Kurt får inte vara med längre.

EA har slängt ut Fifa-proffset och streamern Kurt "Kurt0411" Fenech från samtliga av företagets spel. Man säger att Fenech upprepade gånger brutit mot företagets uppförandekod genom att hota både EA-anställda och motståndare, och uppmanat andra att göra detsamma.

I november 2019 stängdes Fenech av från Fifa Global Series för dåligt uppförande, skriver IGN. Fenech har kritiserat EA hårt under två års tid, och även använt hårda ord om sina motståndare.

Och nu har EA tröttnat och stängt av hans konto helt. I ett uttalande säger företaget så här:

Kurt har fortsatt att göra kränkande och hotfulla meddelanden och videor om EA-anställda och professionella spelare i sociala medier och han har uppmanat andra att göra detsamma. Hans uttalanden har passerat anständighetens gräns och övergått till väldigt personliga påhopp och brott mot våra användarvillkor. Som en följd av dessa allvarliga, upprepade överträdelser stängs Kurt0411:s EA-konto av från möjligheten att spela våra spel och använda våra tjänster.

Vi skapar spel och communities för spelare att ha kul i. Att skapa en säker och njutbar upplevelse för alla, utan rädsla för trakasserier eller missbruk, är en grundläggande del i det.

Men Fenech menar att han inte gjort något fel, utan att reglerna ger EA rätt att godtyckligt stänga av honom. Och att de gör det för att hindra honom från att bli den största Fifa-streamern och bästa spelaren.

Man kan väl konstatera att Fenech kommentar hade fått aningen mer tyngd om hans streams innehållit lite färre smädelser i stil med "Suck my balls, you son of a bitch". Det kanske finns någon kurs för Kurt?

Skicka en rättelse
Jag hatar all grindcontent som finns nu. Det är så urbota efterblivet att man ska behöva bara enbart sinnessjuka lag när man själv har ett mediokert lag och ha en stor nackdel direkt från start bara för att man inte pallar spela Fifa 4 timmar om dagen.... 26/02 Och insåg direkt att han inte kan prata vidare om det. Kommer inte heller fortsätta att inte dra i det. Precis som MoAuba som typ slutat / vill sluta spela det spel han fortsatt är världsmästare i typ? Eller nepenthez som säger något är tråkigt eller... 26/02 Njaaa världens bästa Fifa spelare (just nu) Tekkz gick även ut och sa att ingen gillar årets fifa och att "anyone can win" och konstaterade att spelet inte är bra i en intervju. Han gjorde det dock utan massa svordomar eller spottloskor på EAs logotyp. 26/02 Jag hade ingen aning om vem han var före detta men vad jag läst på nu så verkar det inte finnas några bevis för att han har hotat personer? Utan det är bara generellt riktat mot EA, inga personliga attacker, förutom en gång när han pratade om deras Comm... 26/02 Ansiktsuttrycket på Kurt i er artikelbild är som "EA had it coming" men blev en backfire av rang :) Beter man sig som en idiot får man snällt betala priset :D 26/02 Ok, tror jag följt scenen överlag. Vissa saker är extremt barnsliga (spotta logga i höstas), men vet inte när det var otäckt. Och följer inte Kurt alls så ser inte vanliga streams, bara det som blir lite större på grund av innehållet. 25/02 Detta kommer backfire på EA, som inte kan lösa problem med en person. Att på stream spotta på EA märke och kalla dem rats osv. är långt under vad som är coolt, och jag orkar inte följa killen själv som sagt. Dock är det fasen få spel och företag som för... 25/02 Nä. Det finns alltid folk som går över gränsen med "kritik", till en nivå där det börjar kännas lite otäckt, det är det det handlar om. 25/02 Personligen hatar jag den delen av idrotten och fattar inte hur det har blivit ”en del”. Jag hoppas att e-sporten arbetar för att det inte blir en del av den. Ps: banter ser jag i sig som ok, men suck my balls, eller fuck you ser jag inte som banter uta... 25/02 Ändamålen helgar inte alltid medlen, det går inte att bete sig precis hur som helst och förvänta sig att vara över eventuella konsekvenser. Det finns otaliga exempel på hur han beter sig som ett svin, när han i stället kunde framfört kritiken på långt... 25/02