#InXile Entertainment är just nu i full flärd med att utveckla #Wasteland 2 och #Torment: Tides of Numera, två spel som finansierats via Kickstarter. Idag skickades ett meddelande ut till de som stöttat projekten som meddelade att utvecklaren tar hjälp av #Deep Silver för att ge ut spelet i butik.

Innan du får hjärtat i halsgropen, det verkar inte vara någon fara på torpet. #InXile Entertainment behöver helt enkelt hjälp med själva distributionen av #Wasteland 2. Både de själva och #Deep Silver bedyrar att utgivaren kommer hålla sig borta från den kreativa processen.

– Detta är en perfekt möjlighet för InXile: Det tillåter oss att fortsätta fokusera all vår energi och pengar på den kreativa aspekten av spelet, medan vi låter Deep Silver ta spelet bortom den digitala rymden. Denna bonus tillåter oss att spendera mer av Kickstarter-kapitalet på utveckling, samtidigt som vi behåller ägandet och kontrollen, säger Brian Fargo i ett meddelande och berättar att han har goda erfarenheter av företaget.

Samtidigt kommer #InXile behålla kontrollen över den digitala försäljningen, utgivaren används endast för de exemplar som ska upp på butikshyllorna. #Deep Silver har heller inget intresse i att implementera något DRM på de fysiska exemplaren.