Amazon i Frankrike är den senaste pusselbiten i vad vi tror är ett stundade släpp till pc.

Ryktena om att Playstation 4-exklusiva spel ska släppas på pc har florerat ett bra tag och det senaste gäller Horizon: Zero Dawn. Denna gång är det Amazon Frankrike som antingen var för snabba med publiceringsknappen för en kommande produktsida för just pc-släppet av Guerillas postapokalyptiska spel eller så var det blott en placeholder som råkade slinka ut.

Spelet firar 3 år nu på fredag, den 28 februari, vilket såklart skulle kunna vara ett extra lockande datum för en sådan annonsering. Överlag vore det väldigt intressant om Sony väl tog steget att släppa äldre, egenutvecklade PS4-titlar till pc, något som till exempel tredjepartsstudion Quantic Dream redan har gjort.

När vi för en dryg månad sedan frågade er vilket Playstation-exklusivt spel ni helst hade sett på pc var det många som nämnde Bloodborne, men också Uncharted-serien samt God of War. Fortsätt den diskussionen i forumet.

Via VG247.

Skicka en rättelse
ja om det alltid var bestämt att max 1 år så hade det varit okej :) 28/02 Längtar efter HZD2 som en tok, men jag hoppas att det blir en titel som släpps lite senare än PS5-lanseringen. Spontant känns det som att risken för framstressade spel är för stor om det ska matchas med lanseringen. 26/02 Inte särskilt konstigt. Kostnaden för hårdvara börjar springa iväg och streamingtjänster riskerar att äta upp konsolernas marknadsandelar. 26/02 Kan nog tänka mig att spela om det, om det släpps till pc. 26/02 Jag tror vi även kommer få se allt färre Sony exklusiva titlar framöver. Konsoler går mer och mer mot molntjänster. Om PlayStation Now ska ha en chans att konkurrera med resten behöver de PC marknaden. 26/02 Är inte denna generations konsoler redan en liten PC förklädd till en konsol-box då. Nästa generation verkar gå i samma spår. Tror jag också. 26/02 @monsterbenke: Tror inte arkitekturen är hindret i detta fallet utan viljan. Det de främst vill i detta fall tror jag är att skapa hype inför tvåan och locka en ny publik att köpa PS5 26/02 Det lär inte hända däremot kan jag acceptera 1år senare på PC efter konsolsläpp. Tror Sony skulle nog tjäna på detta. Finn många som skulle gilla Sonys spel men som aldrig skulle komma på frågan och skaffa en Playstation 26/02 jag vill önska att dom nya konsollerna skapas mer lika pc, så att man inte behöver vänta massor med år mellan portningar och skit. att dom på något sätt fixar så allt kan släppas till allt samtidigt :) 26/02 Jag håller fast vid att spelet släpps till PC senare i år, lagom för att de ska annonsera Horizon: Zero Dawn 2 som lanseringstitel till PS5 i jul. Alternativt att det släpps redan nu i Feb/Mars och att de då väldigt snart kommer gå ut med info om PS5... 26/02