När Bergsala AB:s anställda anlände till jobbet halv sju på måndagsmorgonen i Kungsbacka upptäckte de att staketet blivit uppklippt. Därefter visade det sig att någon hade tagit sig igenom väggen och stulit gods som stod på 18 pallar. Bara pallarna finns kvar. Enligt tidningen GT har över 4 000 handkontroller och 1 000 konsoler, som Wii U- och 3DS-enheter, blivit stulna från den svenska Nintendo-distributören.

– Det är där de stora beloppen liggen, berättar Bergsalas VD, Örjan Ramberg, för GT och säger att de har påbörjat en totalinventering för att ta reda på vad mer som fattas.

Totalt rör det sig om ett värde av 15 till 20 miljoner kronor. Ramberg är försiktigt hoppfull då han menar att de har såpass stor kontroll över Europamarknaden och bra kontakt med kolleger i andra länder att det lär märkas när det dyker upp exempelvis konsoler till konstiga priser. I nuläget har dock polisen inga spår som pekar åt något särskilt håll.

För Bergsalas del väntar nu en förhöjd säkerhet och man hoppas också att både deras och grannföretagens kameror fångat upp något intressant.