Speljätten håller inte med belgiska granskningskommissionen. Surprise surprise.

Belgiska Gaming Commission granskar om lootlådorna i Star Wars: Battlefront 2 och Overwatch är att likställa med gambling, skrev vi tidigare i dag. EA har nu gjort ett uttalande där man tydligt klargör sin ståndpunkt – Battlefront 2:s lootlådor är inte gambling, menar man.

Så här säger företaget i ett uttalande till Gamespot:

Creating a fair and fun game experience is of critical importance to EA. The crate mechanics of Star Wars Battlefront II are not gambling. A player’s ability to succeed in the game is not dependent on purchasing crates. Players can also earn crates through playing the game and not spending any money at all. Once obtained, players are always guaranteed to receive content that can be used in game.

I korthet: spelarna är inte tvungna att köpa lootlådor för riktiga pengar för att göra framsteg i spelet, och därför är de inte gambling.

Men. Det belgiska granskningsorganet lyfte fram att det går att köpa lootlådor som ger slumpade vinster, och det är den möjligheten – att kunna betala för slumpat innehåll – som kategoriserar det hela som hasardspel. Frivilligheten spelar ingen roll. Och så länge den möjligheten finns kvar är det svårt att se hur EA:s argument att man inte måste använda det skulle ha bäring.

Vi lär få anledning att återkomma i frågan.

Det skulle ju vara precis samma argument som om jag skulle påstå att black jack på casino inte är gambling då man inte måste vinna pengarna på black jack, utan man kan få dom genom att jobba också. Vad det kallas om det inte skulle gå att erhålla på någ... 17/11 Inte bara det att det är gambling men loot boxes spelar ju människans psykologi. Loot boxes kan designas så att den unika spelaren får något som får spelaren att vilja ha mer. Kanske inte riktigt fick den grejen som man ville KÖP EN TILL Valutan man köp... 16/11 @ClockWise: jag håller med fullt ut (bra svar från dig), jag är emot förbokningar med (jag har inte förbokat). Det jag mer fokuserade på var uttalandet i stil med "sluta köp svårare än så är det inte" den har jag hört så ofta men tycker mer det bara är... 16/11 Om folk bara slutar förboka spelen och väntar tills de läst en recension så hade det inte blivit såhär. Det enda jag ser i varenda diskussion kring Battlefront 2 är folk som är vansinniga och inte tänker köpa spelet, eller folk som tänker be om en refun... 16/11 @Cybersoul: Äh, under mina nedlagda timmar i detta spel har jag inte en enda gång tänkt "han vann över mig för att han hade bättre kort". Och argumentet med att det tar många timmar att låsa upp allt i spelet tar jag med en fet näve salt. Hur lång tid... 16/11 This. I ett rpg går man upp i level, blir starkare, får nya förmågor. Skillnaden är att i ett rpg behöver man dessa förr det motstånd man möter senare i spelet. Då spelar jag oftast med vänner eller själv där vi alla är på samma level. Det är absolut... 16/11 Man kan inte heller köpa spelet bara för singelplayer för då stödjer man ju detta också. 16/11 Ursäkta om min kommentar lät lite negativ, men skriver bara som jag känner. Jag väljer inte alltid de bästa orden och mina formuleringar kan absolut behöva formuleras om ibland. Jag älskar star wars och därför blir jag ledsen och trött på att folk vägra... 16/11 Det är ju lotto så. Du kanske, mest troligt inte, får det du vill ha i den lådan du öppnar. 16/11 Ofta börjar det väl med att man ger bort det gratis eller säljer det nästan gratis för att få folk att bli intresserade. Sedan höjer man priserna vid senare tillfälle. Och folk kan inte sluta köpa skiten, för de är vana vid skiten och vill få mer även... 16/11
Skicka en rättelse