Onlive lanserades som en av de första streamingtjänsterna för spel under 2011, men lyckades dessvärre aldrig bli särskilt framgångsrik. Trots att de undvikit döden förut plockas servrarna ner den 30 april. Företaget skriver på hemsidan:

After five years of uninterrupted service, the OnLive Game Service will be coming to an end. Sony is acquiring important parts of OnLive, and their plans don’t include a continuation of the game service in its current form. Your service should continue uninterrupted until April 30, 2015. No further subscription fees will be charged, and you can continue to play all of your games until that date.

As the first-ever game streaming service of its kind, everyone who has ever played a game using OnLive has contributed to the technology and its evolution in some way. We’re immensely proud of what’s been achieved and extend our heartfelt gratitude to you for being a part of the OnLive Game Service.

#Sony har köpt Onlives runt 140 patent rörande streaming-tekniken, något som säkert kommer väl till pass i deras satsning på tekniken via Playstation Now och Remote Play.

Via Eurogamer.

För min del var det intressant om dom överhuvudtaget tittat på mitt tips eller sket i det (det gick 24 timmar mellan tipset och artikeln). Det är ju inte så motiverande att komma med tips om dom inte bryr sig, nyheten hade jag ju redan läst på annat hål... 07/04 Det jag menade var väl att Nintendo kör mer sin egna grej, medans MS och Sony är mer i direkt konkurrens med varandra. Enda som kan röra om i den grytan är väl eventuellt om steam-machines får något genomslag, men känns rätt osäkert än så länge. Tror... 06/04 Just ja, Onlive, det kommer jag.. knappt ihåg att det existerade bara. Hade helt glömt bort att det fanns tjänster som försökte strömma spel, haha. 06/04 Intressant är ju att Sony redan har köpt en annan streamingtjänst, Gaikai, för några år sen. Undrar om Onlive har några patenterade lösningar som är väldigt mycket bättre än Gaikai's var, eller om det handlar om ett strategiskt köp för att hindra något... 06/04 Skulle inte säga att Wii U är i en helt annan liga då den ligger på samma plats på som X1 just nu men om några månader mest troligt ligger efter. Sonys tv-apparater är av mycket bra kvalité när du går upp i prisklass. En stor fördel är att många modelle... 06/04 Lul https://www.youtube.com/embed/RBsnGZ64VJI Aldrig förstått mig på den här love/defend mentaliteten folk har för själlösa multimiljard företag, som troligtivs skulle försöka sälja mosad sälunge på burk om de kunde komma undan med det. Sony är för mig... 06/04 Ja, fortsätt du bevisa min poäng :D Haha! 06/04 För en del är det religion. Törstig tydligen hatar Sony trots att han vet att han skulle kunna googla på PS Now och se att Sony har en streamingtjänst som fungerar på nyare system som surfplattor, TV apparater, konsoler och mobiltelefoner. 06/04 Måste man hata Sony för att man gillar MS? Är det religioner vi pratar om? Strunta nu i att bråka och var istället glada för att Malmö gick upp i både SHL och Allsvenskan! 06/04 Körda inom spelstreaming där de redan har en fungerande tjänst och nu sitter med ännu mer patent och teknik? Är det Rockartisten som gjort comeback under nytt namn? 06/04
Skicka en rättelse