Gör spel mer lättillgängliga för alla.

Det blev just lite lättare att spela spel, åtminstone om du har någon form av funktionshinder. Microsoft har tillsammans med bland andra The AbleGamers Charity och The Cerebral Palsy Foundation, tagit fram ett styrdon som kan anpassas efter den enskilde spelarens behov.

Kontrollen har en modifierbar hub, stora knappar och en stor d-pad. Den kan användas på många olika ytor och har flera 3,5 mm-uttag och usb-portar, i vilka man kan koppla in hjälpmedel.
Adaptive Controller använder sig av XInput, vilket i teorin gör att den också borde fungera med Steam på pc:n.

Kontrollen finns än så länge bara att köpa direkt via Microsofts svenska sajt, och priset är 899 kr.

"Robot"-vit Xbox Elite-kontroll kommer i höst
Förbättrad Xbox Elite-kontroll ryktas vara på gång

Förstår vad du menar, men jag tvivlar på att denna produkt har stora utvecklingskostnader till att börja med, det är inget nytt eller advancerat i denna produkt. Många av de externa komponenterna ser ut att komma från tredjepart. (någon får gärna rätta... 06/09 Problemet är ju att dethär är en oerhörd nischad marknad... Personligen tvivlar jag att Microsoft får tillbaka utvecklingskostnaderna på den här produkten någonsin.. Däremot om man ger ett värde på goodwill så har de ju uppnått de redan. Sökte liten sna... 06/09 bra åt ms för att de skapar inkluderande produkter men priset för produkt och accessoarer är nära på galet: https://www.microsoft.com/en-us/store/collections/xboxadaptivecontrolleraccessories 600 för en knapp? 06/09 Phil Spencer sade i en intervju, att Microsoft vill inte låsa in den här kontrollen till Xbox och Windows och att de mer än gärna vill arbeta med Nintendo och Sony för att antingen få Xbox adaptive controllers att funka på deras konsoler eller hjälpa... 05/09 Dagens glädjepiller. Bra jobbat MS! 05/09 @Oggmeiler: Sony har vissa mjukvarulösningar på sina egna spel. Inte alls samma sak men man kan alltid hoppas på att dom släpper något liknande. 05/09 Det här är riktigt stabilt! Alla har rätt att vara gamers! :) Till och med förpackningen av kontrollen har anpassats: Lätt att öppna (https://news.xbox.com/en-us/2018/07/25/accessible-unboxing-of-the-xbox-adaptive-controller/) 05/09 Nej men... Alltså. Den här onsdagen började rätt skit och veckan har varit rätt skit. MEN tusan va glad den här nyheten gör mig, verkligen ett riktigt glädjeskutt. Jag har personligen inga funktionshinder eller egentligt behov av en sån här produkt, men... 05/09 https://www.youtube.com/watch?v=_ymbv-Z5KRk Förhoppningsvis kommer Nintendo/Sony arbeta med egna liknande enheter eller jobba med Microsoft för att få den att fungerar på deras konsoller. 05/09
Skicka en rättelse