Verkar inte påverka releasen.

The Witcher 3- och Cyberpunk 2077-utvecklaren CD Projekt Red har utsatts för utpressningsförsök. Någon har kommit över designdokument för studions nästa titel, Cyberpunk 2077, och man har krävt en lösensumma för att inte släppa dokumenten publikt.

Det berättar företaget på Twitter. Man säger att man inte kommer betala ut några pengar, och att man kommer anmäla utpressningsförsöket. De aktuella dokumenten ska därtill vara gamla och till stor del inaktuella.

Hela CD Projekt Reds uttalande:

Tack till Nercis för detta #nyhetstips!
@kentxy: En kombination av hur fantastiskt bra jag tycker TW3 är, vilka ambitioner de har med CP2077 samt att de har Mike Pondsmith vid sin sida (författaren till bordsrollspelet Cyberpunk och Castle Falkenstein, båda underbara spel som mitt yngre jag... 09/06 Vill inte låta negativ, men vilken basis basera du att de skulle bli tidernas rpg? Från en cinematic teaser? :) 09/06 Bara EA som kan skita ut ett spel på så kort tid. Lär bli ett nytt Mass Effect Andromeda i Cyberpunkmiljö om dom ska släppa inom 2 års tid. 09/06 Är det inte det att andra bolag kan sno ideér till sina egna spel? Om Cyberpunk utvecklingen är klar 1 - 2 år så kanske några andra hinner få ut sina spel? 09/06 Grattis! Det var nog det dummaste jag har hört idag. 09/06 Hoppas dokumenten publiceras. Kanske visar hur spelet faktiskt ser ut snarare än de lögner CD Projekt skulle sprida för att marknadsföra det. 09/06 Kompromettera 09/06 Tror inget kan kompromissa intresset för CP2077 efter Witcher 3. De kommer ha skyhöga förväntningar på sig men fan om det inte har potential att bli tidernas rpg! Förutsatt att man gillar cyberpunk vill säga :) Nåväl, detta gjorde nog bara intresset stö... 09/06 Tråkigt med idioter och bra att det inte skadar CD Projekt och deras kommande spel Cyberpunk 2077. 09/06 Tramspellar. Skulle ett läckt designdokument minska intresset för spelet? Knappast så att någon kommer att läsa det och tänka "nä, det här vill jag inte spela längre". CD Project har inget att förlora på att vägra betala och även om de hade det så är... 09/06
Skicka en rättelse