The big N.

Sony gick nyss ut med den skrytiga nyheten att man sålt 525 miljoner Playstation-enheter. Well, Nintendo vill inte vara sämre. Faktum är att man vill vara cirka 200 miljoner ex bättre.

I nya uppdaterade siffror från "The big N" landar man på 727 miljoner sålda konsoler. Sämst är, hör och häpna, Wii U med 13,5 miljoner medan DS är värst med 154 miljoner. Faktum är att den bärbara marknaden varit fenomenal för Nintendo; 118 miljoner Game Boys, 81,5 miljoner GBA:s och nästan 73 miljoner 3DS-enheter. Inte undra på att Switch blev både bärbar och stationär.

Nintendo har å andra sidan haft cirka tio års försprång på Sony och Playstation, men lik förbannat är siffrorna imponerande och stora. Här är hela listan och antalet miljoner krängda ex:

 • NES – 61,91

 • Game Boy – 118,69

 • SNES – 49,10

 • N64 – 32,93

 • Game Boy Advance – 81,51

 • GameCube – 21,74

 • DS – 154,02

 • Wii – 101,63

 • Wii U – 13,56

 • 3DS – 72,89

 • Switch – 19,67

Jo, marknadsföringen var väldigt dålig för Wii U. Det kändes som att Nintendo gav upp när det gällde Wii U nästan på direkten. Istället för att satsa på bättre marknadsföring, sänka priset på Wii U (eventuellt ta tillbaka konsolerna som släpptes i butik... 15/08 Jo det är ju korrekt men dock kanske marknadsföringen eller liknande var dåligt med Wii U Eftersom jag själv haft NES och SNES inkl Gameboy och Gameboy Color så vet jag att de var skillnad när dessa "uppföljare" kom. Jag följer ändå med konsolkriget äve... 15/08 Samtidigt hade Nintendo då gjort sig ett namn på marknaden, och hade redan en stor kundbas. Att Sony har lyckats sälja mer när de började från noll ser jag som en ännu större prestation. Nintendos stora prestation ligger i att de fortsätter sälja i såda... 15/08 Wii och Wii u hade i alla fall webbläsare, youtube och netflix tror även det gäller deras 3ds. 15/08 Själv så förstod jag inte hur man kunde tro att det var ett tillbehör. När jag läst om det i efterhand så fick jag lite mer förståelse eftersom fokuset låg mest på Gamepaden än på själva konsolen. Själv tänkte jag så här när Wii U var ny, eftersom jag... 15/08 Intressanta siffror bland annat nedgången efter NES, blev konkurrenterna för bra (SEGA)? Återigen ser man hur bedrövligt Wii U blev, var det ett tillbehör eller en ny konsol? Stora gåtan (själv trodde jag att det var ett tillbehör till Wii till ni skrev... 15/08 Det är nog inte omöjligt sen är nästa fråga om det är en bra utveckling för alla gamers, viss konsolidering är nog bra men huruvida endast en konsol som dominerar är det är mer tveksam. 15/08 Och hur många av dessa miljoner var förre Playstation kom? :p 15/08 Jag tror att inom 10 år kommer EN konsol dominera. Kon...wait for it...solidering. Tänk på det, vi har stora aktörer i branschen idag; Nintendo, Sony, Microsoft. Men tro det eller ej, det finns ännu större hajar i havet. Google och Amazon (nån till säke... 14/08 Jag tänkte först skriva att Wii U inte alls har sålt sämst eftersom de exempelvis glömde Virtual Boy som har sålt 770000 enheter. Men sen såg jag det du hade skrivit. Nintendo kanske vill förneka vissa av sina tidigare konsoler. Jag kan dock inte fatta... 14/08
Skicka en rättelse