Det är inte lätt att vara dödscowboy.

#Blizzard gör stor succé med sin fps-debut #Overwatch. Tre veckor efter premiären har tio miljoner spel aktiverats, och med tanke på det fina mottagandet spelet fått (4 av 5 i FZ:s recension!) och att Blizzard-spel tenderar att sälja bra länge lär den siffran öka.

Så här glada är Bizzard:

Mer Overwatch: en ny patch är släppt för pc-versionen. Den balanserar om karaktärerna McCree (igen!) och Widowmaker, och gör dem lite mindre effektiva. Utvecklarna motiverar nerfningarna med att båda karaktärerna upplevdes som för kraftfulla.

Utöver dessa ändringar fixar patchen ett par buggar och mindre problem. Uppdateringen kommer släppas till PS4 och Xbox One längre fram, då som en del av en större patch.

Changeloggen:

Klicka för mer information

HERO BALANCE CHANGES

McCree

 • Peacekeeper

 • Alternate Fire

 • Recovery time (i.e. the amount of time before McCree starts reloading) decreased from 0.75 seconds to 0.3 seconds

 • Bullet damage decreased from 70 to 45

Developer Comments: McCree was performing too well against all targets, making him feel like a must-pick in many situations. By reducing the damage of his alternate fire, McCree is now significantly weaker against tanks like Roadhog and Reinhardt, but still maintains his lethality against smaller targets like Tracer and Genji.

Widowmaker

 • Widow’s Kiss

 • Alternate Fire (Scoped Shot)

 • Base damage decreased from 15 to 12

 • Note: Scoped shot damage multiplier remains unchanged

Headshot damage multiplier increased from 2x to 2.5x Players must now wait for the unscoping animation to completely finish before scoping

 • Infra-Sight

 • Ultimate cost increased by 10%

Developer Comments: In the right hands, Widowmaker can often feel unstoppable—even when just landing body shots instead of critical heads shots. The changes to her alternate fire weaken body shot damage while leaving her headshot damage unchanged. Additionally, we felt her Ultimate ability, Infra-Sight, was coming up a little too frequently, especially considering its impact on the game.

BUG FIXES

General

 • Improved stability of the High Bandwidth option in Custom Games

Heroes

 • Fixed a bug that allowed Mercy to gain Ultimate charge whenever damage boosting an ally who was attacking a barrier or Ice Wall

 • Fixed a bug that allowed Reaper to Shadow Step to unintended locations on certain maps

Maps

 • Fixed an issue with collision on certain areas of Dorado not blocking line of sight

Hennes dmg var för hög och hennes ulti laddades för snabbt med tanke på hur mycket den till för till laget. så jo hon var för stark och behövde en nerf. Men du vet väl bättre än blizzard och alla andra som faktiskt kan spela spelet på en hög nivå =)) 20/06 okej cooling. men dålig kan jag inte påstå att jag är med henne. Men fortarande, hon är inte en av de mest OP karaktärerna i spelet enligt mig. Men det märker du kanske inte nä du kör players VS AI easy :) 16/06 Eller kanske det bara är så att du är dålig med Widow trots att du spelat 90% med henne ?:) Widow är den jag alltid går till när jag vill stompa. Sikta i huvudet och skjut och allt dör, sen när man får wallhack med hennes ulti blir det ju bara ÄNNU lätt... 16/06 Det jag stör mig på vad det gäller sheilds är att ena laget kan skjuta igenom. Alla ska kunna eller ingen. 16/06 Självklart är det kort räckvidd... Problemet är de som spelar honom inte kör long range battles med dig om du inte spelar i wooden league, utan campar vid hörn och liknande saker... Det blir inte ens en fight då allt mcree gör är att trycka på knappen... 16/06 Är det bara är jag som inte har några problem med någon enskild hjälte eller förmåga? :P Den här ändringen kommer dock förhoppningsvis att ge en större variation i lagen, vilket är bra. :) 15/06 kanske för att 10 miljoner spelare (hittils) tycker det är värt sitt pris? 15/06 Tyckte det va bra att de höjde skillcappen på henne lite i och med ändringarna nu, men det ändrar ju inte mycket bland de bättre. Hon har en av de bästa ulten i hela spelet, och det är den enda som inte hörs. Konstigt. 15/06 bra nerfs, skulle dock vilja se dom ersätta wallhack, en så tråkig och oundviklig ulti som bara känns som rent fusk. 15/06 Tredubbla antalet fuskare ja. Bra att det kostar en slant! 15/06
Skicka en rättelse