Traveller's Tales är mest kända för oräkneliga Lego-spel, däribland Lego The Lord of the Rings och Lego The Hobbit. Men faktum är att studion arbetade på en pitch som kostade omkring 1 miljon dollar (en bit över 9 miljoner kronor). Idén var ett Hobbit-spel – och då inte ens i Lego.

Detta framkommer i en video från Jon Burton, som borde veta vad han talar om då han grundade Traveller's Tales. I videon undertill får vi även se en demo, men som istället för Hobbit: En oväntad resa visar oss en Sagan om ringen-tolkning. Burtons mål var en film så nära Hobbit-filmen som möjligt, men då den ännu inte fanns valde han istället att tolka Sagan om ringen.

Det blev fyra banor med allt från Frodo-stealth och Gandalf och Balrog-kaos.

...went way too far and spent way too much money making this demo, but I really wanted to show what we could do beyond just the Lego games.

Burton flög till Nya Zeeland med 360-demon för att pitcha idén för Peter Jackson och Guillermo del Toro (som då var inblandad i filmen). Även om feedbacken var positiv beslutade Warner Bros. att de inte ville ha ett spel som byggde rakt av på filmen, och således blev det ingen deal.

I have no idea if internal politics played a role in the decision or not, but in the end, the game was never greenlit.