Troligtvis blir det så, enligt analytikerna.

Nintendo sägs vara på väg att släppa en mindre version av deras drygt månad gamla Switch-konsol, under det tänkbara namnet Switch Mini. Detta enligt spekulationer från analytiker från Citigroup Inc, som säger att Nintendo Switch helt enkelt är för stor i sitt nuvarande utförande.

En mindre version av maskinen skulle framför allt göra det lättare för mindre barn att använda den, vilket Citigroup anser är nödvändigt om Nintendo ska hoppas lyckas i sin strävan att kombinera konsolupplevelsen med det praktiska bärbara formatet och samtidigt göra det tillgängligt för alla.

Citigroup försöker inte spekulera kring ett pris för produkten, men säger att den kan komma att släppas innan 2019 är över. Den nedbantade versionen av Nintendo Switch har redan legat grund för spekulation på spelforumet Neogaf som föreslår att en möjlig variant av den mindre maskinen skulle kunna se ut som nedan:

Källa: Bloomberg

Om det nu skulle släppas en sådan så hoppas jag att Nintendo behåller samma hårdvara i den. Den är mjäkig som den är och banta ner den ytterligare skulle bara vara pinsamt. 18/04 Det är framtiden när man gör nyheter av spekulationer och forumsinlägg! Annars om ni vill ha riktigt heta tips så jobbar min farbror på nintendo! 18/04 @jOnÄTÄn: On det här ens blir aktuellt så ligger det något år i framtiden, och då lär det ju finnas tredjeparts-dockor för en billig peng, allt dockan gör är ju att ta ljud och bild och mata den med ström. Jag har inte sett dockan, men kan tänka mig att... 17/04 Många spel är dåligt optimerade för bärbart, texten är för liten etc för att läsa. En mindre switch = mindre skärm... lycka till njut av AAA titlar med dålig optimering för små skärmar. Idiotisk ideé 17/04 Jag tror nog mer på en version med nyare arkitektur och utan behov av docka. Då skulle man få ner priset(Ingen docka, bara bildskärmskabel) och få upp batteritiden ifall man inte vill öka prestandan. Alternativt att släppa Switch som en konsol utan bärb... 17/04 @Arcadia: Vad kostar dockningsstationen lös? För det står ju att ingen följer med, totalpriset på mini + docka blir säkert högre som det brukar vara med budgetversioner om man köer saker i efterhand. (WII U basic vs pro, Xbox 360 core/arcade vs premium... 17/04 En sån kan det nog bli, som alltid sitter i dockan. 17/04 Jag vill ha en billigare version utan skärm som inte är bärbar. 16/04 Jag skulle helst vilja se en Switch Second Edition som faktiskt hade lite större skärm om man vill ligga i sängen och spela på kvällarna + bättre batteritid. Så dom får gärna göra en större version gärna med samma koncept som Wii U med CPU i dockan så... 16/04 Rena spekulationer. Tror inte alls det sker inom den närmaste tiden. Idén är god dock. 16/04
Skicka en rättelse