Game Developers Conference 2020 skulle ha gått av stapeln i mars, men nu meddelar mässan att man efter konsultering med partners i spelindustrin har kommit fram till att det är bäst att skjuta upp den. De har inte slagit fast något nytt datum, utan nämner bara att man siktar på att anordna ett nytt GDC-event i sommar.

Anledningen är givetvis oron kring coronaviruset covid-19, som har fått bland annat Electronic Arts, Kojima Productions, Facebook/Oculus och Playstation att ställa in sitt deltagande på mässan. I ett e-mail till deltagande utvecklare har man dock nämnt att vissa event fortfarande kommer att anordnas, men bara för strömning på Twitch.

Alla utvecklare som köpt inträdesbiljetter till GDC kommer få sina pengar tillbaka, men många mindre utvecklare som planerat att närvara vid mässan riskerar att förlora en hel del pengar eftersom flygbiljetter och dylikt inte kommer ersättas. Därför ska Gamedev.world anordna en insamling för att hjälpa dem med deras omkostnader. Detta evenemang kommer äga rum mellan 27 mars och 3 april, och bland annat inkludera föredrag, ett spelpaket och en "game jam".