Nytt förslag ska stärka Sveriges konkurrenskraft inom kunskap och teknik.

Moderarena vill att programmering, själva grundbulten för spelutveckling, blir obligatoriskt skolämne från första klass.

Till TV4-nyheterna säger moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra att "Sverige måste konkurrera med kunskap och teknik." Lärarna ska också få fortbildning så att de har något att lära ut. Inspirationen ska ha hämtats från Finland och Storbritannien.

Vad tror du, är programmering från ettan räddningen för Sverige?

- "Slöjd" är bra för att motverka allt slöseri vi gör idag genom att betala någon annan för extremt enkla tjänster eller bara kastar en trasig vara för att köpa en ny. Tänk miljö eller något.. Det är jätte bra att människor köper tjänster från andra män... 04/04 Oj vad många här som inte kan någonting om programmering överhuvud taget. Barn runt 5 år kan lösa enkla algoritmer (programmering är i stort sätt bara algoritmer). Är bilen smutsig Ja -> tvätta bilen. Nej -> gör inget. Slut. Ett enkelt program som en... 04/04 Programmering? HUR VORE DET OM NI SLUTADE ÖPPNA ERA HJÄRTAN OCH SATSADE PENGAR PÅ SKOLAN ISTÄLLET?! 03/04 http://pando.com/2014/02/10/by-next-year-coding-will-be-mandatory-in-british-schools-what-the-hell-america/ copy/paste politik? 03/04 Jävlar vad deprimerande ditt liv måste vara 03/04 Kunde varit värt att nämna att progg också är grundstenen för systemutvecklin och nästan alla moderna system, vilket troligen är mer fokus än spel, vilket är vårt fokus och en rolig extra poäng för spelutvecklings-synvinkel. Med det sagt, tror jag att... 03/04 Själv tror jag inte att jag kommer få någon speciell nytta i yrkeslivet av bildlektionerna i grundskolan. Dock så måste man se till den hela bilden och inte stirra sig blint på vad som är mest nyttigt att lära sig. Det handlar om att använda sig av alla... 02/04 Kanske borde försöka styra upp skolresultaten innan man börjar fundera på att lägga till fler saker vi kan vara sämst på? 02/04 Visst. Man borde börja med ALLT i ettan, ju tidigare desto bättre sägs det ju. Dock är det ett återkommande mantra från politiker och andra som styr över lärare och skola att man "ska börja så tidigt som möjligt". Nu är det ju dock inte alltid så enkelt... 02/04 Kanske ett dåligt exempel men automatiserade Excel dokument som sorterar och kategoriserar sparar en hel del tid i produktionen och privat. 02/04
Skicka en rättelse