Med #Heroes of the Storm presenterade #Blizzard en lite snällare variant av moba, som jämfört med de etablerade giganterna lämpar sig extra väl för nybörjare och glada amatörer. De ser ut att gå i ungefär samma riktning med sin shooter #Overwatch, åtminstone om man ska tro den senaste builden som företaget testar internt. I den saknas det nämligen ett traditionellt poängsystem.

– Du ser inte ens en siffra längre. Istället för att se poängen så ser du dina egna stats så du vet hur mycket skada och sånt du gjort. Du kan se hur bra det går i relation till andra spelare, förklarar game designer Geoff Goodman för Rock, Paper, Shotgun.

Goodman berättar vidare att man kan se vilken placering man har i matchen, men inte vart de spelarna andra befinner sig. Vi misstänker att syftet med manövern är att avväpna den otrevliga attityd som "ibland" florerar i onlinespel. Blizzard själva gillar förändringen, även om det kändes ovant till en början. När vi vanliga dödliga kan testa spelet återstår att se – betan ska enligt tidigare uppgifter lanserar någon gång under hösten.

Baah, barnsligt. Ska de ta bort chatten också likt Hearthstone? Om jag vill kalla någon "idiot" bör jag få göra det. Kan tycka de otrevliga attityder i onlinegaming överlag är en del av charmen. Hur underbart är det inte att totalt köra över en person... 09/10 Riktigt märkligt. En som har många kills i en match hjälper ju laget, vrf ska inte det synas? Blizzard gör ännu ett spel för casual spelarna. Tycker det är självklart att man ska kunna se sina lagkamraters KD 08/10 Själv brukar jag ha en gnutt roligare när jag inte tittar på min KD ratio eller poäng. Blir lite mer fokus på att ha kul när jag spelar. Fast det är jävligt skönt när man dominerar i en match och kan kolla på scoreboarden för en ego boost. 08/10 som det svenska skolsystemet då... :) 08/10 Hoppas de lägger till det i option menyn *Är du en barnrumpa alternativt spelar du så casual att du inte bryr dig om vem som dödat flest eller att kunna se att du är så dålig att inte ens din mormor vill höra talas om din score?* alternativt *Är du en... 08/10 Vad hände med den härliga tiden man spelade Quake 3 Arena och man spelade till visst antal kills och fick se den härliga poängtavlan i slutet och se vilken placering man fick. Nu ska Blizzard hålla alla småbarn i handen så de inte bli ledsna att de inte... 08/10 Ohh nooo! My Epeen! It's melting! 08/10 bah så trist, I objective games visst inga problem. Men förstör poängen och blir lätt tråkigt om de har deathmatch som inslag. Tävlingsmomentet taggar många spelare. Och utan poäng så är konkurrensmässiga spel helt värdelösa i längden. Hots är ett bra... 08/10 BLIZZARD GE BETA! :D 08/10 Våga vägra KD 07/10
Skicka en rättelse