Enligt Bandai Namco skulle de inte vara ekonomiskt lönsamt.

Vi lever i en era av HD-remasters som ger många äldre spel ett ansiktslyft för att lättare åtnjutas av ny såväl som gammal publik. Därför fäller vi kollektivt en liten tår åt nyheten att sci fi-rollspelen i Xenosaga-trilogin med största sannolikhet inte kommer att få någon HD-utgåva. Det är Katsuhiro Harada – främst känd för sin inblandning i Tekken-serien och numer en av cheferna på Bandai Namco – som via Twitter levererade nådastöten.

När en person frågade om möjligheten till en HD-remaster svarade Harada att man faktiskt började planera just ett sådant projekt, men att en marknadsanalys kom fram till att det inte skulle vara lönsamt. Därför ska det mycket till för att denna plan ska återupptas menade han. Och så är det med det.

Xenosaga-serien fick sin start i början av 2000-talet, men det första och tredje spelet släpptes dessvärre inte officiellt i Europa. Även om det inte rör sig om några mästerverk så har spelen sålt bra och fått ett förhållandevis varmt mottagande. Fansen har länge hoppats på en HD-remaster, inte minst för att få en ordentlig release av hela trilogin i Europa, och har bland annat startat flertalet namninsamlingar under årens lopp.

Skicka en rättelse