Ultima Underworld är enligt många den titel som lade grunden för de öppna rollspelen, en genre som senare skulle ge oss titlar som #The Elder Scrolls V: Skyrim, #Bioshock och #Deus Ex. De ursprungliga skaparna av Ultima Underworld och uppföljaren vill nu göra en modern tolkning av konceptet och tar hjälp av Kickstarter för att förverkliga projektet.

På features-listan hittar vi bland annat underjordiska fraktioner, förstörbara miljöer och mängder av farliga monster. Spelet ska vara öppet och bjuda på många lösningar på olika problem, och du spelar förstås som den klassiska "The Avatar"-karaktären.

600 000 dollar behövs för att säkra finansieringen, något som inte verkar som ett särskilt orealistiskt mål. På ett dygnt har de håvat in 173 000 dollar från nästan 2900 Underworld-sugna spelare. Vill du göra dem sällskap eller bara veta mer är det sidan på Kickstarter som gäller.

https://www.kickstarter.com/projects/othersidegames/underworld-ascendant/widget/video.html

Har lagt många timmar på Ultima Underworld.. :) Det var väl tänkt som ett nyt Underworld men de fick inte licensen om jag minns rätt 14/12 Det här är ytterligare en garanterad win på Kickstarter, det finns massor av folk som drömmer om ett nytt Underworld. Tror det sista Underworld-inspirerade projektet jag känner till var Arx Fatalis av Arkane Studios och det var länge sedan nu. :) 05/02 Här är första avsnittet av en jädrigt schyst retrospective om du är intresserad https://www.youtube.com/embed/hs7wJQbN808 05/02 Ultima-serien är värdelös (utom IV). Det är den mest fantasilösa fantasyvärld man kan tänka sig, den liknar de fantasyberättelser jag skrev när jag var 10 år gammal. Det här är inget projekt för mig. 05/02 Typ pre pre alpha techdemo concept alpha så lär nog uppdateras lite :) 05/02 Plocka ner underworld serien från gog.com, den spelar ungefär som senare elderscrolls spel, med mycket interagering, utforskning och fysikade items :P 05/02 En undran är ifall grafiken kommer vara som den är i videon eller lite mer välpolerad... Såg ut att ta lite ifrån upplevelsen ifall det är så pixligt. 05/02 Ultima rooooolz!! (inte ultima IX då.. men de andra) Kan bli skoj. Kommer stödja detta så får vi se om det blir bra :) 05/02 Kommer följa utvecklingen och sen får vi se om jag satsar eller inte :) Ultima-serien har jag knappt spelat förr. Men det ändras kanske nu :) 05/02 Tja varför inte, det kanske kan bli något. Inte för att jag kommer att stödja deras kickstarter (har inte varit med i någon).... 05/02
Skicka en rättelse