Med Fortnite-beslutet färskt i minnet lever drömmen.

Minecraft hjärta crossplay har länge varit sant, och pc-, Switch-, Xbox One- och mobilspelare kan spela med varandra. Sony har dock satt käppar i hjulen och hållit Playstation 4 utanför crossplay-festen, med i och med Fortnite-beslutet är det många som hoppas på nya tider.

Microsoft, inte minst. Windows Central rapporterar att Microsoft skulle "älska" PS4-crossplay.

We would love to bring players on PlayStation 4 into our Minecraft ecosystem as well but have nothing further to share at this time.

Sony säger sig med Fortnite ha gjort en "enorm policyförändring" och även om man inte uttryckligen har sagt att det blir tal om fler spel antyder man att det blir så.

Problemet ligger inte i att det bara är ett konto som krävs. Problemet är att kontot är till Sonys största konkurrents online tjänst. Dessutom tycker Microsoft om att rapportera framgång med hjälp av aktiva xbl konton, vilket har blivit väldigt intetsäg... 04/10 Ah. Den dära onda företaget som kräver ett konto för deras spel. 03/10 Skapa/använda xbl konto... Trodde inte det skulle vara svårt att förstå vad som menades. Men hade tydligen fel 02/10 Särskilt då Microsoft använder xbl-konton som måttstock för success istället för antal sålda konsoller som dom vägrar dela med sig. (enagement o service m.m) 02/10 @DrAg00nEn: Dvs man behöver inte skapa något nytt konto då samma konto används till allt som är MS relaterat. Och med det sagt så har dom flesta redan ett konto hos MS (även dom som bara äger en Playstation). Och my ass. :'D 02/10 Ja. Och? 02/10 Har man en dator med Windows så har man i princip ett konto hos MS idag. Samma konto som man använder för t.ex Microsoft store eller Outlook används även för att logga in på XBL. 02/10 Jag har lösningen, alla som spelar på Xbox måste göra PS konton eftersom det är Microsoft som har mindre spelarantal. :) 01/10 @DrAg00nEn: Egentligen är det ju inte märkligare än att man använder ett EA-konto när man spelar Battlefield eller ett Epic-konto när det liras Fortnite. Men visst lär det vara där skon klämmer. 01/10 Om Microsoft så gärna vill ha crossplay med PS4 så borde det inte vara några problem för dom att slopa xbl konto kravet. Tror inte Sony är så glada över att tvinga sina kunder att skapa konto hos största konkurrenten. 01/10
Skicka en rättelse