Vägrar ändå bekräfta ett Red Dead Redemption 2 till datorer.

Att Red Dead Redemption aldrig släpptes till datorer har länge varit en vagel i ögat för många datorägare. Svidandet blev inte bättre efter att GTA V drog in hundratals miljoner på plattformen, trots att det släpptes ett år efter konsolversionen. Många fruktar att historien ska upprepa sig med den efterlängtade uppföljaren som fortfarande bara är bekräftad för Xbox One och Playstation 4.

När Take-Two nyligen höll en telefonkonferens angående deras senaste ekonomiska rapport blev de aningen pressade kring deras syn på pc-marknaden och deras stora titlar och sa följande (via VG247):

The great news is that the PC market is vibrant for us. It’s a great market for us. It’s a big market. It’s a core market in consumers that are highly engaged. It’s a predominantly digital market, which also removes friction in terms of ongoing engagement with a consumer. So, for us, the PC market as a company is very important and very exciting and something we focus on.

De menade också att för vissa serier, såsom Xcom och Civilization, dominerar pc-köpen. Vid en direkt fråga gällande utsikterna för Red Dead Redemption 2 sa de dock bara "alla uppdateringar kring våra titlar kommer från våra studios".

KOnstigt om det inte kommer till PC då det är en så stor marknad, men det beror väl på vad deras Master (MS) har gett för order :) 04/08 Bland det mest vinstgivande och minst resurskrävande Rockstar har idag är pengarna de får in från GTA online, där en stor del kommer från PC marknaden. RDR2 kommer dessutom vara enkelare än någonsin att porta till PC, skulle inte förvåna mig om det rent... 04/08 Nej, tycker definitivt att dom skall släppa till PC oxå, Vad är problemet ? Kör med X-box360 dosa till min dator, för min del kan man inte sitta så länge vid tangentbordet utan att få lida för det på något vis. Men vill ha modd möjligheterna till ex.... 04/08 Det är lite tråkigt att Rockstar ska vara så giriga, dom är ju i princip dom enda som kan komma undan med att vänta med en PC release för att få in mer cash. Jag skulle dock vilja argumentera att skillnaden mellan en nuvarande konsol-version utav RDR2... 03/08 Hoppas att det stämmer. RDR kunde bete sig med diverse glitchar lite hur som när man spelade, men vill minans att det blev bättre efter updates. Så kan nog vara så det var en enda röra, fast ett riktigt bra spel :) 03/08 Enligt utvecklarna på Rockstar San Diego så var koden till RDR en enda röra och det var mirakulöst att det fungerade så bra som det gjorde på konsolerna. Tror flertalet speltidningar rapporterade om den här nyheten, och det kan ha varit anledningen till... 03/08 Säg inte det. Dom lär släppa en upphottad verre med högupplösta texturer till Xbox One X. Duger nog gott till pc. :) 03/08 Fokusera på RDR 2 till konsol i första hand. Sen kan dom porta det till pc... kanske. :P 03/08 Tror ett stort problem med att porta gamla konsollreleaser till PC är att texturer mm. helt enkelt inte har tillräckligt hög upplösning så man får göra om mycket från scratch. Skulle man släppa dem med konsolltexturerna till PC skulle det floppa direkt... 03/08 Handling väger tyngre än ord. 03/08
Skicka en rättelse