Säkerheten först.

Coronavirusets spridning i Kina får nu konsekvenser också i spelvärlden. League of Legends-serien Pro League har ställt in på grund av rädsla för spridning av viruset. Den kommer inte återupptas "innan vi kan försäkra oss om våra spelares och fans säkerhet och hälsa", skriver arrangören på Twitter. Man ber fansen om ursäkt och lovar mer information om situationen så snart som möjligt.

Det influensaliknande coronaviruset bröt ut i staden Wuhan i december, och hittills har omkring 2 000 personer smittats och ett 50-tal avlidit, uppger Folkhälsomyndigheten. De avlidna rapporteras ofta redan ha nedsatt hälsa. Viruset rapporteras ha spridits till ett antal andra länder, däribland Frankrike, USA och Japan. Det finns ännu inga bekräftade fall i Sverige.

Skicka en rättelse
Ja, du ska veta dock hur mycket trams det finns nu på olika nätforum och platser på nätet där "vissa" pratar om att virus kan överleva sju veckor på icke-cellsytor, med mera. Vad jag sett verkar "många" vara överens om att max 4-7 dar kan virus utan någ... 28/01 @Hanzo: Jag hoppas att svenska universitet fördröjer kinesiska utbytesstudenter från att återvända till Sverige, efter sitt firande av Kinesiska Nyåret, för fortsatta studier tills att de har bevisat sin friskhet (och jag antar att andra länder redan... 28/01 5 minuters google research: 1. Det är ett nytt coronavirus. https://sv.wikipedia.org/wiki/Coronavirus 2. Det har döpts till Wuhan-Coronavirus https://sv.wikipedia.org/wiki/Wuhan-coronavirus 3. Viruset är ungefär lika farligt som influensan i Sverige,... 28/01 För det mesta är det just så virus förökar sig. 27/01 Viruset binder sig fast vid cellerna i dina lungor och förstör dem genom att replikera sig själva inuti dem (låter sjukt nasty) vilket då efter ett par dagar gör att du får svårt att andas och jag är ingen doktor men om du inte kan andas så är det svårt... 27/01 I kina är tom 80 om dagen extremt lite. Fler kommer att dö hemma nu av olika anledningar långt fler. Säger inte att dom hade dött endå. Tycker ändå att dom är värda några extra semester dagar i år. Det behöver dom verkligen. Och vem vet när det handlar... 27/01 Var hittade du det? Enligt WHOs rapport är det 56st döda och 2,014 bekräftade som smittade i deras dagsrapport. Men visst, det kan han hänt mer :( Edit: Efterbliven som jag verkar vara så var jag fullständigt blind för din länk :P Edit2: här är deras... 27/01 Otroligt tråkigt på många sätt. Kina (likt i många andra exempel) är den största regionen inte bara för lol-spelande i allmänhet, men även i pro-scenen. De vann även världsmästerskapet förra året och har under en lång tid varit en av de bästa regionerna... 27/01 Är inte så inläst i ämnet kring detta virus. Som jag uppfattar det så är det en variant av influensa och är extra farligt för äldre, spädbarn och personer med minskat immunförsvar? 27/01 2794 smittade och 80 döda nu https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6 27/01