Tre utvecklargiganter höjer ett varningens finger för #Assassin's Creed IV: Black Flag, #Battlefield 4 och #Call of Duty: Ghosts. Om du uppgraderar ditt spel från nuvarande generation till Playstation 4 eller Xbox One kommer du inte kunna föra över din singleplayer-upplevelse. Vilket i så fall skulle innebära den bångstyriga lösningen att du tvingas starta om på ruta ett.

Det finns flera erbjudanden om att uppgradera de tre titlarna för en billigare peng. I Battlefield 4 och Call of Duty: Ghosts kommer dina framsteg för multiplayer föras över men #EA och #Activision bekräftar att dina soloframsteg inte kommer göra det. Å andra sidan är det kanske inte heller spelens huvudfokus.

Det samma kan inte säga om #Ubisofts Assassin's Creed IV. Du kommer tvingas starta om Edward Kenways piratäventyr om du väljer att uppgradera från nuvarande till nextgen. Vilket gör att det kanske är värt att vänta de extra veckorna (eller månaderna, i Xbox-fallet). Det är oklart om det även gäller spelets multiplayer. Och det är oklart om Ubi-titeln #Watch Dogs också drabbas.

Med andra ord kan det vara värt att spetsa tålamodet och invänta nästa generation.