EA har slängt ut Fifa-proffset och streamern Kurt "Kurt0411" Fenech från samtliga av företagets spel. Man säger att Fenech upprepade gånger brutit mot företagets uppförandekod genom att hota både EA-anställda och motståndare, och uppmanat andra att göra detsamma.

I november 2019 stängdes Fenech av från Fifa Global Series för dåligt uppförande, skriver IGN. Fenech har kritiserat EA hårt under två års tid, och även använt hårda ord om sina motståndare.

Och nu har EA tröttnat och stängt av hans konto helt. I ett uttalande säger företaget så här:

Kurt har fortsatt att göra kränkande och hotfulla meddelanden och videor om EA-anställda och professionella spelare i sociala medier och han har uppmanat andra att göra detsamma. Hans uttalanden har passerat anständighetens gräns och övergått till väldigt personliga påhopp och brott mot våra användarvillkor. Som en följd av dessa allvarliga, upprepade överträdelser stängs Kurt0411:s EA-konto av från möjligheten att spela våra spel och använda våra tjänster.

Vi skapar spel och communities för spelare att ha kul i. Att skapa en säker och njutbar upplevelse för alla, utan rädsla för trakasserier eller missbruk, är en grundläggande del i det.

Men Fenech menar att han inte gjort något fel, utan att reglerna ger EA rätt att godtyckligt stänga av honom. Och att de gör det för att hindra honom från att bli den största Fifa-streamern och bästa spelaren.

Man kan väl konstatera att Fenech kommentar hade fått aningen mer tyngd om hans streams innehållit lite färre smädelser i stil med "Suck my balls, you son of a bitch". Det kanske finns någon kurs för Kurt?