Skyrim är spelet som vägrar sluta släppas.

The Elder Scrolls V: Skyrim släpptes för sex år sedan men figurerar ännu flitigt i releaselistorna. I fjol släpptes en specialutgåva till pc, Playstation 4 och Xbox One. Imorgon släpps Bethesdas rollspel till Switch och innan årets slut ska en PS VR-version nå oss. Den oändliga spelhistorien.

Alla versioner som hittills släppts – pc (2011- och 2016-versionerna), PS3, PS4, 360 och Xbox One – samt aktuella Switch-varianten möts nu i en grafisk duell. Att pc-versionen vinner är förstås givet. Förmodligen får vi anledning att återkomma till jämförelsen om sisådär fyra år när Skyrim även släppts till PS5 och Xbox Two. Eller också får Bethesda för sig att göra Elder Scrolls VI. Vem vet!?

Om du vill kika närmare specifikt på Switch-versionen – och visst låter ett bärbart Skyrim närmast som sci-fi – har Digital Foundry kollat närmare på den, i såväl dockat som portabelt läge.

Såg faktiskt bättre ut än vad jag förväntade mig på Switchen. Att kunna köra Skyrim på en handhållen Switch är kanske inte så dåligt ändå. Visst såg det bättre ut på XboxOne, PS4 och PC, men det förväntar man sig också att det ska göra. 20/11 Uselt att Switch ligger på samma nivå som en PS3:a! 19/11 Lite svårt att bedöma vilket filter som ser bäst ut... 17/11 @sitman: Microtranaktionerna finns i form av Creation Club 17/11 Köpte PSVR-versionen igår kväll. Release idag. Svårt att hålla fingrarna borta, speciellt eftersom jag jobbar hemifrån idag. Har aldrig spelat Skyrim tidigare så det ska bli extra spännande att se om det är så bra som så många säger. 17/11 @Kvarn: precis. Lite mer åt ps4/xbox one helt klart. Förstår inte hur folk kan vara så upprörda över hur det ser ut 😊 17/11 Håller med helt och tycker ändå inte att Switchen alltid ligger så långt efter ps4/xbox one, tänker då på när de åker vagn in till en by. 17/11 Nej självklart inte, om du målar en tavla så får du enbart sälja ett exemplar. Skapar du en låt får du enbart sälja ett exemplar av den låten. Och kommer du ens på tanken att göra en remix av låten så ska du halshuggas! 17/11 Märkligt hur i en review de säger att Skyrim (på Switch) kör i 1080p när den är dockad medan i videon ser det ut som att upplösningen är ungefär lika dålig som på ps3/xbox360. Kan det vara så att materialet är fångat från bärbart läge? Tycker det verkar... 17/11 är ändå inte idén om att göra ett bra spel - och fortsätta sälja det - fint, i kontrast till tanken om att trycka in lite mikrotransaktioner? det är väll det här man egentligen borde 'hylla'. 17/11
Skicka en rättelse