#Star Wars: Battlefront är ett spel som kommer stjäla mycket av rampljuset denna lovande spelhöst, och som det storspel det är försöker det täcka in så många smaker som möjligt. Därför väntar en hel uppsjö spelformer, och nu är turen kommen att förklara supremacy mode.

Supremacy är en variant av #Battlefield-klassikern conquest handlar om att kontrollera kartans fem kontrollpunkter innan den 10 minuter långa rundan är slut. Vid start har de två lagen två kontrollpunkter vardera, och de måste erövras i bestämd ordning. Först ska den lediga stationen tas, därpå blir det strid om två åt gången (en för vardera lag). Samtliga karaktärer och nästan alla fordon är med i matchen, vilket borgar för rejäla sammandrabbningar enligt lead level designern Dennis Brännvall.

– Supremacy är en spelform som kommer uppskattas av de som gillar spelläget conquest till Battlefied, säger Brännvall. Med det sagt har vi gjort betydande ändringar för att förbättra formulan. Du spawnar alltid nära händelsernas centrum när du startar supremacy, då du kommer aldrig känna dig distanserad från striden. Genom att fokusera på en nyckelpunkt åt gången blir spelare som inte bryr sig om målet och campar på en höjd någonstans en ovanlig syn.

Märkligt nog får vi ingen film från spelläget, så i nuläget får du nöja dig med äldre filmer från andra spellägen. Eller varför inte läsa våra intryck efter lite provspelning?