Kriga om kontrollpunkter som vem du vill (nästan).

#Star Wars: Battlefront är ett spel som kommer stjäla mycket av rampljuset denna lovande spelhöst, och som det storspel det är försöker det täcka in så många smaker som möjligt. Därför väntar en hel uppsjö spelformer, och nu är turen kommen att förklara supremacy mode.

Supremacy är en variant av #Battlefield-klassikern conquest handlar om att kontrollera kartans fem kontrollpunkter innan den 10 minuter långa rundan är slut. Vid start har de två lagen två kontrollpunkter vardera, och de måste erövras i bestämd ordning. Först ska den lediga stationen tas, därpå blir det strid om två åt gången (en för vardera lag). Samtliga karaktärer och nästan alla fordon är med i matchen, vilket borgar för rejäla sammandrabbningar enligt lead level designern Dennis Brännvall.

– Supremacy är en spelform som kommer uppskattas av de som gillar spelläget conquest till Battlefied, säger Brännvall. Med det sagt har vi gjort betydande ändringar för att förbättra formulan. Du spawnar alltid nära händelsernas centrum när du startar supremacy, då du kommer aldrig känna dig distanserad från striden. Genom att fokusera på en nyckelpunkt åt gången blir spelare som inte bryr sig om målet och campar på en höjd någonstans en ovanlig syn.

Märkligt nog får vi ingen film från spelläget, så i nuläget får du nöja dig med äldre filmer från andra spellägen. Eller varför inte läsa våra intryck efter lite provspelning?

Jag tror det är naivt att hoppas på någonting som är radikalt annorlunda från Battlefield, vilket är DICEs forte. För mycket innovation är ett dåligt affärsdrag. Det är VÄLDIGT många som önskar att battlefront 3 ska vara ett Battlefield 5 med Star Wars... 16/08 Jag håller absolut med dig angående att hela alltet är lika utjatat som matten i skolan, och det skulle inte skada om de valde att införliva nya idéer i sina spel ibland. Men då kan man se på det som såhär att är det verkligen något nytt när de inför... 16/08 Jag är glad över att de har ändrat saker in the formula. Conquest är urtjatat som in i satans jävla helvete tack vare Battlefront 1 & 2 samt hela Battlefield serien. Allting som spices things up i det spelläget är positivt, och helst ska det vara så lik... 15/08 battlefield? de kan inte göra sitt eget spel kul efter 8 år. dice tappat sin själ och design, Kraften sitter hos mig 15/08 90% battlefield fast med Piew Piew vapen istället 15/08 Jag vet inte riktigt varför, men jag är inte så taggad som jag trodde jag skulle vara. Älskade Battlefront 2 men inför det här släppet så känner jag inte så mycket. 14/08 Så det är som capture point i Team Fortress 2? Kan säkert bli kul, även om det inte är mitt favoritläge i TF2. 14/08 Om det nu är en remake på Star Wars Battlefront, borde det då inte jämföras mer med de spelen än Battlefield? Nu tänkte jag speciellt på Conquest-läget i ettan och tvåan, härliga minnen man har därifrån :) 14/08 "vilket borgar för rejäla sammandrabbningar" ...antalet spelar sätter nog stop för att det ska kunna räknas som "rejäla" :D 14/08
Skicka en rättelse