Minns du den gamla DOS-klassikern #Constructor? Strategispelet lät oss bygga upp ett bostadområde och handskas med en rad roliga (och ibland ganska otrevliga) brittiska stereotyper som huliganer, hippies och sliskiga affärsmän. Och framöver kan vi göra alltihop igen när en utannonserad HD-utgåva lanseras.

Pcgamesn har pratat med de ursprungliga utvecklarna som i stor utsträckning fortfarande jobbar kvar på företaget #Studio 3 Interactive. Det är alltså ungefär samma människor som arbetar med nyversionen som gjorde originalet, och de ska även passa på att göra vissa förbättringar som inte fick plats i det tekniskt begränsade originalspelet.

– Vi har gjort om alla karaktärerna, alla animationerna och alla skärmarna. Vi har använt originalet som utgångspunkt men använt nya tekniker. Ursprungligen var alla figurerna små handmålade sprites, men nu är de ordentligt renderade 3D-modeller. Animationen när en karaktär går var förut tre bildrutor i sekunden, men nu är de 60 bildrutor i sekunden, berättar projektledaren John Tiddy.

Gränssnittet har också fått sig en omgång, och de har balanserat om delar av spelet så att det inte känns lika mycket som att åtgärda klagomål mest hela tiden. I grunden är det dock precis samma spel som förut – med precis samma mördande svårighetsgrad.

Constructor HD släpps den 29 januari 2016. Läs mer på officiella sajten.

Skicka en rättelse