Valfriheten har ett pris.

Framgångssagan #Star Citizen är på väg att bli två spel, förklarade utvecklarna nyligen. Den 14 februari – på Alla hjärtans dag, av alla dagar – bryts storydelen Squadron 42 loss. Med start då säljs kampanjdelen Squadron 42 och "persistent universe"-delen (vi kan kalla den Star Citizen – rätta oss om vi har fel) som två separata spel.

Icke helt ovanligt i dessa sammanhang har RSI:s kommunikation lett till förvirring bland spelarna, och i en ny artikel benar man ut vad som sker och vad det innebär.

Om du redan köpt Star Citizen påverkas du inte av delningen. Du har då fortsatt tillgång till både huvudspelets persistenta värld Star Citzen och Squadron 42:s singleplayer-kampanj. Samma sak om du redan köpt Squadron 42-paket, då har du tillgång till Star Citizen-delen.

Delningen förklaras med att det är något man hela tiden planerat för. Tidiga backers skulle få lägre pris på spelets startpaket än de som klev in senare, och i ett senare skede låta spelarna köpa de delar de helst ville ha (vilket nu alltså ska ha skett).

Båda delarna funkar fristående från varandra, men de kan också spelas ihop. Och om man köper en del kan man för en liten summa till få tillgång till den andra delen också. Priset för båda blir lite högre än vad spelet kostar nu innan splittringen, så om du är i köpartagen är det hög tid att slå till.

Och så priserna. Startpaketet Aurora (som innehåller universumet) och Squadron 42 kommer kosta 45 dollar styck. Om du köper det ena får du lägga till 15 dollar för att få med det andra också. 60 dollar för båda, alltså. Men för att det inte ska bli för enkelt att förstå flaggar man för att priserna kan ändras framöver.

Fram till delningen nu på söndag kan spelet (ja, det är ju fortfarande ett spel) testas gratis. Och om du köper det innan splittringen ingår som sagt båda delar, och du kommer lite billigare undan. I nuläget får du hosta upp 51 euro för #Star Citizen inklusive något av de billigaste skeppen.

.... men då är man dum i huvudet också, det var det du tänkte skriva va? Nedan är ej riktat mot dig, utan precis som du mot luften runt omkring oss. Så här är det, man betalar för något man vill tro på, en sorts chansning med Kickstarter. Ibland är slut... 13/02 Men var är bevisen som säger att han inte kommer att leverera? Är inget fel i att kunna prata för sig och vara en drömmare. 12/02 robert är en snackare och drömmare.. finns inga bevis för att han kan leverera. Om man orkar läsa allt derek smart skriver, så säger han inte något utan att ha belägg för det. Att han dessutom anställer folk med kopplingar till uppsalamaffian/gizmondo... 12/02 Håller med om att det är lång tid kvar innan vi ser en färdig produkt, men det är ju en anledning till att projektet fortfarande ligger i tidig alpha. Något flera här inte verkar förstå vad det innebär, även om de pratar som om de gör det. Klart som fn... 12/02 Mycket syndare här , jag tar fram kollekten och ni gör bäst i att betala en slant för att rena erat smutsiga inre. Jag är en hundra dollars (plural) backare och skeppsporren är för mig redan värt slantarna. Den dagen jag kan besöka skeppen med min CV1... 11/02 Tycker också den var helt okej. 11/02 Det spelar ingen roll hur många idiotbeslut Chris(t) Roberts tar, eller hur många goda argument folk ger att iaktta försiktighet med detta projekt, de flesta som redan kastat sin pengar i sjön kommer fortsätta att hålla kvar vid drömmen och rabiat härja... 11/02 Japp derek smarts utspel kan man inget annat än skratta åt 11/02 Det är väl som vanligt med skins och dylikt lull lull. Det är ju förmodligen en hel del människor som jobbar med det, och det är ju inte samma personer som knackar nät-kod som jobbar med byggandet av nya skepp. Så istället för att ge dessa kicken så får... 11/02 Det här är bokstavligt talat det roligaste jag läst idag. Dagen är ung, förvisso, but still... 11/02
Skicka en rättelse