#Paranautical Activity är en fps-roguelike, som om #Doom och #Spelunky skulle kära ner sig och skaffa ett kärleksbarn. Utvecklarna #Code Avarice försökte få spelet godkänt genom Steams Greenlight-process, men mitt under resan blev de kontaktade av utgivaren #Adult Swim och övergav verifieringsprocessen. Ett drag som skulle visa sig vara mycket olyckligt.

#Valve beslutade nämligen att neka Paranautical Activity tillträde till Steam med motiveringen att de inte vill uppmuntra indieutvecklare att ge bort delar av sina royalties till etablerade utgivare, för att hoppa över Greenlight. Valves Doug Lombardi sa följande till Pcgamesn:

– Vi undersöker Greenlight-röster, recensioner och många andra faktorer i Greenlight-processen. Vårt meddelande till indieutvecklare angående utgivare är att vända sig till dem av andra anledningar än att dela royalties med dem för att bli automatiskt godkänd på Greenlight.

Code Avarice tycker det är svårt för små utvecklare att hävda sig på Greenlight, men har ändå påbörjat ett nytt försök för att få spelet godkänt där. Sidan hittar ni här.