stöd för HBT-rättigheter skriker folk om att det bara är PR-snack och inte betyder nåt. Om Valve hade gjort samma sak? Tja, jag vet inte, men... 03/06 Jag har förvisso inte läst på hur det exakt fungerar, men jag tycker Valves Greenlight-process känns en aning haltande. Ibland uppmanas jag att gå igenom och tumma upp och ner titlarna som för tillfället finns där, vilket jag också försöker göra varje... 02/06 Börjar bli alldeles för mycket kontroll över spelmarknaden från många företag, nästan så man börjar tröttna faktiskt :( 02/06 Nu tror jag inte att merparten kritik kommer ifrån personer som aldrig känt sig missnöjda men det kan lätt bli på det viset du beskriver när en påverkan blivit tillräckligt kraftig. Folk känner av ren princip att det inte är bra. Ungefär som det räcker... 02/06 Mycket konstigt av Valve, låter mera som att de inte själva vill ha spelet där och det lättaste var helt enkelt att skicka det tillbaka till Greenlighten. Vilken nu säkert kommer få massa röster pga detta och sedan måste de ta in spelet i slutändan, ell... 02/06 Ja jag läste nyheten men tolkade det på ett annat vis, gick till källorna för artikeln och läste på istället. Ber om ursäkta, ja det är ett fult drag av Steam, i alla fall med den luddiga motivering de gav i så fall. 02/06 Dåligt beslut. Har inget med brist på kvalité att göra med, Steam var bara taskiga den här gången. 02/06 Eller köpa det på gog.com :) 02/06
Skicka en rättelse