Utvecklarna förklarar sin strategi för att stänga av ännu fler fuskare.

Fuskare i onlinespel (eller i gamla klassiker) har varit ett problem sedan spelandets begynnelse och Battlefield 1 är ingen undantag. I ett färskt blogginlägg förklarar Dice sin strategi för att tackla problemet med fuskare, utan att berätta för mycket. Man klargör också att det inte är möjligt att bli avstängd bara för att man är bra och att sådana inlägg kan vara skrivna av fuskmakarna för att odla misstankar hos spelarna.

Dice skriver att de utökat sitt antifuskarbete det senaste halvåret och bara i oktober stängde man av 8500 röviga (vår benämning) spelare. Man har också justerat notifikationerna för övriga spelare när så sker så att dessa meddelanden inte ska störa upplevelsen.

Japp. Första gången du fuskar får du en varning, andra gången en ond blick och tredje gången ett mail med en bild på en hyttande näve. Dice har tagit sitt straffsystem från Sveriges straffsystem, inkl mängdrabatt. 06/02 + ^ Bra skrivet - Blå duster och ett långfinger som bara blivit längre sedan sw1 är vad ea/dice gett oss pc-spelare. Antar antar att grundning för nästa titel och skadekontroll är ledstjärnan ihop med en insikt om att pc-marknadens värde efter PUBG ligg... 06/02 Jag fuskar i stort sett alltid, men har aldrig blivit bannand! :) 06/02 Var en del fuskare i början men försvann efter ett par månader, sen dess har jg inte stött på någon eller så har fusket varit väl maskerat 06/02 Aldrig upplevt någon uppenbar fuskare i BF1 på pc, så något gör de rätt. BF4 var mycket värre upplevde jag det som. 06/02 Kör på xbox one och har väl heller inte sett någon uppenbar fuskare. Bara undrade om det förekom över huvud taget så att man ska börja bli misstänksam. 06/02 @Chrester: Aldrig upplevt att det är något fusk där själv (ps4) dock har man stött på en del spelare som man misstänker använder m+t men det är i mina ögon inte fusk i den bemärkelsen. 06/02 Hur är det med fuskare på konsol? 06/02 Jag har inte sett någon fuskare på länge i BF1 nu. Går man tillbaka till BF4 upptäcker man alltid någon fuskare i varje spel. 06/02 Med tanke på hur lite folk som blir bannade och istället "straffas" genom nollade stats så känns det... #1 självklart och #2 Dice har aldrig varit intresserade av att banna fuskarna. Man har den attityden utåt men precis som så många andra utvecklare... 06/02
Skicka en rättelse