Alla på Nintendo var inte övertygade om att Wind Waker HD var en bra idé.

När #Nintendo började undersöka möjligheterna för ett nytt Zelda till Wii U genomförde de experiment där de konverterade #Twilight Princess och #Skyward Sword till HD – resultaten blev inte överraskande, då spelens stil är mer "semirealistiska" än andra i serien.

Det var inte förrän de testade med #Wind Waker som de verkligen föll som furor. Men när Eiji Aonuma, seriens producent, ville gå vidare med en HD-version möttes han först av motstånd från japanska Nintendo.

– Anledningen var att de sa: "Åh, den Link. Spelarna gillade inte honom". Men när vi pratade med vår amerikanska division höll de inte med. Folk har kanske inte längre den negativa uppfattningen.

I början av 2000-talet möttes celshadade Wind Waker och Links tecknade utseende med tvivel. Men med tiden har vinden vänt för Wind Waker och Gamecube-originalet är idag älskat av många.

Spelade inte direkt wind waker för grafiken back in the days, behöver inte göra det idag heller. Spelet har en schyst stämning, något som skyward sword och twillight princess misslyckades med i jämförelse. 09/07 Självklart överdrev jag. Det är trots allt 10 år senare och utvecklingen har gått lite framåt sedan dess.... Men jag vidhåller att jag hade önskat att det såg rejält mycket bättre ut än det gör. 05/07 Jag kan godkänna båda alternativ 05/07 Zelda: WindWaker är det enda Zelda spel jag inte spelat genom IGEN efter jag klarat ut det. DET ENDA. Men jag vill ha det på Wii U i 1080p, och grafik som Zelda U e3 demot, och inte på 3DS, vill alla det med? 05/07 Ser ju riktigt fint ut det där, betydligt mer än bara högupplösta texturer. Tog mig aldrig igenom det till kuben faktiskt, så är kanske läge att skaffa sig en Wii U sen. Är ju inte så dyr direkt. 05/07 Det håller inte jag med om - seglandet gav mig en känsla av frihet och av en stor sammanhängande värld. Något som egentligen bara Elderscrolls kunde ge för ca 10 år sedan. 05/07 Knappt ser skillnad??? http://m.ign.com/wikis/the-legend-of-zelda-wind-waker/HD_Screenshot_Comparison Jag har spelat igenom originalet och ser verkligen fram emot denna version. Om du spelar originalet nu så har det "tappat" en del i bildkvalitet. Jag... 04/07 Wind Waker är ju mitt favoritspel när det kommer till Zelda! Tycker det är bättre än Ocarina of Time och Majoras Mask som är favoriter hos många. 04/07 Älskar WW :P 04/07 Personligen är detta en av de sämsta Zelda-spelen för min del. Seglandet efter triforcebitar m.m. är bara usel speldesign. 04/07
Skicka en rättelse