"Väldigt roligt och sjudande av potential" löd omdömet när jag satte tänderna i zombieslaskaren #H1Z1. Men alpha-versionen är förstås också opolerad och saknar många funktioner. Dessutom har fuskare gjort livet surt för de hederliga spelarna. Lyckligtvis reder #Daybreak Game Company (tidigare #Sony Online Entertainment) ut problemen, och nu har de börjat banna folk på allvar.

Senior game designer Jimmy Whisenhunt berättar att bannhammaren har svingats och att fler kommer få sina konton avstängda framöver. Vi får också veta att många av de hackare som blir rapporterade inte bannas direkt. Istället blir de övervakade så att utvecklarna lär sig mer om fusket, så de kan bygga åtgärder på sikt. Något som sägs fungera alldeles utmärkt i företagets mmo-pangare #Planetside 2.

Jag kan inte påminna mig att jag såg en enda som uppenbart fuskade eller en enda bot under de år jag spelade WoW. Vilket förstås inte utesluter att fusk förekommit som jag inte uppmärksammat. Men "bottar" (pluralform på bot?) brukar ju vara rätt så lätt... 04/02 Det här kan vara något av det mest tragiska jag har läst. Fy fan 04/02 Sant. Att bli anklagad för att fuska när man inte gör det tar jag (de få gånger det hänt) som en komplimang. 04/02 Tex Dark Age of Camelot och WoW. 04/02 Naturligtvis så spetsade jag till det lite och det finns folk som fuskar men communityn är snabba på att skrika sig hesa om att de ser hackers överallt så fort de stöter på nederlag. Det är inte lätt. 04/02 Jo det stämmer ju... killen som teleporterade in i kyrkan igår och försökte döda mig och brorsan. Killen kunde bli osynlig och dyka upp precis var han ville. Vi dödade honom ÄNDÅ. Tyvärr kunde han insta-respawna bredvid oss, han fick tag på en pistol... 04/02 På tal om fusk. Sätt er ned samtidigt som ni går framåt så glider ni fram sittandes ;) Märkte den igår, men den kan ha funnits ett tag. EDIT: Togs bort i senaste patchen. 04/02 Defintionen på fuskare är någon som är bättre än en själv. 04/02 Jag vet inte vilka MMO du menar men i planetside 2 var det precis tvärt om, massor av fuskare i början och den senare tiden nästan inga alls. Jag tror Planetside 2 är den bästa jämförelsen i detta fallet. 04/02 Dock håller dom ju riktigt bra koll på Planetside 2 där det är extremt lite fuskare. Hoppas dom håller samma kvalité på H1Z1 04/02
Skicka en rättelse