I en Edge-intervju säger #Square Enix-chefen Yoichi Wada att det är oklart om spelhuset kommer att fortsätta skapa "dessa typer av spel" (med hänvisning #Final Fantasy XIII och dess långa utvecklingsperiod), och att han är av åsikten att Final Fantasy XIII-teamet kanske borde "gå vidare" för att skapa nya typer av spelsätt. Wada säger också att i dagsläget jobbar teamet endast för deras etablerade fanskara, medan han anser att det finns ett tryck på Square Enix som företag att "erbjuda något nytt".

Detta har fått Final Fantasy XIII-utvecklarna Motomu Toriyama och Yoshinori Kitase att avslöja att de inte ens själva vet vad chefen menar med uttalandet.

Vi vet inte riktigt vad han [Wada] menade med det. Men ha i åtanke kring Final Fantasy XIII-utvecklingen att teamet under peak time bestod av över 300 personer. Det var ett jättelikt team, och det tog många långa år att få klart spelet. Så om Mr Wada menade att vi aldrig kommer göra ett Final Fantasy-spel med liknande antal människor, som tar lika lång tid som FFXIII gjorde, så håller vi med. Efter att ha jobbat med XIII känner vi att vi blivit mycket bättre på att göra spel för high definition-konsoler. I framtiden kommer våra team vara mindre och mer effektivt styrda. Vi misstänker att det är vad Mr Wada menade med sitt uttalande.

Mindre, mer effektiva utvecklingsteam eller kanske en total omstart av Final Fantasy-serien som vi känner den... vad tror du är mest troligt att döma av Iwatas uttalande, och vad hoppas du att han menade?

Bränn H&M garderoben och gräv ned de lipiga fjortisarna! Sedan FF8 har de krälat runt som motbjudande och slemmiga maskar i varje FF-spel. 10/02 "Wada säger också att i dagsläget jobbar teamet endast för deras etablerade fanskara" Det borde väl var det skapande handlar om. Nej nu ska allt handla om att tjäna så jävla mycket pengar det bara går, sen får slutprodukten se ut hur som helst. Det är... 10/02 FF13 spelas ungefär som FFX-2 enda skillnaden är inget jobb system samt att FF13 inehåller 10 ggr så mindre utforskning, dock ändå ganska så likt FFX-2 då det inte var så mycket utforskning i det spelet men du hade i alla fall en världskarta. I FF13 går... 10/02 Hur många FF spel ska det komma till ps3 repektive Xbox 360 ? 10/02 Ge tusan i mitt FF! Final fantasy var enda anledningen till att jag köpte en Playstation 1. Final fantasy var enda anledningen till att jag köpte ett Playstation 2 och Final fantasy kommer vara enda anledningen till att jag kommer köpa ett Playstation... 10/02 Har sjukt höga förväntningar på FF XIII, och om det blir bra så kommer jag nog gråta om det inte blir fler. RIKTIGA RPG's görs ju knappt längre. 10/02 Är lite mer för schack baserat system, kanske därför jag tycker disgea är najs, samt de äldre spritebaserade jrpg spelen. 10/02 Tycker om dessa nya combat systemen. Orkar inte vänta tills denna släpps. Och jag hoppas att denna är annorlunda. Den ser cool ut. Men Final fantasy är bäst!! När det kommer till Consol rollspel :) 10/02 Bakåtsträvande gnäll, tycker jag det låter som på vissa håll. Över lag så håller FF-serien otroligt hög kvalitet, även de spel i serien som inte säljer så bra. Tycker att Squenix ska fortsätta att försöka vara innovativa och testa nya saker. Kanske det... 10/02 En total omstart av FF? då slutar iaf jag köpa deras produkter. Nej du SquareEnix, håll er till era rötter och inget annat. 09/02
Skicka en rättelse